Valmistautuminen yrittäjyyteen

Yrittäjäksi voi ruveta kuka tahansa. Siihen ei ole olemassa oikeaa ikää, sukupuolta, koulutusta tai työkokemusta.

Yrityksen kulut: Paljonko yrittäjälle jää laskutuksesta käteen?

Yrityksen kulut: Paljonko yrittäjälle jää laskutuksesta käteen?

Moni palkkatöitä pakertava suomalainen miettii, millaisella hinnalla omaa osaamista voisi myydä yrittäjänä ja paljonko kuukausilaskutuksen tulisi olla esimerkiksi 3000 euron…

Kilpailuetu yrityksen menestystekijänä

Kilpailuetu yrityksen menestystekijänä

Yrityksen menestysresepti on yksinkertainen: asenne ja kilpailuetu Yrityksen menestyksen kaava on selkeä ja yksinkertainen: tarvitaan vain hyvä, uniikki liikeidea ja…

Liiketoimintasuunnitelma (LTS)

Liiketoimintasuunnitelma (LTS)

Miten tehdään hyvä liiketoimintasuunnitelma? Perustiedot liiketoimintasuunnitelman tekemisestä + pdf- ja doc-pohjat! Liiketoimintasuunnitelma (eli lyhyesti LTS) on ennen kaikkea aloittaville yrittäjille…

Kaupparekisteri

Kaupparekisteri

Uusi yrittäjä, tiedäthän mikä on kaupparekisteri? Tässä artikkelissa kerromme aloittaville yrittäjille kaikki tarvittavat tiedot siitä, mikä on kaupparekisteri, siihen liittymisestä…

Yrityksen arvot, missio ja visio

Yrityksen arvot, missio ja visio

Mitä tarkoittavat yrityksen arvot, missio ja visio? Yrityksen arvot, missio ja visio ovat asioita, jotka nousevat pinnalle aika-ajoin. Vaikka ne…

Irtisanoutuminen

Irtisanoutuminen

Miten irtisanoutua töistä? Tämän artikkelin aiheena on irtisanoutuminen töistä. Saatat miettiä, miksi puhumme irtisanoutumisesta tällä sivustolla. Syy on se, että…

Yrityksen nimi

Yrityksen nimi

Nimen keksiminen yritykselle – millainen on hyvä yrityksen nimi? Yrityksen nimi – eli toiminimi – on se nimi, jota yritys käyttää…

Yrittäjyys – onko sinusta yrittäjäksi?

Yrittäjyys – onko sinusta yrittäjäksi?

Mitä on yrittäjyys ja onko sinusta (oikeasti) siihen? Mitä on yrittäjyys? Oletko miettinyt yrittäjäksi ryhtymistä? Kiinnostaako sinua itsesi työllistäminen jonkin…

Yrityksen toimiala

Yrityksen toimiala

Opas toimialan valintaan, määrittelyyn ja muuttamiseen Mikä on yrityksen toimiala? Olit sitten aloittava yrittäjä tai kokeneempi yrittäjäkettu, joudut jossain vaiheessa…

Myyntikate eli katetuotto – mitä se tarkoittaa ja miten myyntikateprosentti lasketaan?

Myyntikate eli katetuotto – mitä se tarkoittaa ja miten myyntikateprosentti lasketaan?

Myyntikate eli katetuotto on yritystoiminnan kannattavuudesta kertova tunnusluku, joka saadaan vähentämällä myyntituotoista muuttuvat kustannukset. Käytännössä myyntikate kertoo, kuinka iso osuus…

Dropshipping tutuksi – näin toimii verkkokauppa ilman omaa varastoa

Dropshipping tutuksi – näin toimii verkkokauppa ilman omaa varastoa

Miltä kuulostaisi verkkokauppiaaksi ryhtyminen ilman omia tuotteita tai varastoa? Juuri tästä on kyse suoratoimitus- eli dropshipping-mallissa, joka on kasvattanut nopeasti…

Yrityksen pankkitili eli yritystili

Yrityksen pankkitili eli yritystili

Pankkitilin avaaminen yritykselle Yritystili kannattaa – ja monissa tapauksissa täytyy – avata ennen yrityksen rekisteröimistä. Tässä tekstissä käymme lyhyesti läpi…


Miten tulla yrittäjäksi?

Miten tulla yrittäjäksi? Siihen ei ole olemassa oikeaa ikää, sukupuolta, koulutusta tai työkokemusta. Yrittäminen on lopulta kiinni omasta päättäväisyydestä ja kyvystä kasvaa yrityksen mukana eli oppia jatkuvasti uusia asioita.

Yrityksen voi perustaa pelkillä peruskoulun papereilla tai tohtorin lakin kanssa – molemmista lähtökohdista voi ponkaista ihan yhtä korkealle.

Monet asiat ovat yrittäjän vallan ulottumattomissa ja ne voivat tuntua epäreiluilta. Yrittäjä joutuu tekemään paljon päätöksiä, joista moni voi osoittautua vääräksi. Näillä asioilla punnitaan yrittäjän luonnetta välillä liiankin usein.

Yrittäjäksi tuleminen on monivaiheinen prosessi, johon kuuluu useita tärkeitä askeleita:

  1. Liikeidea: Yrittäjyys alkaa useimmiten liikeidean kehittämisestä. Liikeidean pitäisi vastata johonkin tarpeeseen markkinoilla ja erottua kilpailijoista.
  2. Liiketoimintasuunnitelma: Liikeidean pohjalta laaditaan liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää mm. tiedot yrityksen toiminnasta, asiakaskohderyhmistä, markkinoinnista, rahoituksesta ja taloudellisista ennusteista.
  3. Yritysmuodon valinta: Tulee päättää, minkä tyyppisen yrityksen haluaa perustaa. Yleisimmät yritysmuodot Suomessa ovat toiminimi, osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö ja avoin yhtiö. Yritysmuodon valintaan vaikuttavat mm. yrityksen toiminta, rahoitus ja riskit.
  4. Yrityksen perustaminen: Yrityksen perustaminen tapahtuu kaupparekisteriin tehtävän ilmoituksen kautta. Yrityksen perustamiseen liittyvät lomakkeet ja ohjeet löytyvät PRH:n eli Patentti- ja rekisterihallituksen verkkosivuilta.
  5. Rahoitus: Yrityksen perustamiseen ja toimintaan tarvitaan rahoitusta. Rahoitusta voi hakea esimerkiksi pankista, sijoittajilta tai julkisilta rahoittajilta. Lisäksi on mahdollista hakea starttirahaa, joka on tarkoitettu uusien yritysten tukemiseen.
  6. Toiminnan aloittaminen: Kun yritys on rekisteröity ja rahoitus järjestetty, voidaan toiminta aloittaa.

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii rohkeutta, yrittäjähenkisyyttä ja valmiutta kantaa vastuu yrityksen toiminnasta. Kannattaa myös muistaa, että yrittäjäksi ei tarvitse ryhtyä yksin, vaan yhteistyökumppanit ja verkostot voivat olla suureksi avuksi.

Kuukausi kirjanpitoa + käynnistys ilmaiseksi

Accountor Go on kiinteähintainen kirjanpitopalvelu pienyrittäjälle.

Pyydä esittely