Yrityslaina

Yrityslaina

Mistä halvin yrityslaina nopeasti ja ilman vakuuksia?

Tutustu vaihtoehtoihin ja vertaile ilman riskiä

Kasvavan yrityksen ei tulisi joutua jarruttelemaan turhaan. Yrityslainan hakeminen voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat kasvattaa yrityksesi liiketoimintaa nopeasti tai hakea rahoitusta yllättäviin kulueriin.

Vakuudetonta pikalainaa yritykselle voit hakea kymmeniltä eri luotonmyöntäjiltä, ja tässä artikkelissa pyrimme auttamaan sinua valitsemaan niistä itsellesi sopivimman.

Yleensä sopivin tarkoittaa samaa kuin halvin, mutta kuten kohta tulet huomaamaan, vakuudettomien yrityslainojen vertailu ei ole täysin yksiselitteistä hommaa.

Suosituimmat lainapalvelut yrityksille

LainantarjoajaLainasummaLaina-aikaLinkki
Ferratum Business2 000 – 250 000 €1-18 kkHae lainaa
Suomen Yrityslaina1 000 – 25 000 €1-12 kkHae lainaa
Yritysluotto.fi3 000 – 100 000 €1-12 kkHae lainaa
Fellow Finance1 500 – 250 000 €1-76 kkHae lainaa
Vauraus Suomi Oy30 000 – 1 000 000 €6-72 kkHae lainaa
Qred-yrityslaina1 000 – 25 000 €1-12 kkHae lainaa
BusinessCredit1 000 – 100 000 €3-12 kkHae lainaa

Yrityslainojen vertailu – mistä löytyy halvin vakuudeton yrityslaina vuonna 2018?

Lainarahaa metsästävälle yrittäjälle olennaisin kysymys lienee se, mistä löytyisi halvin tai parhailla lainaehdoilla tarjottava yrityslaina.

Jos mukaan vertailuun otettaisiin kaikki yrityslainat, oikea vastaus olisi tietysti perinteinen pankki.

Finanssikriisin jälkimainingeissa lainaehdot ovat kuitenkin kiristyneet, eivätkä läheskään kaikki yritykset saa edullista lainaa pankista.

Tämä voi johtua siitä, että:

 • yrityksen kannattavuus ei ole riittävällä tasolla tai
 • yrityksellä ei ole asettaa riittäviä vakuuksia yrityslainan takaisinmaksun pantiksi.

Tällöin kyseeseen tulee nopeasti haettava vakuudeton yrityslaina, mutta mikä useista vaihtoehdoista on se kaikkein halvin?

Valitettavasti absoluuttisen tarkkaa vastausta kysymykseen ei ole olemassa.

Tämä johtuu siitä, että vakuudetonta yrityslainaa myöntävien rahoituslaitosten luottoluokitusarviointitavat vaihtelevat jonkin verran.

Jos kaksi eri yritystä hakee lainaa samalta luotonmyöntäjältä, heille tarjotuissa korkoehdoissa voi olla isojakin eroja.

Vaikka molempien yritysten taloudellinen tilanne olisi hyvin samankaltainen, tarjotuissa lainaehdoissa on aina pieniä eroavaisuuksia. Halvin yhdelle ei välttämättä ole halvin toiselle.

Takaisinmaksukykynsä jo aikaisemmin osoittanut vakavarainen yritys saa tietysti aina paremmat ehdot kuin uudempi firma, jonka liiketoiminta on vielä käynnistelyvaiheessa.

Entäpä kiinteähintaiset yrityslainat?

Jotkut luotonmyöntäjät tarjoavat vakuudettomia yrityslainoja myös kiinteillä hinnoilla, eli lainassa on kuukausittainen kiinteä kulu takaisinmaksuerän päälle.

Näissä tapauksissa yrityslainojen vertailu on periaatteessa helppoa, mutta muutama asia kannattaa silti muistaa.

 • Tarkista aina pelkkien euromääräisten summien lisäksi myös takaisinmaksuehdot. Kuvitellaan, että otat yrityslainan puoleksi vuodeksi, mutta haluatkin maksaa viimeisen erän pois jo neljännen kuukauden kohdalla. Loppuuko laskutus siihen vai kertyykö lainakuluja vielä kahdelta viimeiseltä kuukaudelta?
 • Entä mahdolliset piilokulut, kuten avausmaksut ja laskutuslisät? Moni vakuudeton yrityslaina ei sisällä näitä lainkaan, mutta joissakin vaihtoehdoissa näitäkin rahareikiä löytyy. Tarkista siis sopimusehdot ja hinnastot aina huolella!

Tämän takia ei voi korostaa liikaa sitä, että sinun kannattaa aina hakea lainatarjoukset samalla kertaa useammalta rahoituslaitokselta.

Yhden nettihakemuslomakkeen täyttäminen vie muutaman minuutin, joten yrityslainan kilpailutus ei ole kovinkaan pitkäkestoinen operaatio – varsinkaan pankista haettaviin lainoihin verrattuna.

Halvimman yrityslainan löydät aina vasta kilpailutuksen tuloksena.

Yrityslainojen kilpailuttaminen ja vertailu sujuu nopeasti ja on riskitöntä – rahat voit saada tilille heti

Kuten kulutusluottojen ja muiden kuluttajille suunnattujen lainojen kanssa, myös vakuudettomia yritysluottoja haetaan suoraan netistä.

Verkossa toimivien yrityslainapalveluiden luottoarviointiprosessit ovat pitkälti automatisoituja, joten voit hakea yrityslainaa myös ilman liitteitä. Luotonmyöntäjät tarkistavat yrityksesi taloustiedot Y-tunnuksesi avulla.

Täytät vain hakemuksen luotonantajan sivustolla, odotat luottopäätöstä (joka tulee yleensä minuuteissa) ja saat rahat tilille 1-2 päivän sisällä.

Jos kuitenkin käytät samaa pankkia luotonmyöntäjän kanssa ja haet lainaa toimistoaikojen puitteissa, voit monissa tapauksissa saada yrityslainan heti tilille.

Luottosopimus allekirjoitetaan yleensä verkkopankkitunnuksilla.

Voit hakea luottoa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä ja hakeminen on aina maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Ei ole mikään salaisuus, että vakuudettomien yrityslainojen korot ovat monissa tapauksissa hyvin korkeita.

Siksi ei voi liikaa korostaa, että kilpailuta yrityslaina aina mahdollisimman laajalti ja tutustu tarkasti sopimusehtoihin varsinkin takaisinmaksun ja mahdollisten piilokulujen suhteen.

Mitä vaaditaan luoton saamiseksi?

Kuka tahansa ei voi saada luottoa. Rahoituslaitokset tarkastavat yrityksen luottokelpoisuuden ennen lainan myöntämistä. Yleisesti ottaen yrityksen tulee täyttää nämä ehdot:

 • yritys on ollut toiminnassa vähintään kahden kuukauden ajan,
 • vuosittainen liikevaihto on yli 50 000 euroa (tämä raja vaihtelee!),
 • yritys on rekisteröity Suomeen (osoite ja pankkitili), ja
 • olet hoitanut yrityksen raha-asiat moitteettomasti.

Huom! Jos yrityksellä on verovelkoja tai maksuhäiriöitä, et valitettavasti voi saada myönteistä lainapäätöstä.

Miksi vakuudetonta pikalainaa yritykselle yleensä haetaan?

Yleensä vakuudetonta yrityslainaa haetaan joko äkillisiin kuluihin tai yrityksen kasvuvaiheessa, jolloin kassavirta ei vielä välttämättä pysy kasvun perässä.

Vakuudettomien yrityslainojen suosio on viime vuosien aikana kasvanut, koska perinteiset pankit ovat penseitä rahoittamaan varsinkin uusia yrityksiä.

Tällöin kyseeseen tulee vakuudeton yrityslaina. Sen avulla yrityksesi voi:

 • tehdä investointeja,
 • varautua odottamattomiin kustannuksiin,
 • laajentaa tai uusia toimitiloja,
 • paikata tilapäistä kassavajetta,
 • palkata lisää työntekijöitä tai
 • täyttää taloudelliset vaatimukset kasvua varten.

Verkosta haettavia vakuudettomia yrityslainoja käytetään usein myös isompien, pankista otettavien vakuudellisten yrityslainojen takaamiseksi.

Luoton hakeminen on suotuisa vaihtoehto etenkin pienille ja keskisuurille yrityksille silloin, kun pääoman tarve on kiireellinen. Voit rahoittaa yrityksesi kasvun tilapäisesti lainalla ja lyhentää sitä pienissä erissä joka kuukausi.

Yrityslainan hakeminen on riskitöntä – voit pyytää lainatarjoukset nopeilla verkkohakemuksilla monesta eri paikasta ja tehdä sen jälkeen vertailua.

Mikäli et saa lainallesi riittävän edullista korkoa, jätät vain yrityslainan ottamatta, eikä tästä aiheudu sinulle mitään kuluja.

Ai niin! Tarkemmat esittelyt Ferratumin, Qredin ja Yritysluotto.fi:n ja Suomen Yrityslainan vakuudettomista yrityslainoista löydät linkkien takaa.