Esittelyssä Yritysluotto.fi:n kiinteähintainen yrityslaina

Esittelyssä Yritysluotto.fi:n kiinteähintainen yrityslaina

Miten Yritysluotto.fi toimii ja millaisiin tilanteisiin nopea vakuudeton yrityslaina voi soveltua?

Jos olet toiminut yrittäjänä pitkään, muistanet vielä vanhat hyvät ajat, jolloin lainaa yritykselle haettiin aina samalla kaavalla.

Otit hatun kouraan, laitoit siistiä vaatetta ylle ja marssit paikalliseen konttoriin pankinjohtajaa tapaamaan. Yleensä laina järjestyi kohtalaisen helposti, jos käyttötarkoitus oli perusteltu ja yrityksellä oli näyttöjä toimintansa kannattavuudesta.

Viimeisen noin kymmenen vuoden aikana perinteisten pankkien sääntely on kuitenkin finanssikriisin jälkimainingeissa kiristynyt ja yrityksiltä vaaditaan lainan saamiseksi yhä suurempia vakuuksia.

Lainan saaminen perinteisestä kivijalkapankista ei onnistu enää niin helposti kuin ennen, mikä on avannut markkinaa yksityisille rahoitusalan yrityksille.

Yksi esimerkki verkossa toimivista yrityslainapalveluista on Yritysluotto.fi.

Kyseessä on suomalaisen OPR-Yritysrahoitus Oy:n yrityslainapalvelu, jonka mainoksiin olet saattanut törmätä esimerkiksi radiota kuunnellessasi tai verkkolehtiä selatessasi.

Tässä lyhyessä artikkelissa perkaamme läpi Yritysluotto.fi-palvelun sekä lainan hakemisen ehdot, hinnat ja erityispiirteet.

Millaisia lainoja Yritysluotto.fi tarjoaa ja kenelle?

Yritysluotto.fi tarjoaa kahdenlaisia yrityslainoja: Yritysluotto kertalaina ja Yritysluotto Flex. Kerron ensin Yritysluotto kertalainasta.

Yrityksesi voi hakea Yritysluotto.fi-palvelun kautta lainoja, jotka ovat suuruudeltaan 3000-100 000 euroa. Takaisinmaksuajan voit päättää itse 3-18 kuukauden väliltä.

Lainaa maksat takaisin kuukausittain tasaerissä, ja laskut saat yrityksesi normaaliin laskutusosoitteeseen.

Yritysmuodollasi ei ole lainan saamisen kannalta väliä, mutta muutaman olennaisen kriteerin joudut silti täyttämään.

  • Yrityksesi tulee olla kaupparekisterissä.
  • Sinulla tai yritykselläsi ei saa olla merkintöjä maksuhäiriöistä.

Haettavalle lainalle ei vaadita esinevakuuksia, mutta henkilötakaus sen sijaan tarvitaan.

Alle 20 000 euron summissa yksi takaaja riittää, mutta isommissa lainoissa sinun tarvitsee etsiä lainalle myös toinen takaaja.

Takaaminen tapahtuu sähköisesti verkossa.

Yritysluotto Flex on joustava yrityslimiitti, kun tarvitset satunnaisesti rahoitusta pienempiin hankintoihin. Luottokortin omaisesti toimiva Yritysluotto Flex on lyhennysvapaa rahoitusratkaisu, jonka avulla pidät huolta kassavirtasi riittävyydestä ja saat taloudellista turvaa myös pahan päivän varalle.

Yritysluotto Flex -joustoluotto tarjoaa yrityksesi käyttöön 2 000–20 000 euron suuruisen jatkuvan luottorajan, jonka sisällä voit ottaa luottoa yrityksesi tarpeiden mukaan joko kerralla tai useammassa erässä. Maksat ainoastaan korkoa ja muita kuluja siitä osasta luottoa, jota olet käyttänyt.

Limiittilainaa voit nostaa niin monta kertaa kuin tarvitset ja luottorajasi sallii. Jokaisesta nostosta Yritysluotto perii 3 %:n nostopalkkion, jonka maksat seuraavan kuukauden laskun yhteydessä.

Sitten se tärkein: millaiset hinnat Yritysluotto.fi:n lainoissa on?

Monilla yrittäjillä on varmasti kokemuksia yrityslainoista, joissa kustannukset ja ehdot on ilmoitettu mahdollisimman epäselvästi.

Yritysluotto.fi:n kanssa tätä vaaraa ei ole, vaan jokaiselle Yritysluotto kertalainan lainasummalle ja laina-ajalle on olemassa oma kiinteä palkkionsa, johon on sisällytetty kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset.

Tämä tarkoittaa suomeksi sitä, että jo lainaa hakiessasi tiedät sentilleen, mitä laina tulee yrityksellesi maksamaan.

Ei korkoa vaan kiinteä kustannus – alla esimerkkejä Yritysluotto.fi:n lainakuluista

Kuten jo todettiin, yritysluotosta aiheutuvat kulut ovat samat kaikille yrityksille, joiden hakemuksen Yritysluotto.fi hyväksyy.

Alla olevan kustannustaulukon summat on muodostettu Yritysluotto.fi:n verkkosivuilta löytyvällä lainalaskurilla.

LainasummaLaina-aikaLainaeräYhteensä
10 000 euroa3kk3867€11 601€
10 000 euroa6kk2133€12 798€
10 000 euroa12kk1267€15 204€
25 000 euroa3kk9333€27 999€
25 000 euroa6kk5000€30 000€
25 000 euroa12kk2830€33 960€
50 000 euroa3kk18 517€55 551€
50 000 euroa6kk9850€59 100€
50 000 euroa12kk5416€64 992€

Kuten taulukosta huomaat, Yritysluotto.fin laina sopii lähinnä sellaisiin tilanteisiin, joissa yritys tarvitsee nopeasti lyhytaikaista käyttöpääomaa erilaisiin tarpeisiin.

Käytännössä yritykset kohtaavat tällaisia tilanteita esimerkiksi silloin, kun:

  • Liiketoiminta alkaa äkillisesti kasvaa, eikä kassa pysy heti perässä.
  • Asiakkaiden maksut ovat myöhässä.
  • Olennainen tuotantokone tai vastaava hajoaa ja lisärahoitusta tarvitaan heti.

Mikäli lainarahalla ei ole kiire, järkevintä on tietysti kääntyä hitaamman mutta selvästi halvemman perinteisen pankin puoleen.

Miten yritysluoton hakeminen verkossa tapahtuu?

Yrityslainan hakeminen alkaa halutun lainasumman ja laina-ajan määrittämisellä Yritysluotto.fi:n verkkosivuilla. Sen jälkeen kirjaudut lainapalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Palvelu käyttää täysin vastaavaa salattua yhteyttä kuin perinteiset pankitkin, joten henkilötietosi ovat turvassa.

Lainahakemukseen täytät tiedot lainasumman käyttötarkoituksesta, yrityksestäsi sekä lainan takaajista. Tämän jälkeen kaikki on valmista ja pääset odottelemaan tietoa lainapäätöksen hyväksymisestä.

Alla näet kuvaruutukaappauksen lainahakemuksen selainnäkymästä.

Kokemuksia Yritysluotto.fi yrityslainan hakemisesta.

Millaisia arvioita ja kommentteja yrittäjillä on Yritysluotto.fi:stä?

Yritysluotto.fi kysyi keväällä 2018 asiakkailtaan, miksi he ovat hakeneet yrityslainaa ja mitä mieltä he ovat olleet palvelun käytöstä. Kyselyyn vastasi sähköpostitse yli 200 yrittäjää, suurin osa pienistä, noin 2-5 työntekijän yrityksistä.

Lainan hakeminen oli sujunut ilmeisen hyvin, sillä noin 90 prosentilla vastaajista kokonaistyytyväisyys palveluun oli paras tai toiseksi paras vastausvaihtoehto.

Lainan hakemisen syyt eivät yllätä – yleisimmät perustelut yrityslainan hakemiseksi verkosta olivat lainan saamisen nopeus sekä helppo hakuprosessi.

Lainarahaa käytettiin eniten käyttöpääoman kasvattamiseen, kassavajeen paikkaamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen.

Lisätietoa kyselyn tuloksista löydät Yritysluotto.fi:n verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta.

Tietoa palveluntarjoajasta

Yritysluotto.fi-verkkopalvelusta vastaa OPR-Yritysrahoitus Oy. Yrityksen emoyhtiöllä OPR-Finance Oy:llä on vuoteen 2005 ulottuva historia rahoitustuotteiden tarjoamisesta yksityisille kuluttajille sekä yritysasiakkaille.

Katso OPR-Yritysrahoituksen yritystiedot asiakastieto.fi-palvelusta.

Kyseessä on luotettava ja vastuullinen luotonantaja, joka on rekisteröity Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

OPR-Yritysrahoituksen konttori sijaitsee Lautatarhankadulla Helsingin Sörnäisissä. Yritysluotto.fi:n asiakaspalvelun yhteystiedot löydät palvelun verkkosivuilta.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös seuraavat oppaat ja artikkelit:

Sähköinen allekirjoitus helposti ja ilman kuukausimaksua

Nimet alle dokumenttiin helposti vaikka omalta puhelimelta, tallennettuna tietoturvalliseen arkistoon. Vain 1,50€ per allekirjoitus.

Aloita käyttö 2 minuutissa