Mainoksia ja kävijöitä halvalla

Tämä artikkeli on osa oman yrityksen perustamisen opasta. Aikaisempiin osiin kuuluvat seuraavat kirjoitukset:

Miksi mainostaa?

Miksi mainostaisit ennen kuin perustat yrityksen tai heti yrityksen perustamisen jälkeen?

Tässä piilee suurin virhe, jonka aloittavat yrittäjät ja yrityksen perustajat tekevät. He jättävät mainostamisen ja markkinoinnin väliin tai odottavat kunnes kaikki muu on täydellisesti valmiina. Väärin.

Mainostaminen ja markkinointi pitäisi aloittaa mahdollisimman ajoissa. Miksi? Jotta tiedät, onko yrityksesi edes kannattava ja onko sitä järkeä perustaa. Tämän lisäksi voit kerätä valmiiksi potentiaalisia asiakkaita, selvittää tarkemmin kohderyhmäsi tarpeita sekä mitä voisit todella tarjota heille

Tuotteiden tai palveluiden ideoita ei aina kannata lyödä täysin lukkoon vaan kuunnella myös mitä kohderyhmälläsi on sanottavana.

Voit myös myydä tulevia tuotteita tai palveluita ennakkoon ja siten jopa rahoittaa tuotteen valmistamisen tai ainakin varmistaa tuotteen kannattavuuden. Kassavirta pitää yrityksen elossa ja voitollisena. Kassavirran saamista varten tarvitset asiakkaita ja asiakkaita tuovat mainokset.

Kuinka ja mistä mainoksia sekä kävijöitä ostetaan halvalla?

Totta puhuen mainoksia ja kävijöitä voi ostaa mistä vain halvalla. Kyse on vain neuvottelutaidoista. Nykyisin kuitenkin yhä enemmän ihmisiä tavoittaa tietysti sosiaalisesta mediasta ja muualta verkosta. Sieltä on myös mahdollistaa ostaa mainoksia kohtuullisen edullisesti.

Parhaat vaihtoehdot ovat tietysti hyvin kohdistetut verkkosivut tai blogit, jos tiedät missä kohderyhmäsi liikkuu. Silloin kannattaa maksaa jopa vähän enemmän verrattuna asian vierestä meneviin mainoksiin. Sama koskee myös lehtimainoksia tai muuta mainontaa.

Netin parhaat vaihtoehdot tällä hetkellä Google-mainokset sekä Facebookin-mainonta. Molempia pystytään kohdistamaan sekä mittaamaan hyvin tehokkaasti, ja mainokset ovat lisäksi halpoja. Google-mainoksia näkyy sekä heidän hakukoneensa haussa että yhteistyösivuilla. Voit mainostaa molemmissa, mutta tehokkuus riippuu jälleen kohderyhmästäsi.

Molemmat tarjoavat myös mainoksien laatimiseen selkeät ohjeet.

Voit jatkaa lukemista oppaan seuraaviin osiin: