Starttiraha

Starttiraha on aloittavan yrittäjän toimeentuloa turvaava tuki, jonka määrä vuonna 2023 on 37,21 euroa päivältä. Tukea maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa.

Starttirahan maksatus

Starttirahan maksatus

Milloin ja miten starttiraha maksetaan? Oletko saanut jo starttirahapäätöksen? Jos et, niin kannattaa lukea ensin artikkeli starttirahan hakemisesta ja...

Starttirahan verotus

Starttirahan verotus

Oletko hakemassa starttirahaa tai saanut juuri päätöksen sen myöntämisestä? Nyt siis viimeistään lienee hyvä aika tutustua starttirahan verotukseen. Tärkeintä...

Starttirahan jatkohakemus

Starttirahan jatkohakemus

Starttirahan lisäosan hakeminen – perusteet, ehdot ja tuen suuruus tutuksi Starttirahan jatko eli lisäosa on mahdollista saada kuusi kuukautta...

Starttirahahakemus

Starttirahahakemus

Mitä starttirahahakemukseen kuuluu? Starttiraha on aloittaville yrittäjille suunnattu tuki, jonka tarkoituksena on turvata yrittäjän toimeentuloa. Hakeminen on ilmaista ja...

Starttirahan ehdot

Starttirahan ehdot

Kenelle starttiraha myönnetään ja kenelle ei? Suunnitteletko yritystoimintaa ja starttiraha-asiat mietityttävät? Tässä artikkelissa käydään selkokielisesti läpi, millä ehdoilla starttirahaa...

Tutustu starttirahan hakemiseen! [2023]

Tältä sivulta löytämiesi artikkelien tarkoituksena on koota kaikki tarvittava tieto aiheesta starttiraha ja sen hakemiseen liittyvä tieto.

Pyrimme käsittelemään asiat käytännön esimerkkien kautta ja lupaamme, että artikkeleihin tutustuttuasi sinulla on koko starttirahaprosessi hienosti hyppysissäsi.

Starttiraha on lyhyesti ilmaistuna aloittavan yrittäjän ja yrityksen perustajan tuki. Sen tarkoitus on turvata yrittäjän toimeentuloa liiketoiminnan alkuvaiheessa.

Starttirahan määrä vuonna 2023 on 37,21 euroa päivältä, ja tukea maksetaan enintään viideltä päivältä viikossa. Tuki on siis suuruudeltaan noin 740 euroa kuukaudessa bruttona, eli tästä summasta miinustetaan pois verojen osuus.

Ensimmäinen starttirahajakso kestää puoli vuotta, jonka jälkeen yrittäjän on mahdollista hakea samanpituista jatkokautta.

Ohjeisiin tutustumalla starttirahan saaminen ei jää kiinni ainakaan siitä, ettet olisi ollut tietoinen jostakin hakuprosessiin liittyvästä asiasta.

Tutustu halutessasi myös laajempaan oppaaseen, johon on listattu kaikki yleisimmät vaihtoehdot yrityksen rahoitukseen ja tukiin!

Yksinyrittäjän tärkein työkalu maksutta
vuodeksi käyttöön

Yksinyrittäjän vaivaton taloushallinto - laskutusohjelma ja kirjanpito verkossa