Esittelyssä Suomen Yrityslaina – tutustu lainan tietoihin ja hakemiseen

Esittelyssä Suomen Yrityslaina – tutustu lainan tietoihin ja hakemiseen

Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti Suomen Yrityslaina -palvelun ja katsomme, miten lainan kulurakenne vertautuu muihin vastaaviin yrityslainapalveluihin.

Suomen Yrityslaina Oy – eli kuka, mitä ja kenelle?

Suomen Yrityslaina kuuluu ruotsalaiseen Qred AB -konserniin, joka on toiminut länsinaapurissamme vuodesta 2014.

Qred AB on perustamisestaan asti kuulunut Ruotsin finanssivalvonnan alaisuuteen. Yrityslainapalvelun käyttäminen on täten turvallista ja riskitöntä. Lainanhakuprosessissa ja tunnistautumisessa käytetään vastaavia salausperiaatteita, joita perinteiset pankitkin käyttävät.

Voit hakea yrityksellesi 1000-100 000 euron lainasummaa, ja laina-ajan saat itse määritellä yhden kuukauden ja puolentoista vuoden väliltä.

Lainasta aiheutuvat kustannukset ovat luonnollisesti sitä pienemmät, mitä nopeammin maksat yrityslainan pois.

Yritysmuodollasi ei ole väliä lainan hakemisen kannalta – yrityslainaa järjestyy tarvittaessa myös yksityisille elinkeinonharjoittajille eli toiminimiyrittäjille.

Suomen Yrityslaina myöntää lainansa ilman vakuuksia, eli sinulta ei vaadita esine- tai omaisuusvakuutta lainan takaisinmaksun pantiksi. Henkilötakauksen joudut toki tekemään.

Entä mitkä ovat lainakustannukset Suomen Yrityslainan palvelussa?

Tämähän on se olennaisin kysymys.

Lainapalvelun hinnoitteluperiaate on hyvin selkeä: lainasta peritään kiinteä kuluprosentti niiltä kuukausilta, jolloin yritykselläsi on ollut lainaa käytössä.

Nostokuluja, järjestelypalkkioita tai muita vastaavia piilokuluja kyseinen yrityslaina ei sisällä. Lainan kustannukset ovat täten heti tiedossa.

Edellisessä kappaleessa mainittu kiinteä kuluprosentti määräytyy tilannekohtaisesti hakijayrityksen mukaan, ja se vaihtelee 1,75 prosentista ylöspäin.

Hyvällä kassavirralla varustettu vakavarainen yritys saa toki lainansa halvemmalla kuin uudempi pienyritys, joka vasta käynnistelee toimintaansa – tämä tieto tuskin yllätti ketään.

Otetaan hintaesimerkki, jossa lainan kuukausikuluprosentiksi määritellään 3 prosenttia.

Alla olevasta viitteellisestä taulukosta näet, millaisia kustannuksia tällaisesta yrityslainasta koituisi erikokoisilla summilla ja eri laina-ajoilla.

Lainasumma Laina-aika Lainan kulut Maksat takaisin
5000 euroa 1kk 150€ 5150€
5000 euroa 3kk 450€ 5450€
5000 euroa 6kk 900€ 5900€
10 000 euroa 1kk 300€ 10 300€
10 000 euroa 3kk 900€ 10 900€
10 000 euroa 6kk 1800€ 11 800€
25 000 euroa 1kk 750€ 25 750€
25 000 euroa 3kk 2250€ 27 250€
25 000 euroa 6kk 4500€ 29 500€

Taulukosta voikin jo päätellä sen, että Suomen Yrityslaina soveltuu kulurakenteensa puolesta lyhytaikaiseen tarpeeseen.

Pidempiaikaisissa lainoissa ja kiireettömissä tilanteissa käänny aina perinteisen pankin puoleen, vaikka hakuprosessiin joudutkin tällöin varamaan hieman enemmän aikaa. Pankkilaina yritykselle tosin järjestyy useimmiten vain, jos yritykselläsi on asettaa sille riittävät vakuudet.

On sanomattakin selvää, että vakuudettomat yrityslainat on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen ja lainan todellinen vuosikorko kohoaa selvästi perinteistä pankkilainaa suuremmaksi.

Kolikon positiivisena kääntöpuolena on kuitenkin nopeus ja helppous perinteiseen pankkiasiointiin verrattuna – yrityslaina järjestyy verkosta parhaimmillaan samana päivänä hakemuksen täyttämisen kanssa.

Miten yrityslaina maksetaan takaisin?

Suomen Yrityslainalta otettua lainaa maksat takaisin kerran kuussa. Laskut saat sähköpostiisi tai halutessasi erillisestä pyynnöstä paperilaskuna yrityksesi laskutusosoitteeseen. Paperilaskusta peritään viiden euron lisäveloitusmaksu.

Voit tietysti maksaa lainan pois suunniteltua aikaisemmin. Mikäli esimerkiksi sovit laina-ajaksi kolme kuukautta, mutta haluatkin kuitata lainan pois jo ensimmäisen kuukauden aikana, se onnistuu helposti.

Tässä tapauksessa säästät rahaa, koska joudut maksamaan lainan kulut vain ensimmäiseltä kuukaudelta.

Ennenaikaisesta takaisinmaksusta ei peritä mitään lisäkuluja – kun lainasumma on kokonaisuudessaan maksettu, kaikki velvoitteet on tällöin hoidettu.

Näin lainanhaku verkossa tapahtuu

Lainaa haetaan verkossa Suomen Yrityslainan verkkopalvelussa. Hakemusta tehdessäsi sinulta kysytään muun muassa seuraavia tietoja:

  • Yrityksen Y-tunnus,
  • puhelinnumerosi ja sähköpostisi,
  • yrityksesi liikevaihto sekä
  • lainan käyttötarkoitus.

Lisäksi hakemukseen on varattu paikka liitteille, joita voit halutessasi lisätä. Tätä ei kuitenkaan vaadita, vaan Suomen Yrityslaina pystyy tekemään luottoluokitusarvion, kun sillä on tiedossa Y-tunnuksesi.

Automatisoidun luottoluokitusprosessin ansiosta hakija saa lainapäätöksen heti. Jos päätös on myöntävä, saat tarjouksen lainaehtoineen tutkailtavaksesi noin 10 minuutissa.

Lainan hakeminen Suomen Yrityslainalta on riskitöntä, eikä sido sinua tai yritystäsi mihinkään. Jos et ole tyytyväinen saamaasi lainatarjoukseen, jätät vain lainan ottamatta, eikä tästä aiheudu sinulle kustannuksia.

Halutessasi voit tutustua myös muihin vakuudettomia yrityslainoja myöntäviin rahoitusyhtiöihin, jolloin voit vertailla erilaisia vaihtoehtoja ennen lainan hakemista.

Saako yrityslainan heti tilille?

Suomen Yrityslaina maksaa hyväksyttyjä lainoja ulos arkisin kello 8-17.

Pankistasi riippuen maksu näkyy yrityksesi tilillä heti tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Jäikö jotain kysyttävää?

Suomen Yrityslaina Oy:n yhteystiedot ja vastaukset muihin mahdollisiin kysymyksiin löydät palvelun verkkosivuilta.

Sähköinen allekirjoitus helposti ja ilman kuukausimaksua

Nimet alle dokumenttiin helposti vaikka omalta puhelimelta, tallennettuna tietoturvalliseen arkistoon. Vain 1,50€ per allekirjoitus.

Aloita käyttö 2 minuutissa