Onko Suomen Yrityslaina halvin vakuudeton vaihtoehto yrittäjälle?

Millaisia kokemuksia meillä on Suomen Yrityslainasta?

Kun yrittäjänä lähdet metsästämään lainaa verkon kautta, kiinnität hakukonetuloksia selatessasi todennäköisesti erityishuomiota yhteen sanaan.

Kyseinen taikasana on halvin.

Sen tehokkuuden on huomannut myös Suomen Yrityslaina Oy, joka mainostaa lainatuotettaan vertailun halvimpana yrityslainana.

Lainapalvelu on saanut suomalaisten pienyrittäjien keskuudessa positiivisen vastaanoton, eli jotain katetta mainosfraasille varmasti löytyy – vai löytyykö?

Millaisia kokemuksia yrittäjillä on Suomen Yrityslainasta?

Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti Suomen Yrityslaina -palvelun ja katsomme, miten lainan kulurakenne vertautuu muihin vastaaviin yrityslainapalveluihin ja onko edellä mainittu hintaväite pelkkää tuuleen huutelua.

Käydään kuitenkin ensin läpi perustiedot lainoja myöntävästä yrityksestä.

Suomen Yrityslaina Oy – eli kuka, mitä ja kenelle?

Suomen Yrityslaina kuuluu ruotsalaiseen Qred AB -konserniin, joka on toiminut länsinaapurissamme vuodesta 2014.

Kyseessä on hyvämaineinen ja luotettu toimija, joka on perustamisestaan asti kuulunut Ruotsin finanssivalvonnan alaisuuteen. Yrityslainapalvelun käyttäminen on täten turvallista ja riskitöntä.

Lainanhakuprosessissa ja tunnistautumisessa käytetään vastaavia SSL-salausperiaatteita, joita perinteiset pankitkin käyttävät.

Voit hakea yrityksellesi 1000-25 000 euron lainasummaa, ja laina-ajan saat itse määritellä yhden kuukauden ja puolen vuoden väliltä.

Lainasta aiheutuvat kustannukset ovat luonnollisesti sitä pienemmät, mitä nopeammin maksat yrityslainan pois.

Yritysmuodollasi ei ole väliä lainan hakemisen kannalta – yrityslainaa järjestyy tarvittaessa myös yksityisille elinkeinonharjoittajille eli toiminimiyrittäjille. Myös aivan uusi, yli kaksi kuukautta toiminnassa ollut yritys voi saada lainaa, kunhan kaupparekisterimerkintä löytyy.

Suomen Yrityslaina myöntää lainansa ilman vakuuksia, eli sinulta ei vaadita esine- tai omaisuusvakuutta lainan takaisinmaksun pantiksi. Henkilötakauksen joudut toki tekemään.

Entä mitkä ovat lainakustannukset Suomen Yrityslainan palvelussa?

Tämähän on se olennaisin kysymys.

Lainapalvelun hinnoitteluperiaate on hyvin selkeä: lainasta peritään kiinteä kuluprosentti niiltä kuukausilta, jolloin yritykselläsi on ollut lainaa käytössä.

Nostokuluja, järjestelypalkkioita tai muita vastaavia piilokuluja kyseinen yrityslaina ei sisällä. Lainan kustannukset ovat täten heti tiedossa – hyvä alku!

Edellisessä kappaleessa mainittu kiinteä kuluprosentti määräytyy tilannekohtaisesti hakijayrityksen mukaan ja se vaihtelee 1,75 ja 4,95 prosentin välillä.

Hyvällä kassavirralla varustettu vakavarainen yritys saa toki lainansa halvemmalla kuin uudempi pienyritys, joka vasta käynnistelee toimintaansa – tämä tieto tuskin yllätti ketään.

Otetaan hintaesimerkki, jossa lainan kuukausikuluprosentiksi määritellään 3 prosenttia.

Alla olevasta taulukosta näet, millaisia kustannuksia tällaisesta yrityslainasta koituisi erikokoisilla summilla ja eri laina-ajoilla.

LainasummaLaina-aikaLainan kulutMaksat takaisin
5000 euroa1kk150€5150€
5000 euroa3kk450€5450€
5000 euroa6kk900€5900€
10 000 euroa1kk300€10 300€
10 000 euroa3kk900€10 900€
10 000 euroa6kk1800€11 800€
25 000 euroa1kk750€25 750€
25 000 euroa3kk2250€27 250€
25 000 euroa6kk4500€29 500€

Taulukosta voikin jo päätellä sen, millaisiin tilanteisiin Suomen Yrityslaina -palvelu parhaiten sopii.

Jos rahantarve on kiireinen ja pystyt maksamaan lainan nopeasti takaisin, palvelu voi olla erittäin varteenotettava vaihtoehto yrityslainan hakemiseen.

Pidempiaikaisissa lainoissa ja kiireettömissä tilanteissa käänny aina perinteisen pankin puoleen, vaikka hakuprosessiin joudutkin tällöin varamaan hieman enemmän aikaa. Pankkilaina yritykselle tosin järjestyy useimmiten vain, jos yritykselläsi on asettaa sille riittävät vakuudet.

On sanomattakin selvää, että vakuudettomat yrityslainat on tarkoitettu lyhytaikaiseen tarpeeseen ja lainan todellinen vuosikorko kohoaa selvästi perinteistä pankkilainaa suuremmaksi.

Kolikon positiivisena kääntöpuolena on kuitenkin ylivertainen nopeus ja helppous perinteiseen pankkiasiointiin verrattuna – yrityslaina järjestyy verkosta parhaimmillaan samana päivänä hakemuksen täyttämisen kanssa.

Miten yrityslaina maksetaan takaisin?

Suomen Yrityslainalta otettua lainaa maksat takaisin kerran kuussa. Laskut saat sähköpostiisi tai halutessasi erillisestä pyynnöstä paperilaskuna yrityksesi laskutusosoitteeseen. Paperilaskusta peritään viiden euron lisäveloitusmaksu.

Voit tietysti maksaa lainan pois suunniteltua aikaisemmin. Mikäli esimerkiksi sovit laina-ajaksi kolme kuukautta, mutta haluatkin kuitata lainan pois jo ensimmäisen kuukauden aikana, se onnistuu helposti.

Tässä tapauksessa säästät rahaa, koska joudut maksamaan lainan kulut vain ensimmäiseltä kuukaudelta.

Ennenaikaisesta takaisinmaksusta ei peritä mitään lisäkuluja – kun lainasumma on kokonaisuudessaan maksettu, kaikki velvoitteet on tällöin hoidettu.

Näin lainanhaku verkossa tapahtuu

Hollywoodin vuoden 2000 kulttiklassikossa Nicholas Cage hoiti liikeasiat kuntoon 60 sekunnissa.

Suomen Yrityslaina Oy ei jää pekkaa pahemmaksi, vaan he lupaavat, että lainalomakkeen täyttäminen ei vie sinulta minuuttia kauempaa.

Lupaukselle löytyy takeita – ainakin, jos näppäimistön käyttö sujuu rivakasti. Lainaa hakiessasi sinulta kysytään seuraavia tietoja:

  • Yrityksen Y-tunnus,
  • puhelinnumerosi ja sähköpostisi,
  • yrityksesi liikevaihto sekä
  • lainan käyttötarkoitus.

Lisäksi hakemukseen on varattu paikka liitteille, joita voit halutessasi lisätä. Tätä ei kuitenkaan vaadita, vaan Suomen Yrityslaina pystyy tekemään luottoluokitusarvion, kun sillä on tiedossa Y-tunnuksesi.

Tämä onkin yksi verkossa toimivien yrityslainapalveluiden selkeistä eduista. Sinun ei tarvitse kiikuttaa liiketoimintasuunnitelmaasi, budjettilaskelmaasi ja useita muita dokumentteja luotonmyöntäjien syynättäväksi.

Automatisoidun luottoluokitusprosessin ansiosta asia hoituu kuntoon nopeasti. Jos lainapäätös on myöntävä, saat tarjouksen lainaehtoineen tutkailtavaksesi noin 10 minuutissa.

Pyydä ei-sitova lainatarjous nyt!

Lainan hakeminen Suomen Yrityslainalta on riskitöntä, eikä sido sinua tai yritystäsi mihinkään. Jos et ole tyytyväinen saamaasi lainatarjoukseen, jätät vain lainan ottamatta, eikä tästä aiheudu sinulle kustannuksia.

Muista pyytää tarjoukset myös muilta vakuudettomia yrityslainoja myöntäviltä rahoitusyhtiöiltä, jotta saat varmistettua lainallesi edullisimman mahdollisen koron.

Saako yrityslainan heti tilille?

Suomen Yrityslaina maksaa hyväksyttyjä lainoja ulos arkisin kello 8-17.

Pankistasi riippuen maksu näkyy yrityksesi tilillä heti tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Jäikö jotain kysyttävää?

Suomen Yrityslaina Oy:n yhteystiedot ja vastaukset muihin mahdollisiin kysymyksiin löydät palvelun verkkosivuilta.