Kannattaako yrityshakupalveluihin tai yritysluetteloihin ilmoittautua?

Ehkä sinäkin olet saanut soittoja erilaisilta hakupalveluilta tai yritysluetteloilta. Tyypillisesti soitossa kysyään haluaisitko ”päivittää tietosi ajan tasalle” jossain Mämmelän yrityshakupalvelussa tai sitten voi kyseessä olla jokin mahtipontisempikin nimi, kuten ”Suomen yrityshakupalvelulista”. Kun sitten päivität tietosi, pian selviää, että homma maksaakin jossain muodossa jotain.

Tässä vaiheessa aloittava yrittäjä miettii, että tämä voi olla tärkeää ja pitäisiköhän hänen liittyä luetteloon. Varsinkin, kun työn päällä on kaikenlaista muutakin järjestelmää mihin omia tietoja syöttää, niin miksei myös tänne? Ehkä sieltä tulee lisää kauppaa. Tai niin puhelimessa oleva henkilö ainakin väittää.

Tässä on sinulle helppo kolmen kohdan muistilista, jonka avulla voit päätellä kannattaako sinun liittyä jäseneksi vai ei.

 1. Ei ole olemassa yhtään hyvää syytä miksi sinun pitäisi liittyä jäseneksi. Koko homma on täyttä hevonpaskaa ja uusien yrittäjien kusetusta.
 2. Älä liity
 3. Ikinä. Mihinkään.

Nyt kun tuo asia on saatu pois pöydältä, voin kertoa sinulle miksi luetteloihin ei kannata liittyä.

 1. Niistä ei koskaan tule mitään kauppaa sinulle tai yhteydenottoja. Ne väitetyt hakumäärät mitä sinulle annetaan palvelun suosiosta, ovat todennäköisesti täyttä fuulaa
 2. Palveluiden ansaintamalli perustuu vain ja ainoastaan siihen, että joku hyväuskoinen ostaa palvelun. Palvelu ostetaan lähinnä sen takia, että se kuulostaa pakolliselta ja alussa ei oikeen tiedä mikä kaikki on pakollista ja mikä ei. Myös pankit myyvät vakuutuksia aloittaville yrittäjille aivan kuten ne olisivat ”välttämättömiä”. Eli suomalaisten auktoriteetin pelkoa käytetään näissä myynticaseissa ihan surutta hyväksi.
 3. Googleta huviksesi löydätkö kyseistä palveluntarjoajaa googlesta tai nouseeko jotain toimialasi palveluita googlen etusivulle kyseisen palvelun kautta. 80% hakuliikenteestä Suomessa menee googlesta ja muilla hakupalveluilla ei ole mitään merkitystä. Ei mitään. Voit myös ihan itse tehdä mainoksen googleen paikassa adwords.google.com. Se on helppoa.

Myös fonectalla taitaa olla jonkinlaisia hakupalveluita, mutta tosiasia on, että jos haluat mainostaa hakukoneissa, tee se itse. Sillä tavalla se on edullisinta ja myös tehokkainta. Voit rajata mainoksen näkymään vain omalla paikkakunnallasi ja maksat vain jos joku klikkaa mainosta. Hyvä diili kaikille.

Ei asiasta sen enempää. Jos et muuta muista artikkelista, niin muista ainakin tämä: Yritysluetteloihin liittyminen on yhtä fiksua rahan käyttöä, kuin seteleiden polttaminen.

 

 

Accountor Go -kirjanpitopalvelu

1 Comment

 • Sami

  Reply Reply 26.3.2015

  Yksi hyvä keino välttää ainakin osa näistä turhista puheluista, on jättää puhelinnumero-kohta tyhjäksi Kaupparekisteriin toimitettavassa ilmoituksessa. Tuolla numerolla ei ole mitään virkaa (vaan lähinnä vain haittaa! *), eikä se ole lomakkeella suinkaan pakollinen tieto. Lomakkeella on muistaakseni erikseen kohta, johon voi jättää yhteystietopuhelinnumeron siltä varalta, jos PRH:sta joudutaan ottamaan yhteyttä yrityksen perustamiseen liittyen.

  Verohallinnolle ja kaikille muillekin viranomaisille tehtävissä lomakkeissa on niinikään oma kohtansa, johon voi jättää puhelinnumeron yhteydenottoa varten.

  Olen itse ostanut aikoinaan osakeyhtiön, jonka aiemman perustajan yhteystiedot (lähinnä siis tämä puhelinnumero) on annettu yhtiön perustamislomakkeella niin, että se on päätynyt ytj.fi -sivulle. Sieltä puhelinnumero on vuosien saatossa ehditty imaista erinäisten luettelopalvelujen tietokantoihin. Ostaessani yhtiön, pyysin vanhan puhelinnumeron poistettavaksi ytj:n sivuilta, ja näin tehtiinkin. Ongelma vain on, että noissa luettelopalveluissa vanha, edellisen omistajan puhelinnumero kummittelee edelleen, ja hän saa mitä ihmeellisimmistä paikoista edelleen puheluja. Tämä on toki aivan toinen ongelma.

  *) Haittaa numeron ilmoittamisesta on juuri siksi, että monet puhelinmarkkinointia harjoittavat yritykset seulovat säännöllisesti läpi uusia yrityksiä, ja soittelevat läpi ytj:stä löytyviä puhelinnumeroita.

Leave A Response

* Denotes Required Field