Mitkä asiat ovat oikeasti välttämättömiä yrittämisessä?

Edeltävään kysymykseen on olemassa oikeastaan vain yksi oikea vastaus ja kaikki muu on toissijaista. Tiedätkö mikä on loppujen lopuksi ainoa täysin välttämätön asia yrityksen kannalta? Sellainen tekijä, jota ilman et varmasti pärjää, vaikka kaikki muu olisikin kunnossa?

….

….

Vastaus edelliseen on asiakas. Jos sinulla ei ole asiakasta et oikeastaan tarvi mitään muutakaan. Silti moni yrittäjä jää pyörimään kummalliseen limboon jossa pusataan kaikkea muuta paitsi toimitaan asiakkaan kanssa.  Kun on aikansa pusattu, niin viimein uskalletaan nostaa luuria tai käydä ujosti mainostamassa vähän jossain. Sitten voi selvitä se ikävä totuus, ettei asiakasta ole itseasiassa edes olemassa. Näin on käynyt monta kertaa ja tulee käymään myös tulevaisuudessa monille. Älä ole yksi heistä.

Hanki ensin asiakas, mieti sitten muita tekijöitä.

Bootstrappaa

  1. Get (oneself or something) into or out of a situation using existing resources.
  2. Start up (an enterprise), esp. one based on the Internet, with minimal resources.

Bootsrappaus tarkoittaa sitä, että lähdet liikenteeseen kohti tavoitettasi tasan sillä mitä sinulla on nyt. Et tarvi lainaa, et tarvi työhuonetta, et tarvi edes firman käyntikortteja. Et tarvitse edes osaamista, senkin voi nykyään hankkia ilmaiseksi kirjastoista, netistä tai toisilta tyypeiltä. Parhaillaan yrityksesi ainoa pääoma on helvetisti pokkaa. Kun ensimmäinen diili ja asiakas on plakkarissa voit alkaa miettimään, että miten homma hoidetaan kotiin. Myy itsesi kuseen ja toteuta hommat sitten. Tai hommaa joku toinen toteuttamaan ja vedä itse välistä.

Tiedän, että joku ajattelee mielessään edeltävän toimintatavan olevan huijaamista, koska minäkin ajattelin ennen niin. Miten muka voi myydä jotain sellaista mitä ei ole vielä olemassa? ENTÄ JOS TEKEE VIRHEEN? No sitten pyydetään anteeksi. Ihmiskunnan historiassa on toimitettu hyvin suunniteltujakin juttuja todella huonosti. Ja toimitetaan muuten yhä nykyäänkin. Oikeaa huijausta olisi palvelun myyminen, rahastaminen ja toimittamatta jättäminen. Todellinen yrittäjä lunastaa lupauksensa, yllättää asiakkaansa ja samalla myös itsensä.

Aina kun alat miettimään asioita mitä tarvitset liiketoiminnassasi, pysähdy hetkeksi ja varmista asian tarpeellisuus kysymällä itseltäsi:

Accountor Go -kirjanpitopalvelu

”Jos tämä olisi elämän ja kuoleman kysymys, tarvitsisinko tätä asiaa välttämättä vai keksinkö oikeasti vain tekosyitä ja vitkastelen?”

”MIMT – Mitä Ihmemies MacGyver tekisi jos hänellä ei olisi kyseistä asiaa ja hän olisi minun asemassani?”

Leave A Response

* Denotes Required Field