Toiminimen nimi

Kuinka valita hyvä nimi toiminimelle?

Siihen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, mutta muutaman vinkin avulla pääset jo pitkälle. Toiminimen nimi, eli toiminimi (hehheh) voidaan muodostaa monella eri tavalla.

Markkinoinnillisesti voi olla fiksua yhdistää paikkakunnan nimi ja harjoitettava toiminta. Tämä ei myöskään vaadi ihmeempiä luovuustyökaluja, jotta pääset riittävän hyvään tulokseen. Toiminimenä voit käyttää omaa nimeä tai toiminimen nimi voi olla myös täysin tuulesta temmattu sanainnovaatio. Tärkeintä kuitenkin olisi, että nimi jää asiakkaalle helposti mieleen. Nimellä tehdään ensivaikutelma, joten liian helppoon ja yksinkertaiseen ratkaisuun ei aina kannata sortua.

Käytännössä mitä oivaltavampi toiminimi on, sitä voimakkaampaa suojaa se myös saa. Keksinnöllinen toiminimi erottuu parhaiten muista jo rekisterissä olevista toiminimistä. Tästä taas voi olla hyötyä tai haittaa. Tällä erotut helposti massasta, mutta jos erehdyt olemaan liian luova, kukaan ei välttämättä suoraan tajua nimestäsi, mitä bisnestä tarkalleen ottaen teet.

Kaupparekisteri suosittaa, että toiminimen kirjoitusasussa noudatetaan suomen kielen oikeinkirjoitussääntöjä (ks. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus). Kirjoitusasusta ja siitä mahdollisesti johtuvista ongelmista vastaa kuitenkin ilmoittaja.

Myös nettinäkyvyys on nykyään lähes välttämätöntä alalla kuin alalla, eli muista varata domain oman firmasi nimellä. Kulut ovat lähes mitättömät. Kannattaa siis jo yritystä perustettaessa tarkistaa, ettei yrityksennimi.fi-osoite ole jonkun muun käytössä.

Valitse jokin näistä kolmesta tavasta edetä yrityksesi nimeämisen kanssa

  1. Valitse sellainen nimi, josta ei jää epäselväksi mitä teet ja missä. Esimerkki: ”Enontekiön LVI-asennus”. Muista kuitenkin, että toimintasi saattaa jossain kohtaa laajentua.
  2. Valitse nimi joka jää mieleen. Esimerkiksi ”Perintätoimisto Vääryys ja riisto Oy”.
  3. Valitse nimi, joka viittaa suoraan sinuun henkilönä. Varsinkin, jos sillä on jotain arvoa joissain piireissä. Tästä et toivottavasti tarvitse esimerkkiä.

Leave A Response

* Denotes Required Field