ALV-muutos 2017

Vuoden alusta tuli voimaan muutos, jonka myötä arvonlisäveron voi maksaa vasta, kun asiakkaan rahat on saatu tilille.

Muutos koskee kaikkia yrityksiä, joiden liikevaihto on alle 500 000€. Tämä ei kuitenkaan ole pakollinen muutos, jos tähän mennessä on tottunut maksamaan kaikki alvit tiettynä päivänä, eikä halua muuttaa käytäntöä.

Jos ei kuitenkaan halua maksaa veroja etukäteen, ei se enää ole pakollista.

Esimerkki alv-muutoksesta

Ennen muutosta: Toiminimi Pekka Perusjamppa laskuttaa asiakasta 12 400€ edestä, johon sisältyy alv 24% eli 2400€. Työ on tehty tammikuun lopulla, mutta sovittiin, että lasku maksetaan vasta helmikuun loppuun mennessä.

Koska ALV maksetaan valtiolle sen perusteella, milloin laskutettava työ on tehty, ja Pekan ilmoitus- ja maksukausi on kuukausi, pitää hänen maksaa valtiolle ALV jo tammikuussa, vaikka hän ei ole saanut rahoja vielä tililleen.

Pekalla siis pitää olla aina rahaa kassassaan tällaisia tilanteita varten.

Muutoksen jälkeen: Toiminimi Pekka Perusjamppa laskuttaa asiakasta 12 400€ edestä, johon sisältyy alv 24% eli 2400€. Vaikka hän olisi tehnyt työn kolme kuukautta ennen kuin lasku maksetaan, ei hänen tarvitse maksaa alvia ennen kuin asiakas on maksanut laskunsa.

Näin Pekka Perusjampan ei tarvitse pitää kassassa ylimääräistä rahaa alvin maksua varten, ja hän voi laittaa ylimääräisen kassan poikimaan.

Accountor Go -kirjanpitopalvelu

Tämä on aivan erinomainen muutos, jolla on runsaasti positiivisia vaikutuksia. Pienellä muutoksella, joka ei maksa valtiolle mitään, saadaan aikaan todella paljon hyötyjä.

1 Comment

  • Ere

    Reply Reply 8.5.2017

    Ei niinkään ALV-muutokseen vaan yleisesti ALV:hen liittyvää asiaa. ALV velvollinenhan ei ole yritys, jonka myynti vuoden aikana on vähemmän kuin 10000e. Yrityksen myyntiin lasketaan myös omistajille ja henkilökunnalle tehtävät hankinnat. Mikäli yritykseni perusidea ei ole myyntityö, niin voinko hyödyntää yritykselläni tuota 10000e ALV ”vapautta” joka vuosi surutta? Ja onko tuossa tapauksessa ALV saatavilla jälkeenpäin takaisin vai jätetäänkö se kokonaan maksamatta yritysten välisessä kaupassa?

Leave A Response

* Denotes Required Field