Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on aina vaikea paikka, varsinkin pienelle yritykselle tai yksin yrittävälle. Vaikka työntekijän palkkaamiseen on olemassa erilaisia tukia, muista silti, että työntekijästä koituvat kustannukset ovat aina huomattavasti suuremmat kuin pelkkä tälle maksettava palkka.

Ennen henkilöstön palkkaamista, kannattaa pohtia tarkasti seuraavia asioita:

1. Tiedät tarkasti mihin toimeen tai tarpeeseen uusi työntekijä tulee

Työtehtävien tulisi olla täsmällisesti laadittuja. Työntekijän pitää pystyä tuottamaan vähintään oman palkkansa verran (+ palkanmaksusta aiheutuvat sivukulut) tuottoa yrityksen kassaan tai ainakin vapauttaa sinun aikaasi niin paljon, että pystyt lisäämään vastaavan summan kassavirtalaskelmaan.

2. Tee tarkka laskelma kuinka paljon uudesta työntekijästä tulee sinulle kuluja.

Muista, että palkkaan tulevat sivukulut tarkoittavat, että palkkasumma on kerrottava vähintään kertoimella 1,5. Tämän lisäksi mukaan tulee vakuutusmaksuja ja muita kuluja.

3. Selvitä onko vastaavan osaamisen hankkiminen mahdollista esimerkiksi palkkaamalla freelanceri.

Yritä löytää oman toiminimensä kautta toimiva yrittäjä, kevytyrittäjä tai muu vuokratyöläinen. Tällöin byrokratia on vaivatonta – maksat vain saamasi laskun apurin tekemästä työstä ja homma on paketissa.

Yrittäjälle ensimmäisen työntekijän palkkaaminen voi olla joko sysäys toiminnan kasvulle tai tie kärsimykseen. Työntekijän palkkaamisen oikeista kustannuksista ja siitä, kuinka paljon työntekijän pitäisi oikeasti yritykselle tuottaa, on kerrottu lisää esimerkiksi tässä artikkelissa.