Starttirahan jatkohakemus

Starttirahan lisäosa – perusteet, ehdot ja suuruus

Starttirahan jatko eli lisäosa on mahdollista saada kuuden kuukauden perusjakson jälkeen. Tämä teksti käsittelee, miten starttirahan jatkoaikaa haetaan ja millä perusteilla sitä myönnetään.

Jos olet vasta hakemassa starttirahaa, kannattaa lukea tämä ensimmäisen osan hakemisesta kertova kirjoitus.

Starttirahan jatkoaika

Starttirahan jatkoaikaa myönnetään yrityksille muutamilla perusteilla. Hieman hullunkuriselta tuntuva lähtökohta on se, että menestyksen merkkejä näyttävä yritys saa jatkoa helpommin kuin vaikeuksissa ponnisteleva.

Tavallaan ajatuksessa on toki itua, koska huonolle yritysidealle rahaa ei kannata tunkea. Kuudessa kuukaudessa pitäisi siis jo pystyä osoittamaan, että omasta yrittämisestä pystyy luomaan kannattavaa liiketoimintaa.

Starttirahan jatkohakemus täytyy tehdä ennen kuin perusosan maksuaika päättyy (eli ensimmäisen puolen vuoden sisällä). Hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtitään käsitellä ja jatkopäätös tehdä. Tähän kannattaa varata muutama kuukausi aikaa.

Jatkoaikaa varten tehdään selvitys ensimmäisen kauden toiminnasta. Sitä varten täytetään erillinen hakemus, minkä voit ladata artikkelin lopusta. Hakemukseen lisätään kertomus ensimmäisen kauden toiminnasta ja pyritään osoittamaan, että idea on toimintakelpoinen.

Lisäksi tarvitset kirjanpitäjältä vahvistetun tuloslaskelman. Tarvitset myös kuukausittaisen liikevaihdon. Jatkohakemukseen liitetään myös kirjoittamasi kertomus siitä, miksi koet tarvitsevasi jatkoa starttirahalle.

Starttirahan lisäosan kesto

Starttirahan jatkoaika on 6 kuukautta.

Muistathan, että hakemus täytyy tehdä ennen kuin ensimmäisen kuuden kuukauden kausi täytyy. Ole siis hyvissä ajoin liikkeellä.

Starttirahan lisäosan suuruus

Starttirahan jatkohakemuksella haetaan lisäosaa, jonka rahallinen määrä vaihteli aiemmin hieman tapauskohtaisesti. Nykyään starttirahan lisäosan suuruus on kuitenkin sama kuin perustukikin, eli  32,40 euroa päivältä, ja starttirahaa maksetaan korkeintaan viideltä päivältä viikossa.

Starttirahan jatkohakemus

Jatkohakemuksen voi täyttää koneella, tulostaa ja toimittaa TE-keskukseen.

Voit ladata hakemuksen täältä.