Kuinka mainoksia ja kävijöitä ostetaan halvalla

Tämä on artikkeli on osa oman yrityksen perustamisen opasta. Aikaisempiin osiin kuuluvat seuraavat kirjoitukset:

Miksi mainostaa?

Miksi mainostaisit ennen kuin perustat yrityksen tai heti yrityksen perustamisen jälkeen? Tämä on suurin virhe mitä aloittava yrittäjät ja yrityksen perustajat tekevät. He jättävät mainostamisen ja markkinoinnin väliin tai odottavat kunnes kaikki muu on täydellisesti valmiina. Väärin.

Mainostaminen ja markkinointi pitäisi aloittaa mahdollisimman ajoissa. Miksi? Jotta tiedä onko yrityksesi edes kannattava ja onko sitä järkeä perustaa. Tämän lisäksi voit kerätä valmiiksi potentiaalisia asiakkaita, selvittää tarkemmin kohderyhmäsi tarpeita sekä mitä voisit todella tarjota heille. Tuotteiden tai palveluiden ideoita ei aina kannatta löydä täysin lukkoon vaan kuunnella myös mitä kohderyhmälläsi on sanottavana.

Voit myös myydä tulevia tuotteita tai palveluita ennakkoon ja siten jopa rahoittaa tuotteen valmistaminen tai ainakin varmistaa tuotteen kannattavuus. Kassavirta pitää yrityksen elossa ja voitollisena. Kassavirran saamista varten tarvitset asiakkaita ja asiakkaita tuo mainokset.

Kuinka ja mistä mainoksia sekä kävijöitä ostetaan havalla?

Totta puhuttuna mainoksia ja kävijöitä voi ostaa mistä vain halvalla. Kyse on vain neuvottelutaidoista. Nykyisin kuitenkin yhä enemmän ihmisiä voi tavoittaa sosiaalisesta mediasta tai netistä ylipäätänsä. Sieltä on myös mahdollistaa ostaa mainoksia kohtuullisen edullisesti. Parhaat vaihtoehdot ovat tietysti hyvin kohdistetut verkkosivut tai blogit, jos tiedät missä kohderyhmäsi liikkuu. Silloin kannattaa maksaa jopa vähän enemmän, kuin asian vierestä menevistä mainoksista. Sama koskee myös lehtimainoksia tai muuta mainontaa.

Netin parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä Google mainokset sekä Facebookin mainokset. Molempia pystytään kohdistamaan sekä mittaamaan hyvin tehokkaasti ja mainokset ovat halpoja. Google mainoksia näkyy sekä heidän hakukoneensa haussa, että yhteistyösivuilla. Voit mainostaa molemmissa, mutta tehokkuus riippuu jälleen kohderyhmästäsi.

Molemmat tarjoavat myös mainoksien laatimiseen selkeät ohjeet, mutta jos kaipaat siinä apua, voit ottaa meihin yhteyttä ja neuvomme sinut alkuun.

Voit jatkaa lukemista oppaan seuraaviin osiin:

etasku-kuitit-600x150

1 Comment

  • Jussi

    Reply Reply 28.3.2014

    jokaisen

Leave A Response

* Denotes Required Field