Kokemuksia Qred-yrityslainasta

Pienlaina yritykselle Qrediltä – kannattavaa vai ei?

Jos olet metsästänyt internetistä yrityslainaa, olet todennäköisesti jossain vaiheessa törmännyt Qred-nimiseen lainapalveluun.

Qred yrityslaina

Kyseessä on ruotsalaislähtöisen Qred AB -rahoituskonsernin lainatuote, jota tarjoaa Suomessa konsernin sivuliike Qred Yrityslaina Oy.

Tässä artikkelissa kerromme ne oleelliset asiat, joita yrittäjän on hyvä tietää ennen Qred-yrityslainan ottamista.

Tarkastelemme myös sitä, millaisia kokemuksia internetistä löytyy Qredin yrityslainaan liittyen.

Kenelle Qred myöntää yrityslainoja ja millaisista summista on kyse?

Qredin myöntämät yrityslainat ovat suuruudeltaan 1000-25 000 euroa, ja lainaa myönnetään jo olemassa oleville yrityksille yhtiömuodosta riippumatta. Toisin kuin jotkut yksityiset rahoituslaitokset, Qred siis myöntää lainaa myös toiminimelle.

Joidenkin ehtojen on tietysti täytyttävä, jotta oma yrityksesi voisi saada rahoitusta Qrediltä. Näitä ehtoja ovat:

 • Yrityksesi on ollut toiminnassa vähintään kolmen kuukauden ajan ja sillä on liikevaihtoa eli myyntiä.
 • Yrityksesi tiedot löytyvät kaupparekisteristä.
 • Yritykselläsi ei ole tuoreita maksuhäiriömerkintöjä.
 • Sinulla itselläsi on vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Saamasi lainatarjouksen suuruus riippuu pitkälti yrityksesi liikevaihdosta. Mitä enemmän kassavirtaa on, sitä isomman lainasumman voit saada.

Tarkka summa selviää vasta lainahakemuksen tekemällä. Ilmaisen hakemuksen tekeminen ei luonnollisesti sido mihinkään, vaan lainan voi jättää ottamatta, jos tarjottu summa tai lainaehdot eivät tyydytä.

Mihin tilanteisiin Qredin yrityslaina soveltuu parhaiten?

Kun yritykselle iskee lainarahan tarve, luonnollisin vaihtoehto on tietysti lähteä hakemaan yrityslainaa pankista. Tätä vaihtoehtoa mekin ensimmäiseksi suosittelemme kaikille yrittäjille – ainakin silloin, jos lainalla ei ole kiire.

Asiassa on kuitenkin muutama mutta.

Läheskään kaikkien pienyritysten tai -yrittäjien ei ole mahdollista saada lainaa pankista. Tämä voi johtua monesta syystä. Yrityksen luottokelpoisuutta ei esimerkiksi katsota riittävän hyväksi tai yrittäjällä ei ole asettaa reaalivakuuksia eli omaisuuttaan lainansa takeeksi.

Ja vaikka lainaa olisikin mahdollista saada pankista, prosessi voi joissain tilanteissa kestää viikon tai parikin. Mikäli rahantarve on äkillinen, tämä on eittämättä liian pitkä aika.

Qred-yrityslaina soveltuukin parhaiten vaihtoehdoksi edellä mainittuihin tilanteisiin. Alla muutamia esimerkkejä käytännön tilanteista:

 • Yrityksen tuotantokone hajoaa ja se tarvitsee välittömästi rahoituksen korvaavaan laitteeseen.
 • Yritys on vasta perustettu ja pankki ei ainakaan vielä uskalla myöntää lainaa, jota tarvittaisiin alkuvaiheen kasvuun – esimerkiksi investointeihin tai henkilökunnan palkkaamiseen. Tällöin vaihtoehto on metsästää yksityisiltä markkinoilta halvin mahdollinen yrityslaina.
 • Yrittäjällä ei ole aikaa juosta pankissa tai toimittaa heille erinäisiä lomakkeita ja asiakirjoja lainansaamista varten. Tällöin vaihtoehto on nopea yrityslaina, joka maksetaan heti.

Loppupeleissä yrityslainan käyttötarve on tietysti täysin tilannekohtaista, mutta pääpiirteissään Qred-laina soveltuu parhaiten lyhytaikaiseen rahantarpeeseen sellaisissa tilanteissa, joissa yritys ei joko saa lainaa pankista tai joissa se tarvitsee lainapäätöksen välittömästi.

Toisin sanoen: jos rahantarve ei ole äkillinen ja yrityksesi vakavaraisuus on riittävällä tasolla, kysy lainaa pankista.

Mikäli pankkilainaa ei heru, Qred voi monissa tapauksissa olla paras vaihtoehto napata yritykselle nopea ja suhteellisen halpa vakuudeton pienlaina.

Mikä on Qred yrityslainan hinta?

Qred-rahoituksen hinnoittelu on selkeä. Mikäli sinulle myönnetään lainaa, saamaasi lainatarjoukseen on merkitty kiinteä kuukausikulu lainalle.

Minimissään se on 1,75 prosenttia lainasummasta per kuukausi, mutta tarkka lukema on tietysti yrityskohtainen.

Mitä paremmaksi yrityksesi lainakelpoisuus katsotaan, sitä halvempaa lainaa voit saada. Parhaimmillaan kyseessä voi olla hyvinkin edullinen pienlaina yritykselle, mutta kuten jo todettua – asia on aina täysin yrityskohtainen.

Mikäli maksat lainan pois etuajassa, sinua ei tietystikään laskuteta jäljelle jääneiltä lainakuukausilta. Kulut maksetaan vain siltä ajalta, kun takaisin maksettavaa lainaa on jäljellä.

Lainalle ei vaadita ulkopuolisia takaajia tai tai omaisuuden muodossa olevia reaalivakuuksia, vaan yrittäjä itse toimii hakemansa lainan henkilötakaajana. Kyseessä on siis niin sanottu vakuudeton yrityslaina.

Esimerkki Qredin yrityslainojen hinnoittelusta.

Otat kolmen kuukauden maksuajalla 10 000 euron yrityslainan, jonka kulut ovat 2,5 prosenttia kuukaudessa. Lainan hinta on tällöin 0,025 x 10 000 = 250 euroa kuukaudessa. Mikäli maksat lainan takaisin kolmessa kuukaudessa alkuperäisen suunnitelmasi mukaan, hintaa lainalle tulee 750 euroa. Voit kuitenkin maksaa koko summan takaisin heti ensimmäisen kuukauden aikana, jolloin kulut ovat 250 euroa.

Qred yrityslainassa ei ole aloitusmaksuja tai muita piilokuluja, eli hinta on heti tarkasti selvillä.
Mikäli takaisinmaksu kuitenkin viivästyy, maksumuistutuksesta tuleva lisäkustannus on 20 euroa + myöhästymispäivien osalta laskettava viivästyskorko.

Miten lainan hakeminen käytännössä tapahtuu?

Qred-yrityslainan hakeminen tapahtuu sähköisesti nettilomakkeella. Tarjouslomakkeeseen joudut syöttämään:

 • Yrityksesi Y-tunnuksen,
 • hakemasi lainasumman,
 • sähköpostiosoitteesi sekä
 • puhelinnumerosi.

Lainatarjouksen pyytäminen ei maksa mitään eikä se sido sinua mihinkään. Jos saamasi lainaehdot eivät tyydytä, voit jättää lainan ottamatta. Hakemuksen jättämisen jälkeen saat tarjouksen noin tunnissa.

Mikäli päätät hyväksyä tarjouksen, allekirjoitat sen sähköisesti ja saat rahat yrityksesi tilille saman tai seuraavan päivän aikana. Lainan saaminen saman päivän aikana on mahdollista, jos lähetät hakemuksesi ennen kello 15.30.

Pyydä Qred-lainatarjous nyt >>

Miten Qred-yrityslaina maksetaan takaisin?

Saat Qred-yrityslainastasi laskut joko normaalilla paperipostilla tai sähköpostitse. Sähköpostilasku on ilmainen, mutta paperisesta laskusta veloitetaan 5 euron lisämaksu.

Laskut saat kerran kuukaudessa ja mikäli esimerkiksi otat lainan 1. tammikuuta kolmen kuukauden maksuajalla, laskujen eräpäivät ovat noin 1. helmikuuta, 1. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta. Voit tietysti maksaa koko lainan takaisin vaikka heti helmikuussa, jolloin maaliskuulta tai huhtikuulta ei enää mene kuluja.

Millaisia kokemuksia Qred yrityslainan ottajilta löytyy?

Qred-yrityslainaan liittyviä kokemuksia löytyy internetistä useammastakin paikasta – esimerkiksi kokemuksia.fi-palvelusta sekä erinäisiltä keskustelufoorumeilta ja vertailusivustoilta. Positiivisia arvioita palvelu on saanut eritoten lainanhaun nopeudesta sekä ripeästä asiakaspalvelustaan.

Alla esimerkkejä Qredin saamasta palautteesta Facebookissa. Kommentit ovat rahoituslaitoksen saamaksi palautteeksi poikkeuksellisen positiivisia, sillä välillä eri lainapalveluiden some-kanavilla näkee hyvinkin värikkäitä purkauksia.

 

Qred yrityslainan hintaan liittyvät arviot puolestaan jakautuvat kahtia, mikä on tietysti luonnollista. Hyvän luottokelpoisuuden omaava yritys voi saada Qrediltä hyvinkin halpaa yrityslainaa, mutta toisille yrityksille hinta voi olla selvästi korkeampi – hinnoittelu on aina yrityskohtaista ja oman hintasi saat selville kysymällä ei-sitovan lainatarjouksen.

Alla olevalla YouTube-videolla Sender Suomi Oy:n edustaja kertoo kokemuksiaan Qred-yrityslainan hakemisesta ja palvelun käytöstä.

Videon on tuottanut markkinatutkimuksiin ja yritysasiakaskokemuksiin keskittyvä Suomen Asiakaskokemukset Oy.

Kuka lainoja tarjoaa ja onko palvelu luotettava?

Qred Yrityslaina Oy kuuluu ruotsalaiseen Qred AB –konserniin, joka on toiminut länsinaapurissamme vuodesta 2014 asti. Qredin Suomen-sivuliikkeen konttori sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 30, 00130 Helsinki.

Asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse numerosta (09) 424 503 99 sekä sähköpostilla asiakaspalvelu@qred.com. Qredin Y-tunnus on 2769663-4.

Kyseessä on luotettava ja vakavarainen toimija, joka on perustamisestaan lähtien kuulunut Ruotsin finanssivalvonnan alaisuuteen. Yrityslainan hakeminen Qrediltä on täten riskitöntä ja turvallista.

Lisätietoa palvelusta löydät Qredin verkkosivuilta, joiden kautta myös lainan hakeminen tapahtuu.

Tutustu myös näihin!

Et varmaankaan ylläty tiedosta, että tarjoukset vakuudettomista yrityslainoista kannattaa aina hakea mahdollisimman monelta luotontarjoajalta.

Olemme kirjoittaneet aiemmin esittelyt Yritysluotto.fi-palvelusta sekä Ferratum Business -rahoituksesta – tutustu halutessasi niihinkin.