Esittelyssä Procountor Solo – Yksinyrittäjän vaivaton laskutusohjelma ja kirjanpito verkossa

Esittelyssä Procountor Solo – Yksinyrittäjän vaivaton laskutusohjelma ja kirjanpito verkossa

Kuten nimikin jo kertoo, Procountor Solo on yksinomaan yksinyrittäjälle suunniteltu taloushallinnon työkalu, jossa yhdistyvät laskutusominaisuus, verkkopankki sekä kuittisovellus. Soloa käytetään yhteistyössä kirjanpitäjän kanssa. Tässä tietoiskussa tutustumme tarkemmin ohjelman ominaisuuksiin, käyttöön ja hyötyihin. Jos olet aloittava yrittäjä, saat Procountor Solon vuodeksi käyttöön ilman kuukausimaksua. Lue lisää aloittavan yrittäjän edusta.


Oli toimialasi mikä tahansa, joudut jo yrityksen perustamisvaiheessa miettimään, millä tavalla hoidat kirjanpitoon ja taloushallintoon kuuluvia rutiinitöitäsi. Yrittäjänä lähetät ja maksat laskuja, huolehdit talteen käteis- ja korttiostoista kertyneet kuitit sekä toimitat kirjanpitomateriaaleja kuukausittain kirjanpitäjällesi.

Procountor Solo on nettiselaimessa toimiva laskutus- ja kirjanpitotyökalu, jota voit käyttää niin tietokoneella, puhelimella kuin tabletillakin. Solo yhdistää yksin työskentelevän yksinyrittäjän kaikki tärkeimmät taloushallintorutiinit samaan ohjelmaan. Varsinaisen kirjanpidon koostamisesta huolehtii kuitenkin kirjanpitäjä.

Sopiiko Procountor Solo minulle?

Procountor Solo voi olla sinulle soveltuva työkalu, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

  • Olet toiminimiyrittäjä tai sinulla on osakeyhtiö, jonka liikevaihto – eli myyntituottojen summa ilman arvonlisäveron osuutta – on alle 500 000 euroa vuodessa. Tällöin sinun on lain mukaan sallittua hoitaa kirjanpitosi maksuperusteisesti, kuten Solossa tehdään.
  • Et ole halukas tekemään itse varsinaista kirjanpitoasi, mutta tahdot silti hoitaa omat rutiinisi mahdollisimman helposti ja nopeasti sähköisellä tavalla. Näillä rutiineilla tarkoitamme laskujen lähettämistä ja maksamista, kuittien tallentamista sekä materiaalien toimittamista kirjanpitäjälle.

Tutustutaan seuraavaksi tarkemmin Procountor Solon ominaisuuksiin ja hyötyihin.

Procountor Solo

Laskujen lähettäminen asiakkaille Procountor Sololla

Asiakkaiden laskuttaminen tehdyistä töistä on yksi mukavimmista rutiineista yrittäjän arjessa. Procountor Solo -palvelun laskutusohjelmalla lähetät niin sähköpostilaskuja, verkkolaskuja kuin tarvittaessa paperilaskujakin. Helppokäyttöinen ohjelma neuvoo sinua laskun luomisessa, ja yksittäisen laskun lähettäminen onnistuu muutamassa minuutissa vaikka puhelimellasi.

Paperilaskut voit joko tallentaa pdf-tiedostoina ja tulostaa itse tai vaihtoehtoisesti lähettää ne matkaan postituspalvelun kautta. Postituspalvelu on vaivaton vaihtoehto, jos asiakkaasi haluaa laskunsa paperilla, mutta et itse halua käyttää aikaa tulostamiseen ja postimerkkien liimailuun.

Asiakkaidesi maksut kohdentuvat viitenumeron avulla oikeisiin laskuihin, joten voit palvelussa helposti seurata, mistä rahaa on tullut ja mistä sitä on lähiaikoina tulossa. Tarvittaessa voit myös lähettää maksumuistutuksia Solon avulla.

Mikäli saat asiakkailtasi rahaa myös käteis- ja korttimaksuina, pystyt ilmoittamaan näistä kertyneet myynnit helposti yhdellä raportilla.

Laskujen vastaanottaminen ja maksaminen

Procountor Solo -palvelua käyttäessäsi sinulle luodaan verkkolaskuosoite. Saat laskusi verkkolaskuina suoraan Soloon, eikä sinun tarvitse kirjautua erikseen verkkopankkiisi. Tämä onnistuu, koska Solo sisältää yhteyden toiminimesi tai osakeyhtiösi pankkitiliin. Kun vastaanotat laskun verkkolaskuna, voit vain tarkistaa sen tiedot ja kuitata laskun hyväksytyksi ilman erillistä tili- tai viitenumeron näpyttelyä.

Jos satut vastaanottamaan laskun paperilla, voit ottaa siitä kuvan ja sen jälkeen maksaa sen normaaliin tapaan Solo-palvelussa. Myös sähköpostitse vastaanottamasi laskut voit kirjata ja maksaa suoraan Solon sisällä.

Kuittien tallentaminen ja kohdistaminen tilitapahtumiin

Kun lähetät ja maksat laskuja Solossa, pankkitiliyhteyden ansiosta myynnit ja ostot kohdentuvat viitenumeron avulla suoraan oikeisiin tilitapahtumiin. Jos sen sijaan maksat ostoksen käteisellä tai kortilla, nappaa vain puhelimellasi kuva kuitista ja liitä se lisätietoineen yrityksesi pankkitilillä näkyvään tapahtumaan Solossa.

Procountor Solo

Kirjanpitoaineiston lähettäminen

Kuukauden vaihtuessa Solo kehottaa sinua tarkistamaan päättyneen kuukauden tilitapahtumat. Mikäli jostakin tililläsi näkyvästä tapahtumasta puuttuu tosite, Solo pyytää sinua lisäämään sen. Tämän jälkeen voit lähettää aineistot suoraan kirjanpitäjällesi, joka vastaanottaa ne oikeassa muodossa omaan kirjanpitojärjestelmäänsä.

Ennen aineiston lähettämistä Solo lyö eteesi tarkistuslistan, jonka avulla näet, että kaikki tarvittava aineisto on varmasti kasassa. Näin ollen kirjanpitäjäsi ei tarvitse laskuttaa sinua ajasta, jonka hän käyttää puuttuvien tositteiden perään kyselemiseen. Tämä on varsin yleistä monien paperista taloushallintoa suosivien pienyrittäjien kohdalla.

Kuittien ja laskujen lisäksi voit tietysti toimittaa Sololla kirjanpitäjällesi myös muut tarvittavat aineistot, eli esimerkiksi yritystoimintaasi liittyvät sopimusasiakirjat tai Verohallinnolta saamasi kirjeet. Kirjanpitäjäsi puolestaan voit lähettää Solon kautta nähtäväksesi esimerkiksi kuukausiraportteja tai muita dokumentteja.

Mikä on kirjanpitäjän rooli Procountor Solossa?

Kun olet hoitanut Solossa oman osuutesi, kirjanpitäjäsi varmistaa, että kohdennukset ja arvonlisäveromerkinnät on tehty oikein ja kaikista tilitapahtumista löytyy oikeanlainen tosite.

Tarkistusten jälkeen kirjanpitäjä luo arvonlisäverolaskelman sekä veroilmoituksen oma-aloitteisista veroista. Kirjanpitäjä lähettää ilmoituksen verottajalle, jonka jälkeen maksu näkyy suoraan omassa Solo-näkymässäsi, jossa voit maksaa sen.

Mikäli nykyinen kirjanpitäjäsi tai tilitoimistosi käyttää Procountorin taloushallinto-ohjelmistoja, voitte heti aloittaa Procountor Solon käytön. Voit olla asian tiimoilta yhteydessä kirjanpitäjääsi.

Jos sinulla ei ole vielä tilitoimistoa tai haluat vaihtaa sen, voit myös saada käyttöösi Procountor Solo ohjelmiston ja kirjanpitopalvelun kiinteällä hinnalla.

Procountor Solo on saatavilla myös osana kiinteähintaista Accountor Go -kirjanpitopalvelua, jolloin pakettiin kuuluu Solo-työkalun lisäksi Accountor-tilitoimiston ammattilaisista koostuva kirjanpitäjätiimi.

Vaikka hoidat itse taloushallinnon rutiineja Sololla, kirjanpitäjä on aina taustalla varmistamassa, että kaikki sujuu pykälien mukaan ja kirjanpito on oikein tehty. Samalla kirjanpitäjältä saa nopeasti apua kymmeniin erilaisiin kysymyksiin, joita sooloyrittäjän arjessa väistämättä tulee vastaan. Solon avulla niin sanotut rutiinityöt pystytään kuitenkin hoitamaan mahdollisimman suoraviivaisesti ja helposti.

Mitä Procountor Solo maksaa yrittäjälle ja kirjanpitäjälle?

Jos olet aloittava yrittäjä, saat Procountor Solon vuodeksi käyttöön ilman kuukausimaksua. Lue lisää aloittavan yrittäjän edusta.

Ensimmäisen vuoden jälkeen kuukausimaksu on 10,49 € – 29,00 € riippuen yrityksesi myyntitulojen muodostamasta liikevaihdosta. Erilaisten lisäpalveluiden hinnastoon voit tutustua tarkemmin Solon verkkosivuilla.

Kirjanpidon tekemisestä ja muista tilitoimistolle kuuluvista töistä – kuten esimerkiksi vuosittaisen veroilmoituksen ja tilinpäätöksen tekemisestä – kirjanpitäjä veloittaa oman hinnastonsa mukaisesti.

Solon käyttöönotto nopeuttaa kirjanpidon rutiinitöihin kuluvaa aikaa sekä yrittäjän että kirjanpitäjän näkökulmasta. Kirjanpidon kustannukset on helpompi pitää aisoissa, kun kirjanpitäjän laskutettavaa työaikaa ei enää kulu siihen, että hän siirtää paperilla toimittamiesi tositteiden tietoja omaan ohjelmistoonsa.

Kirjanpitäjä pystyy Solon avulla hoitamaan yksinyrittäjien kirjanpidon ennennäkemättömän tehokkaasti. Vaikka yksittäiselle yrittäjälle lähtevän laskun loppusumma pienenisi, Solon ansiosta kirjanpitäjä tai tilitoimisto pystyy palvelemaan aiempaa isompaa määrää pienyrittäjiä.

Kokemuksia: ”Solo palautti motivaation paperihommiin”

Katso videolta miten yrittäjä Julius Ruissalo palautti motivaation paperihommiin Procountor Solon avulla.

Yksinyrittäjän tärkein työkalu maksutta
vuodeksi käyttöön

Yksinyrittäjän vaivaton taloushallinto - laskutusohjelma ja kirjanpito verkossa

Lue lisää ja hyödynnä etu