Yrityksen perustajan linkkivinkit

Netti on täynnä hyödyllistä ja ilmaista tietoa aloittavalle yrittäjälle. Ongelmana kuviossa on se, että miten päädyt näiden hyvien tiedonlähteiden pariin. Monta kertaa toimijat, jotka tuottavat parhaan sisällön, eivät ole mitään hakukoneoptimoinnin ammattilaisia ja siksi informaatiota pitää kaivaa jostain internetin hevonperseestä asti.

Olemme koonneet tähän artikkeliin parhaat linkit mihin olemme törmänneet ja mistä olisi ollut meille itsellemme huomattava hyöty erilaisten yritysprojektien alkutaipaleessa. Vaikka emme päässeet kaikkia linkkejä hyödyntämään itse, kannattaa sinun tehdä niin. Jokaisessa linkissä on lyhyt selitys, mitä linkin takaa löytyy.

Yrityksen perustaminen

perustayritys.fi

Tämän ilmaisen palvelun avulla voit helposti pystyttää toiminimen tai osakeyhtiön. Palvelun kautta hoituu tilien avaaminen ja kaikki muukin oleellinen, jos niin haluat.

Ytj:n osakeyhtiön perustamispalvelu 

Jos haluat perustaa osakeyhtiön ja säästää 50 euroa perustamiskuluissa, kannattaa käyttää Ytj:n omaa osakeyhtiön perustamispalvelua. Emme tiedä käyttömukavuudesta, koska ei ole testattu asiaa, mutta 50 euroa on kuitenkin 50 euroa.

Kaikki tarvittavat perustamisilmoituslomakkeet yrityksen perustamista varten

Ytj:n sivustolta löytyy y1 ja y3 lomakkeet joiden avulla voit perustaa yrityksen. Tämä siis jos et halua käyttää nettipohjaisia ilmaispalveluita siihen hommaan.

Yritys-Suomi-puhelinpalvelu alkaville ja toimiville yrityksille

  • antaa tietoa ja neuvontaa yleisissä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa
  • antaa tietoa julkisista yritys- ja työnantajapalveluista, mm. ELY-keskusten, TE-toimistojen, Patentti- ja rekisterihallituksen, Verohallinnon, Tekesin ja  Finnveran palveluista sekä niihin liittyvistä sähköisistä palveluista
  • ohjaa tarvittaessa muuhun asiantuntijapalveluun

Puhelinnumero 0295 020 500. Soittoaika on maanantaista torstaihin klo 8.00–17.00 ja perjantaisin klo 10 – 17 .

Voit myös lähettää kysymyksiä heille lomakkeen kautta. Pääset lomakkeeseen tästä linkistä.

Verottajan palvelunumerot

Moni verotusasia aiheuttaa aloittavalle yrittäjälle itkua ja hampaiden kiristystä, mutta ei hätää. Leiki tyhmää, ota luuri kouraan ja soita verottajan palvelunumeroihin. Niistä löytyy yleensä jotain vastauksia. Isommat firmat sitten neuvojan isojen poikien ja tyttöjen verosuunnitteluasioissa, mutta se ei ole tämän sivuston teemana.

Verottajan palvelunumerot

Oman idean testaus

468x400-testaa

Käytä siihen vaikka ukkoa. Voit heittää keikan, he hoitavat laskutuksen ja maksavat sinulle palkan keikasta. Heidän bisneksensä perustuu siihen, että he hoitavat laskutuksen puolestasi, vetävät hiukan välistä ja sinun ei tarvitse kuitenkaan ryhtyä yrittäjäksi jos haluat kokeilla jotain juttua. Jos homma alkaa vetämään, laita oma lafka pystöön ja ryhdy täysipäiväiseksi yrittäjäksi.

Liiketoimintasuunnitelma

Liiketoimintasuunnitelma.com

Tarvitset liiketoimintasuunnitelman mikäli olet aikeissa hakea starttirahaa. Olen pahoillani, mutta tätä ei ymmärtääkseni voi mitenkään välttää. Homma on kuitenkin tehty varsin helpoksi, koska tämän kätevän nettipalvelun avulla voit tehdä liiketoimintasuunnitelmasi valmiiksi.Palvelun käyttämiseen pitää tehdä tunnus, joka on ilmaista. Liiketoimintausunnitelma.com sisältää myös tarvittavat laskupohjat budjetin laatimiseen. Jos numerot pelottavat, palvelussa on varsin hyvät selitykset joiden avulla pääsee alkuun. Tekemällä oppii ja testaamalla ei paljoa häviä.

Huom! jos olet aikeissa hakea Finnveralta lainaa, liiketoimintasuunnitelma.comin laskelmat ovat turhan heppoiset sitä varten. Kannattaa käyttää ensisijaisesti yritystulkin palveluita lainahakemuksia varten (katso alempaa).

Ilmaisia budjetti-, pöytäkirja- ja laskupohjia ynnä muuta kivaa

Yritystulkki.fi

Tämä sivusto on todella kattava. Löytyy kassabudjettia, yhtiökokouksen pöytäkirjaa, ilmaista laskutuspohjaa ja tuloslaskelmaa. Kaikki valmiina ja täysin ilmaiseksi. Jos kaikki nämä tekisi itse valmiiksi, siinä olisi ihan valtava työ. Kannattaa ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Tarvit aika vankat numerot saadaksesi Finnveran lainaa ja silloin yritystulkki on suuri ystäväsi. Etusivulta valitset vain kunnan ja lähdet katsomaan mitä palvelulla on tarjottavanaan.

Jos et löydä tarvittavia lappuja yritystulkista, niin onnea niiden etsimiseen jostain muualta.

Verkkokaupan perustaminen

Mycashflow.fi

Jos haluat kokeilla verkkokauppaa edullisesti mycashflow on voittajan ratkaisu. Ilmaiseen versioon voit laittaa 10 tuotetta myyntiin ja testata saako liikeideasi siivet. Kannattaa myös lukea tarkempi artikkelimme aiheesta.

Kotisivut nopeasti

Jos sinulla ei ole mitään aikomusta opetella rakentamaan sivustoja itse, silloin kotisivukone voi olla ystäväsi. Kotisivukoneella on hyvät ohjevideot ja voit testailla palvelua 2 viikkoa veloituksetta. Käytännössä katsoen jollain toimialoilla et ole olemassa, jos sinulla ei ole kotisivuja. Kotisivukonetta pääset testaamaan alla olevan kuvan kautta

Ilmaispalvelu laskujen tekemiseen

ilmainenlaskutusohjelma.fi

Jos sinulla on tarvis pyöräyttää itsellesi nopeasti lasku, se onnistuu tämän palvelun kautta. Syötät vain tarvittavat tiedot kenttiin ja tulostat laskun itsellesi tai muutat sen pdf:ksi. Jos laskutat useita pieniä laskuja, sitten kannattaa harkita jotain muuta vähemmän työlästä vaihtoehtoa.

Onko sinulla vinkkejä?

Jos tiedät hyviä vinkkejä niin kerro niistä kommenteissa ja auta yrittäjätoveria!

etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field