Tarkastelussa Ferratum Business -yrityslaina

Tarkastelussa Ferratum Business -yrityslaina

Nämä asiat yrittäjän on hyvä tietää Ferratum Business -lainasta ja sen kuluista

Kuluttajille tarjottavista pienlainoistaan tunnettu Ferratum on jo useamman vuoden ajan tarjonnut lainapalveluitaan myös yrityksille.

Ferratum Business -yrityslaina lieneekin varmasti jossain määrin tuttu kaikille niille yrittäjille, jotka ovat etsineet verkosta tietoa vakuudettomista pienlainoista.

Tässä lyhyessä tietoiskussa käymme läpi olennaisimmat tiedot Ferratumin yrityslainasta. Kerromme muun muassa sen, millaisille yrityksille kyseistä lainaa tarjotaan, millaisissa tilanteissa sitä yleensä otetaan ja mikä on Ferratum Business -lainan korko.

Artikkelin luettuasi osaat paremmin suhteuttaa Ferratumin yrityslainan korkoja muihin vastaaviin vakuudettomiin lainoihin.

Lopuksi tarkastelemme vielä lyhyesti myös sitä, millaisia kokemuksia yrittäjillä on Ferratumin yrityslainasta.

Kenelle Ferratum Business -laina on tarkoitettu ja kuinka paljon sitä voi hakea?

Ferratumin myöntämän yrityslainan suuruus on 2000-250 000 euroa ja takaisinmaksuaika vaihtelee yhden ja 24 kuukauden välillä.

Lainaa voidaan myöntää suomalaiselle yritykselle, joka täyttää seuraavat ehdot:

  • Toiminut vähintään puolen vuoden ajan.
  • Liikevaihto ylittää vuodessa 50 000 euron rajapyykin.
  • Yrityksellä on suomalainen pankkitili ja toimipaikka maassamme.
  • Yrityksen kaikki omistajat asuvat pysyvästi Suomessa.

Laina myönnetään ilman reaalivakuuksia, eli yrittäjän ei tarvitse kiinnittää omaisuuttaan kuten esimerkiksi kiinteistöjä lainan vakuudeksi. Sen sijaan yrittäjä toimii itse lainan henkilötakaajana.

Päätös lainan myöntämisestä tehdään pitkälti yrityksen kassavirran perusteella.

Milloin Ferratum Business -laina voi olla soveltuva vaihtoehto yritykselle?

Ei ole mikään valtionsalaisuus, että Ferratumin yrityslaina on perinteiseen pankkilainaan verrattuna kalliimpi vaihtoehto.

Pankista otettavaan yrityslainaan verrattuna Ferratumin edut ovat suhteellisen samankaltaiset kuin muillakin suosituimmilla vakuudettomilla yrityslainoilla.

  • Lainaprosessi on hyvin nopea. Hakemuksen tekeminen vie muutaman minuutin ja pääsääntöisesti rahat saa yrityksen tilille viimeistään kaksi päivää hakemuksen tekemisen jälkeen.
  • Toisin kuin yleensä pankkilainoissa, lainalle ei tarvita reaalivakuuksia, mikä myös osaltaan nopeuttaa lainan saamista.

Ferratum Business yrityslainaa hyödynnetäänkin usein tilanteissa, joissa rahaa tarvitaan nopeasti lyhytaikaiseen tarpeeseen ilman ylimääräisiä paperitöitä. Laina voi toimia myös täydentävänä rahoitusvaihtoehtona perinteiselle pankkilainalle.

Esimerkkejä tällaisista tapauksista ovat äkilliset laitehankinnat, varaston kasvattaminen tai uusien työntekijöiden palkkaaminen kasvua varten.

Lainantarve voi tulla eteen myös sellaisissa tilanteissa, joissa maksu isosta urakasta on tulossa vasta parin viikon päästä, mutta rahaa tarvitaan välittömästi yrityksen juokseviin menoihin.

Ferratum Business voi siis soveltua nimenomaan lyhytaikaiseen lainantarpeeseen, jossa yrityslaina tarvitaan nopeasti tilille.

Vakuudettomia yrityslainoja tarjoavien yritysten liikevaihtoja ja -tuloksia tarkastelemalla voi helposti todeta, että nopeille verkkolainoille löytyy Suomessa kysyntää perinteisten pankkilainojen vastapainoksi.

Näin haet yrityslainaa Ferratumilta

Ferratumin yrityslainan hakeminen tapahtuu verkossa nettilomakkeen avulla.

Lomakkeessa kysytään seuraavia tietoja:

  • lainan määrä,
  • yrityksesi tiedot (Y-tunnus, toimiala, tilinumero, yhteystiedot jne.)
  • sekä omat tietosi.

Paljonko Ferratum Business -yrityslainan korko on?

Ferratum Business -yrityslainan hinnoittelu on kohtalaisen selkeä.

Ensimmäisen lainan perustamismaksu on suuruudeltaan 2,5 prosenttia lainasummasta ja tähän päälle tulevat noin 3 prosentin suuruiset kuukausikustannukset alkuperäisestä lainapääomasta.

Huomaa, että tarkka kuukausikustannus riippuu aina yrityksen luottokelpoisuudesta. Lopullinen hinta selviää vasta siinä vaiheessa, kun olet saanut vastauksen ei-sitovaan lainahakemukseesi.

Voit lainatarjouksen saamisen jälkeen joko hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Hakeminen on maksutonta ja ei-sitovaa.

Lainan takaisinmaksussa lähtökohta on se, että lainaa maksetaan takaisin joka kuukausi yhtä suurissa erissä.

Voit tietysti maksaa yrityslainan takaisin etuajassa, jolloin ylimääräisiltä lainakuukausilta ei tietenkään kerry kuluja.


Miten kulut vertautuvat muihin vastaaviin lainapalveluihin?

Halvin vakuudeton yrityslaina on aina tilannekohtainen kysymys, koska lainaehdot vaihtelevat hakijasta ja palveluntarjoajasta riippuen. Edullisinta yrityslainaa löydät aina vasta riittävän vertailun jälkeen.

Olemme aiemmin käsitelleet myös Qred-yrityslainan, Suomen Yrityslainan ja Yritysluotto.fi:n kustannustasoja erillisissä artikkeleissamme.

Pääset niihin käsiksi edellisen lauseen linkkien kautta.

Millaisia kokemuksia yrittäjillä on Ferratum Business -lainasta?

Ferratumin yrityslainasta löytyy verkosta jonkin verran kokemuksia – niin positiivisia kuin negatiivisiakin.

Mitään kovin yllättävää palautteissa ei ilmene, vaan mainitut asiat ovat hyvin samankaltaisia kuin monien muidenkin vastaavien lainapalveluiden saamat palautteet.

Jotkut yrittäjät ovat pettyneet heille tarjottuun korkoprosenttiin, mutta monet myös kiittelevät nopeaa lainaprosessia ja asiakaspalvelun nopeaa reagointia.

Positiivisimpia kokemuksia Ferratumin yrityslainasta näyttäisi löytyvän sellaisilta yrittäjiltä, joille lainarahan tarve on tullut eteen hyvin äkkinäisesti.

Kuka lainat myöntää?

Ferratum Business kuuluu osaksi suomalaislähtöistä Ferratum Groupia, joka toimii noin 25 maassa ympäri maailman.

Mistään aivan pienestä yrityksestä ei ole kyse, sillä Ferratumin nimen voit bongata Frankfurtin pörssin päälistalta.

Suomessa yrityksen konttori sijaitsee Helsingin Ratamestarinkadulla.

Muut olennaiset yhteystiedot eli asiakaspalvelun puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen löydät Ferratum Busineksen verkkosivuilta.

Sähköinen allekirjoitus helposti ja ilman kuukausimaksua

Nimet alle dokumenttiin helposti vaikka omalta puhelimelta, tallennettuna tietoturvalliseen arkistoon. Vain 1,50€ per allekirjoitus.

Aloita käyttö 2 minuutissa