Toiminimen nimi

Kuinka valitset toiminimellesi hyvän nimen?

Siihen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, mutta muutaman vinkin avulla pääset jo pitkälle. Toiminimen nimi, eli toiminimi (heh, heh) voidaan muodostaa monella eri tavalla. Markkinoinnillisesti voi olla fiksua yhdistää paikkakunnan nimi ja harjoitettava toiminta. Tämä ei myöskään vaadi ihmeempiä luovuustyökaluja, jotta pääset riittävän hyvään tulokseen. Toiminimenä voit käyttää omaa nimeä tai toiminimen nimi voi olla myös täysin tuulesta temmattu sanainnovaatio.

Käytännössä mitä oivaltavampi toiminimi on, sitä voimakkaampaa suojaa se saa. Keksinnöllinen toiminimi erottuu parhaiten muista jo rekisterissä olevista toiminimistä. Tästä taas voi olla hyötyä tai haittaa. Tällä erotut helposti massasta, mutta jos erehdyt olemaan liian luova, kukaan ei välttämättä suoraan tajua nimestäsi mitä bisnestä tarkalleen ottaen teet.

Kaupparekisteri suosittaa, että toiminimen kirjoitusasussa noudatetaan suomen kielen oikeinkirjoitussääntöjä (ks. Kotimaisten kielten tutkimuskeskus). Kirjoitusasusta ja siitä mahdollisesti johtuvista ongelmista vastaa kuitenkin ilmoittaja.

Nykyään nettinäkyvyys on lähes välttämätöntä alalla kuin alalla ja kannattaa napata itsellesi www-osoite, eli domain oman firmasi nimellä.

Kaiken yksityiskohtaisen nippelitiedon yrityksesi nimeämisestä saat parhaiten prh:n nimiohjeista tämän linkin takaa.

Valitse jokin näistä kolmesta tavasta edetä yrityksesi nimeämisen kanssa

  1. Valitse sellainen nimi, josta ei jää epäselväksi mitä teet ja missä. Tyyliin ”Rauman Lvi-asennus”
  2. Valitse nimi joka jää mieleen. Esimerkiksi ”Suomen vääryys ja riisto Oy”
  3. Valitse nimi joka viittaa suoraan sinuun henkilönä. Varsinkin jos sillä on jotain arvoa joissain piireissä. Esimerkiksi ”Tmi Sosef Jtalin”

 

 

etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field