Vakuutukset

Liiketoimintaa varten otettavat vakuutukset kuuluvat ensimmäisiin asioihin, joita uutena yrittäjänä joudut pohtimaan.

YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus

YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus

Milloin YEL-vakuutus on pakollinen ja mitä se maksaa? Entä mikä on YEL-työtulo? YEL-vakuutus eli yrittäjän eläkevakuutus on lakisääteinen vakuutus, joka…

Yrittäjän ja yrityksen vakuutukset

Yrittäjän ja yrityksen vakuutukset

Mitä vakuutuksia yrittäjä ja yritys tarvitsee? Olet varmasti kanssamme samaa mieltä siitä, että vakuutuksien ostaminen itselle tai uudelle yritykselle ei…


Liiketoimintaa varten otettavat vakuutukset kuuluvat ensimmäisiin asioihin, joita uutena yrittäjänä joudut pohtimaan.

Saat yleensä puheluita vakuutusyhtiöistä siinä vaiheessa, kun yrityksesi tiedot on jätetty kaupparekisteriin. Tällöin on hyvä olla mielessä alustava ajatus siitä, mitä vakuutuksia tarvitsee tai ei tarvitse.

Yleensä tarjoukset kannattaa pyytää itse useilta eri yhtiöiltä ja keskittyä sen jälkeen siihen, ettei maksa liikaa tai vahingossa hanki päällekkäisiä vakuutuksia.

On täysin turhaa maksaa samaan aikaan kahdesta vakuutuksesta, jotka tarjoavat samanlaisen turvan.

Monesti ainoa uusilta päätoimisilta yrittäjiltä vaadittu vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus.

Tätä vakuutusta usein täydennetään vapaaehtoisilla vakuutuksilla, joista yleisimpiä ovat esimerkiksi yrittäjän tapaturmavakuutus ja yrityksen toiminnanvastuuvakuutus.

Vakuutustarve on tietysti hyvin toimialariippuvaista. Esimerkiksi parturi-kampaamoalalla riskit ovat erilaisia verrattuna rakennusalaan, joten aivan kaikkia sinulle kaupattavia vakuutuksia ei todellakaan ole aina järkevää ottaa.

Olennaisin asia on se, että saat suojattua kaiken tarvittavan liiketoimintasi jatkuvuuden turvaamiseksi, mutta et maksa ylimääräistä.

Alapuolelle listaamistamme artikkeleista saat kaiken tarvittavat tiedon liiketoiminnassa vaadituista vakuutuksista, niiden ottamisen ehdoista sekä hinnoista.

Kerromme myös, miten pääset kilpailuttamaan vakuutuksia ja mitä asioita sinun kannattaa muistaa tarjouksia vertaillessasi.