Blogin tekeminen

Tässä tekstissä jaamme hyväksi havaitsemiamme linkkivinkkejä blogin tekemiseen – olit sitten yrittäjä tai muuten bloggaamisesta kiinnostunut.

Mikäli et ole vielä aloittanut, tutustu tekstiin blogin aloittaminen. Pienyrityksen verkkosivuja ja niiden merkitystä olemme puolestaan käsitelleet tässä tekstissä.

Bloggaaminen kiinnostaa nykyään lukuisia kirjoittajia, valokuvaajia ja ihmisiä eri elämäntilanteissa ja -poluilla: toiset haluavat jakaa tietoaan, toiset taitoaan ja toiset vain haluavat jakaa ajatuksiaan tai elämäänsä verkkoon.

Blogin perustaminen Lily ja blogin perustaminen WordPress

Yksi suosituimmista blogipohjista on WordPress.

Tästä artikkelista löydät jäsennellyt ohjeet siihen, kuinka kirjoitat blogia WordPressillä.

Myös uusi ja lifestyle- ja muotiblogien pohjana tunnettu Lily on ilmainen, helppo ja toimiva pohja blogille. Lisää löydät tästä linkistä.

Blogger ja Blogspot -blogi

Ilmaisen blogin Bloggerissa, yhdessä suosituimmista blogipalveluista, voit luoda näitä ohjeita noudattaen

Blogin perustaminen -kurssi

Jos bloggaaminen ja sen eri aihealueet kiinnostavat sinua, esimerkiksi Bloggaus.fi-sivulla on monta hyödyllistä artikkelia aiheeseen liittyen, jotka voit lukea omalla ajallasi ilmaiseksi.

Blogin nimi

Blogin nimi on tärkeä osa blogisi käyntikorttia, ja sen päättämiseen kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta. Tästä artikkelista löydät hyviä neuvoja blogisi nimeämiseen.

Jollet keksi blogillesi nimeä itse, voit käyttää apuna nimigeneraattoria.

Helppo blogi

Edellä mainitut Lily, WordPress ja Blogger/ Blogspot ovat kaikki ilmaisia ja helppokäyttöisiä blogialustoja. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa Tumblr ja Vuodatus.