Arvonlisäverokannat

Arvonlisäverokannat

Arvonlisäverokannat 2016, arvonlisäverokannat 2015, alv prosentit

Lue 2017 vuoden ALV-muutoksesta täältä.

Arvonlisäverokannat tarkoittavat arvonlisäverotuksen prosenttimääriä. Suomessa vuonna 2016 alv-prosentit ovat 10, 14 ja 24.
Niistä lisää:
24 % – on yleisverokanta, eli valtaosa tuotteista sisältää tämän alv-kannan
14 % – on elintarvikkeiden arvonlisävero, eli sekä ruoka ja virvoikkeet itsessään, että ravintola-, kahvila- ja anniskelualan palvelut sisältävät tämän alv-kannan.
10 % – koskee useita eri tuotteita ja palveluita. Tarkka lista on tämä: kirjat, lääkkeet, liikuntapalvelut, elokuvanäytökset, kulttuuri- ja viihdetilaisuuksien sisäänpääsy, henkilökuljetus, majoituspalvelut ja televisio- ja yleisradiotoiminnasta saadut korvaukset
Arvonlisävero 2016, ALV 2016

Vuonna 2016 alv-velvollisen yrityksen alaraja nousi 8 500 euron liikevaihdosta yhden tilikauden (12 kk) aikana 10 000 euron liikevaihtoon tilikauden aikana.

Arvonlisäveron laskeminen, arvonlisävero laskuri

Arvonlisäveron laskemisesta löydät artikkelimme täältä, mutta käytännössä se lasketaan minkä tahansa muun prosenttilaskun sääntöjä noudattaen.

Voit myös käyttää arvonlisäveron osuuden laskemiseen esimerkiksi alv-laskuriamme täällä.

Accountor Go -kirjanpitopalvelu

Arvonlisäveron maksaminen

Voit päättää, kuinka monesti tilikauden (12 kk) aikana haluat maksaa arvonlisäveroa – joka kuussa, yhdesti vuodessa tai joka neljännesvuosi. Jos yritykselläsi on kirjanpitäjä, tämä hoitaa prosessin aikalailla a:sta ö:hön ja ilmoittaa sinulle maksettavan summan laskelmineen.

Jos yritykselläsi ei ole kirjanpitäjää ja maksat arvonlisäveron itse, voit lukea artikkelimme arvonlisäveron maksamisesta täällä.

Leave A Response

* Denotes Required Field