Starttiraha

Tämän artikkelin tarkoituksena on koota kaikki tietoa liittyen starttirahaan yhden sivun alta. Löydät sivulta lukusia artikkeleita aiheesta, koska siihen liittyy paljon tietoa. Haluammekin tarjota mahdollisimman kattavasti tietoa aiheesta, sillä se on tärkeä. Tämä sivu pyrkii tuomaan sinulle lähemmäksi sen tiedon, mitä todella tarvitset.

Starttiraha

Starttiraha on lyhyesti sanottu aloittavan yrittäjän tai yrityksen perustajan tuki. Sitä haetaan TE-keskukselta. Tuki on suuruudeltaan noin 650 euroa kuukaudessa. Sitä myönnetään riippuen siitä, kuinka nopeasti ideasi katsotaan kannattelevan sinua pinnalla ilman ulkopuolista rahaa. Normaalisti tukea annetaan kuudeksi kuukaudeksi.

Starttirahan ehdot

Starttirahan saamiseksi täytyy täyttää muutamia ehtoja. Käytännössä niiden tarkoitus on tiputtaa turhia hakijoita pois ja varmistaa, että sinä olet elinkelpoinen hakija. Älä pelkää, ehdot eivät ole oikeasti kovin haastavia, jos sinulla mielenkiintoinen idea. Pizzerian perustajan on melkeinpä sama unohtaa tämä tuki.

>> Lue lisää starttirahan ehdoista.

Starttirahahakemus

Starttirahan hakeminen voidaan jakaa pariin vaiheeseen. Jos käydään se todella yksinkertaisesti läpi niin silloin kävelet lähimpään TE-toimistoon ja kerrot ideastasi. He ohjaavat sinut eteenpäin ja lopulta pääset haastatteluun, missä sinua arvioidaan. Sen sekä kirjallisten hakemustesi perusteella arvioidaan saatko tukea. Okei, asia ei ole ihan näin simppeli, mutta ei se ole kovin monimutkaista oikeasti. Aikaa kyllä menee, koska kyseessä on byrokratia. Lue alapuolella olevasta linkistä tarkemmat ohjeet kuinka starttirahaa haetaan.

>> Lue lisää starttirahahakemuksesta sekä kaikesta siihen liittyvästä.

Starttirahan jatkohakemus

Starttirahalle voi hakea jatkoa. Normaalin tukikauden pituus on kuusi kuukautta. Myös jatkoa täytyy hakea ja se tehdään erikseen. Sen myöntäminen ei tapahdu automaattisesti vaan se pitää osata neuvotella. Jatkon kanssa on myös tietty aikataulu, minkä mukaan täytyy toimia. Lue tarkemmin alta olevasta linkistä.

>> Lue lisää starttirahan jatkohakemuksesta.

Starttirahan tilitys

Starttiraha ei ole laskutettavaa tuloa vaan se tilitetään sinulle henkilökohtaisesti. Tilitysajankohdat vaihtelevat vuosittain, joten hyvä hakea uusin mahdollista tietoa. Päivitämme omat tietomme joka vuosi.

>> Lue lisää starttirahan tilityksestä.

Starttirahan verotus

Koska starttiraha on henkilökohtaista tuloa, on se myös veronalaista tuloa. Se tarkoittaa, että osa rahasta menee ennakkopidätykseen. Kuinka paljon riippuu sinun pidätysprosentistasi. Lue tarkemmat tiedot alla olevasta linkistä.

>> Lue lisää starttirahan verotuksesta.

Kysy starttirahasta

Jos sinulla on kysyttävää starttirahasta tai siihen liittyvistä seikoista, jätä kysymys klikkaamalla tänne ja vastaamme mahdollisimman pian. Muista, että voit kysyä myös nimettömästi ja silloin lisäämme vastauksesi tähän artikkeliin jatkoksi, jotta kaikki hyötyvät siitä. Saat meiltä käytännön tietoa, jota oikeat yrittäjät ovat koonneet kokemuksien kautta.

>> JÄTÄ KYSYMYS

etasku-kuitit-600x150

5 Comments

 • Rabbe

  Reply Reply 2.9.2015

  Olen perustamassa firmaa omalle alalleni jossa toistaiseksi olen palkkatyössä. Firman perustaminen olisi ajallisesti järkevää heti kun saan ensimmäisen merkittävän työtilauksen itselleni.

  Haluaisin kuitenkin tehdä liikesuunnitelman ja hakea starttirahaa valmiiksi. Voiko siis starttirahan myöntämisen jälkeen lykätä maksua kunnes ajankohta on oikea, n. 0-5 vuoden sisällä?

  • Timo & Joona

   Reply Reply 8.12.2015

   Ei se varmaan onnistu Rabbe, kun ei ne halua säilöä niitä rahoja viittä vuotta. Tarjolla on varmasti myös niitä henkilöitä jotka tarvii sitä massia just nyt. Saatan olla väärässä, mutta en usko.

 • Virve

  Reply Reply 1.3.2016

  Starttirahan ehdoissa lukee ”Pizzerian perustajan on melkeinpä turha unohtaa tämä tuki.” En ole kyllä itse pitsoja aikonut paistaa, mutta ei taida omallekkaan alalle tukea saada. Kiitos todella paljon tampiosuomennetuista ohjeista!

 • Osmo de Schneeberg

  Reply Reply 20.3.2017

  Kiitos hyvistä ohjeista. Yksi asia tässä voisi tosin kaivata selvennystä, vaikka luulen ymmärtäväni merkityksen:

  ”Pizzerian perustajan on melkeinpä turha unohtaa tämä tuki.”

  Eli onko turha unohtaa, vai turha yrittää hakea?

  • Timo

   Reply Reply 21.3.2017

   Hyvä tarkennus. Tarkoitus oli sanoa, turha hakea. Mutta toisaalta. Ainahan se kannattaa yrittää

Leave A Response

* Denotes Required Field