Tarkastelussa BusinessCredit-yrityslaina

Tarkastelussa BusinessCredit-yrityslaina

Vaihtoehtona BusinessCredit-laina? Tutustu lainan tietoihin ja hakuehtoihin

Monet pikalainoja kuluttajille tarjoavat suomalaisyritykset ovat viimeisten vuosien aikana laajentaneet repertuaariaan myös vakuudettomien yrityslainojen puolelle.

Yksi esimerkki kehityksestä on Eurolimiitti- ja Suomilimiitti-brändeistään tuttu lahtelainen J.W.-Yhtiöt Oy, joka on myöntänyt pikalainoja yrityksille BusinessCredit-nimellä vuodesta 2017 alkaen. Vuonna 2019 BusinessCredit-lainat eriytettiin sisaryhtiö WS Finance Oy:n hallinnointiin.

BusinessCredit on kiinteästi hinnoiteltu 1000-100 000 euron vakuudeton yrityslaina, joka maksetaan takaisin 3-18 kuukaudessa. Isommille yrityksille BusinessCredit kuitenkin tarjoaa myös räätälöidympiä yli 100 000 euron lainoja aina viiteen miljoonaan euroon asti.

Alla käymme läpi olennaisimmat asiat kyseisestä lainatuotteesta ja katsomme, miten sen kulurakenne suhteutuu muihin vastaaviin nopeisiin yrityslainoihin.

Milloin voit hakea BusinessCredit-lainaa?

Yrityksesi historialla ei lainan saamisen kannalta ole merkitystä. Lainaa voivat hakea niin uudet kuin vanhat yritykset, kunhan seuraavat peruskriteerit täyttyvät:

  • Yritys on merkitty kaupparekisteriin,
  • vastuuhenkilöt ovat hyvämaineisia &
  • yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Yrityslainalle ei vaadita reaalivakuuksia, eli sinun ei tarvitse asettaa esine- tai omaisuusvakuutta pantiksi lainan takaisinmaksulle.

Henkilötakaus kuitenkin vaaditaan – 20 000 euron yrityslainoihin asti takaajaksi riittää yksi henkilö, mutta sitä suuremmissa summissa tulee tarve toiselle takaajalle.

Mitä laina kustantaa – eli BusinessCreditin hinta?

BusinessCreditin hinnoittelu on helppo ymmärtää, sillä jokaiselle lainasummalle ja -ajalle on oma kiinteä toimituspalkkionsa, johon on sisällytetty kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset.

Hinnat ovat täten samat kaikille ja tiedät heti, millaisen kuluerän lainan ottaminen yrityksellesi aiheuttaa.

Alla on esimerkkejä muutamista suosituimmista lainasummista eripituisilla maksuajoilla. Lainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

Lainasumma Laina-aika Lainaerä Maksat
takaisin
2000 euroa 3kk 809€ 2426€
2000 euroa 6kk 458€ 2746€
2000 euroa 12kk 288€ 3453€
5000 euroa 3kk 1880€ 5640€
5000 euroa 6kk 1020€ 6122€
5000 euroa 12kk 599€ 7192€
10 000 euroa 3kk 3760€ 11281€
10 000 euroa 6kk 2040€ 12239€
30 000 euroa 12kk 3211€ 38535€

Nopea vertailu BusinessCreditin hinnasta

Koska BusinessCredit-yrityslainan kulut ovat kiinteät, sitä on helppo verrata muihin vastaavalla hinnoittelumallille toimiviin lainoihin. Esimerkiksi Yritysluotto.fi-palveluun verrattuna BusinessCredit on edullisempi vaihtoehto. Siltarahaan verrattuna kulut sen sijaan ovat lähes samansuuruisia.

Entäs muut vaihtoehdot?

Useimmilla yrityslainojen myöntäjillä lainan kulut kuitenkin määräytyvät hakijayrityksen mukaan, joten laajempaa vertailua on vaikea tehdä. Fiksu hakija pyytää aina lainatarjoukset mahdollisimman monelta eri toimijalta.

Olemme kirjoittaneet aiemmin seuraavista yrityslainojen myöntäjistä ja heidän hinnoittelustaan:

Perinteisiin pankkilainoihin verrattuna vakuudettomien yrityslainojen kulut ovat aina selvästi korkeammat, mutta yksityiset rahoituslaitokset eivät kilpaile hinnalla, vaan lainan hakemisen nopeudella ja helppoudella.

Myös BusinessCredit maksaa hyväksytyn lainan tilille heti samana päivänä, eli laina voi tulla kyseeseen, jos tarve on akuutti, eikä lainan hakeminen pankista ole vaihtoehto.

Vastaavia tuotteita kannattaa kuitenkin hyödyntää pääasiassa vain lyhytaikaiseen tarpeeseen, jossa lainan pystyy kuittaamaan pois mahdollisimman nopeasti. Pidemmällä laina-ajalla vakuudettomat yrityslainat tulevat aina kalliiksi.

Miten BusinessCreditiltä haetaan lainaa?

Lainan hakeminen tapahtuu verkossa samaan tapaan kuin muillakin nettilainoilla. Hakulomake sisältää muutaman välilehden, joista ensimmäinen näyttää tältä:

Näin BusinessCredit yrityslainaa haetaan verkossa.

Lainahakemus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla ja saat heti tiedon siitä, voidaanko yrityksellesi myöntää lainaa.

Jos hakemus hyväksytään, raha liikkuu jo samana päivänä, mikäli takaussopimus kirjoitetaan ennen iltapäiväneljää. Nordean tilillä rahat näkyvät heti, mutta muiden pankkien osalta prosessissa voi kestää 1-2 pankkipäivää.

Lainan kuukausierien laskut BusinessCredit lähettää yrityksesi laskutusosoitteeseen.

Tiedot palveluntarjoajasta

BusinessCredit-yrityslainan takana on lahtelainen WS Finance Oy (Y-tunnus 2954832-8), jonka toiminta rahoitusalalla alkoi sisaryhtiö J.W.-Yhtiöt Oy:n kautta jo vuonna 2006. Yrityksellä on Bisnoden myöntämä korkein AAA-luottoluokitus.

BusinessCreditin asiakaspalvelun saat kiinni numerosta 03 3399 3601 arkisin kello 8-20 ja viikonloppuina kello 10-18. Asiakaspalvelun sähköpostiosoite puolestaan on asiakaspalvelu@businesscredit.fi.

Tarkemmat yhteys- ja lisätiedot palveluntarjoajasta löydät BusinessCreditin verkkosivuilta.

Procountor allekirjoitus

Yrittäjän
taloushallinnon ohjelmisto
– alkaen 4 eur / kk

Procountor Taloushallinnolla hoidat laskutuksen ja kirjanpidon kätevästi missä ja milloin vain, Alku-paketti alkaen vain 4 eur / kk.

Lue lisää ja selvitä hinta