Ilmainen laskupohja

Ilmainen laskupohja

Mistä hyvä ilmainen laskupohja yrittäjälle? Tutustu vaihtoehtoihin

Haetko ilmaista laskupohjaa? Tulit oikealle sivulle. Jokaisen yrittäjän on pakko hoitaa laskutus jollain tavalla – onhan kassaan saatava rahaa. Voit luoda ilmaisia laskuja verkossa käyttämällä joitain netin suosituista laskupohjapalveluista tai laskutusohjelmista.

Ilmainen laskupohja voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi Word- tai Excel-tiedostoa, johon syötät pakolliset laskumerkinnät. Parhaat laskupohjat laskevat automaattisesti arvonlisäveron määrät ja loppusummat. Sinun tarvitsee vain kirjoittaa laskupohjaan laskutettava summa ilman alv:n osuutta.

Laskupohja voi olla myös nettiselaimessasi toimiva palvelu, joka luo ladattavan tiedoston syöttämiesi tietojen perusteella. Vaihtoehtoja on monia erilaisia.

Millainen sitten on hyvä laskupohja yrittäjälle? Alla muutamia esimerkkejä valmiista laskupohjista toiminimiyrittäjille ja osakeyhtiöiden pyörittäjille.

Linkit aukevat uuteen selainikkunaan.

Isolta tarjoaa pienyrittäjien käyttöön myös laskutusohjelmaa, joka on pienillä laskumäärillä täysin ilmainen. Lisätietoa löydät yllä olevan linkin takaa.

Toki voit halutessasi rakentaa oman laskupohjan myös täysin itsenäisesti. Se onnistuu, mikäli sinulla on käytössäsi Excel tai Word. Tee niillä itsellesi tyhjä laskupohja, johon voit aina täyttää laskun tiedot.

Virallinen laskupohja

Mitään yhtä virallista laskupohjaa ei ole olemassa. Voit käyttää esimerkiksi mitä vain yllämainituista, mutta virallisen laskusta tekee se, että siinä mainitaan seuraavat tiedot:

Laskupohja: pakolliset laskumerkinnät

Laskupohjan pitäisi sisältää paikat ainakin seuraaville merkinnöille:

  • laskun antamispäivä
  • yrityksesi nimi
  • osoite ja Y-tunnus
  • ostajan nimi ja osoite
  • palvelun luonne ja suorituspäivä
  • veroton yksikköhinta, verokanta ja arvonlisäveron osuus.

Edellä mainituilla, niin sanotuilla kevennetyillä laskumerkinnöillä pärjäät pitkälle. Yleisistä laskumerkintävaatimuksista voit halutessasi lukea tarkemmin lisää linkin takaa.

Miten lasku sitten käytännössä lähetetään?

Sinun täytyy vain avata valmis laskupohja, ja kirjoittaa siihen vaaditut tiedot. Tämän jälkeen voit lähettää asiakkaalle laskun sähköisesti tai halutessasi tulostaa sen ja lähettää postitse. Ilmaista laskupohjaa voi käyttää monella tavalla.

Laskuttamiseen voit hyödyntää mitä vai yllämainituista palveluista ja laskupohjista.

Jos sinulle kertyy kuukaudessa vähänkin enemmän laskutettavaa, kannattaa harkita jotakin halpaa ja sähköistä kirjanpito- ja laskutusohjelmaa.

Ilmaisiin laskupohjiin verrattuna säästät mukavan määrän tunteja kuukaudessa.

Mistä muualta löydän lisää laskupohjia?

Pienillä laskumäärillä voit myös käyttää ilmaiseksi joitakin nettiselaimessa toimivia laskutusohjelmia – tutustu esimerkiksi Isoltan helppokäyttöiseen laskutusohjelmaan.

Voit myös ladata Googlesta ilmaisia .doc -muotoisia laskupohjia kirjoittamalla hakusanaksi ”laskupohja doc” tai “laskupohja word”. Jos taas haluat pohjan pdf- tai excel-muotoisena, lisää nämä maininnat hakusanan loppuun.

Sitten vain klikkaat linkistä ja laskupohja tallentuu tietokoneellesi.

Voit toki halutessasi tehdä myös itse Wordilla tai Excelillä oman ilmaisen laskupohjan, johon voit liittää yrityksesi logon ja yhteystiedot valmiiksi.

Voit myös ladata jonkin verkosta löytyvän laskupohjan ja muokata siitä omannäköisesi. Hyviä laskupohjia yrittäjille löytyy internetistä roppakaupalla.

Ilmainen matkalaskupohja

Tämä sivu käsittelee ilmaisia laskupohjia, mutta mikäli työhösi liittyy matkustamista, voit hyödyntää myös ilmaista matkalaskupohjaa, jonka löydät linkin takaa.

Sinun täytyy vain syöttää matkasi tiedot lomakkeeseen, jonka jälkeen saat valmiin matkalaskun sähköpostiisi. Aikaa matkalaskun tekemiseen kuluu noin minuutti.

Ilmaisiin laskupohjiin liittyen sinua saattaa kiinnostaa seuraava kirjoittamamme teksti:

Laskutusohjelma yrittäjälle

Isolta on tehokkain ja helppokäyttöisin laskutusohjelma.

Ota käyttöön