Kotisivut uudelle yritykselle

Kotisivut uudelle yritykselle

Kotisivut yritykselle – miksi, miten ja mihin hintaan?

Vältä yleisimmät virheet!

Pienyritysten kotisivuista puhuttaessa kuulee usein sanottavan, että niiden olemassaolon pitäisi nykyään olla itsestäänselvyys.

Asia ei kuitenkaan aina ole näin yksinkertainen, joten sitä onkin syytä pohtia hieman syvemmin. Mikä siis on perimmäinen syysi perustaa kotisivut yritykselle?

Entä kannattaako yrityksen verkkosivut tehdä itse vai onko viisaampaa ulkoistaa työ mainostoimistolle? Ja mikä tällöin on kotisivujen hinta?

Näihin kysymyksiin vastaamme artikkelissa!

Tämän oppaan sisältö:

Miksi yritys tarvitsee tai ei tarvitse verkkosivua?

Ilman selkeästi määriteltyjä tavoitteita syntyy harvoin myöskään hyvää sivustoa. Vähintäänkin sinulla tulisi olla jonkinlainen käsitys siitä,

  • mitä tietoa asiakkaasi yrityksestäsi tarvitsevat,
  • missä muodossa he tiedon haluavat, ja
  • miten toivoisit heidän ottavan sinuun yhteyttä?

Tästä kokonaisuudesta pitäisi syntyä sivustosi punainen lanka, jota asiakkaidesi on helppo seurata ja johon heidän on helppo tarttua. Kotisivustoa on turha tehdä vain tekemisen ilosta, vaan sen tulisi jotenkin hyödyttää liiketoimintaasi.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että sivuston tulisi auttaa sinua myymään joko suoraan tai välillisesti. Tämän pitäisi olla aivan jokaisen yrityksen kotisivun päätavoite.

Jos et suoranaisesti myy mitään verkossa, verkkosivun tarkoitus voi tällöin olla esimerkiksi se, että potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut ja yhteystietosi, ja heidän kynnys ostaa sinulta madaltuu.

Laajempi sivusto vai yksinkertaisempi malli?

Sivuston suunnitteluvaiheessa kannattaa olla itselleen rehellinen. Kuinka laajan sivuston oikeasti tarvitset? Jos esimerkiksi haaveilet blogin perustamisesta sivustolle, mieti ensin, ehditkö todella päivittää sitä säännöllisesti.

Entä pystytkö luomaan sinne riittävän laadukasta, relevanttia ja löydettävää sisältöä? Jos vähänkään epäröit, unohda asia suosiolla. Sivustolle on turha luoda tiettyjä elementtejä vain sen takia, että ne löytyvät muiltakin.

Kotisivuston laajuus ja tavoite riippuu paljon toimialastasi. Jos myyt jotain netin kautta, verkkosivustollasi on luonnollisesti huomattavan iso vaikutus liiketoimintaasi. Toisilla aloilla yrityksen kotisivu taas toimii lähinnä käyntikorttina ja ajantasaisena infotauluna. Sen kautta asiakkaat löytävät yhteystiedot ja voivat olla yhteydessä yritykseen.

Jos puhumme esimerkiksi rakennus- tai kauneusalan yksinyrittäjästä tai muusta hyvin pienestä yrityksestä, kovin laajalle kotisivulle ei useinkaan ole tarvetta. Perusasiat hyvin ja selkeästi toteutettuna riittävät.

Tähänkin on tietysti poikkeuksia. Esimerkiksi monen parturi-kampaamon tai kauneussalongin sivuilta löytyy nykyään sähköinen ajanvarausjärjestelmä. Siitä voi olla liiketoiminnalle paljon hyötyä, mutta rakentaminen ja ylläpito syö myös enemmän aikaa verrattuna sisällöltään riisutumpaan verkkosivustoon.

Suosittu sosiaalisen median tilikin voi joskus palvella paremmin kuin perinteinen kotisivu. Isolla seuraajajoukolla varustettu Facebook- tai Instagram-sivu toimii monen suomalaisen pienyrityksen tärkeimpänä markkinoinnin kanavana.

Kotisivut yritykselle ilmaiseksi – vai pitäisikö ulkoistaa?

Sivuston ulkoasun suunnitteluun ja tekniseen toteutukseen on olemassa paljon päteviä graafikoita, freelancereita sekä mainos- ja digitoimistoja, joiden puoleen asian kanssa voi kääntyä. Vaikka hintahaitari näissäkin on laaja, voi aloittelevasta yrittäjästä silti se halvinkin hinta vaikuttaa joskus ylivoimaiselta investoinnilta.

Kuinka siis edetä?

Mikäli et ahdistu ajatuksesta, että joudut opettelemaan asioita itse, ja sinulta löytyy lisäksi jonkin verran sisukkuutta, yksi mahdollisuus on rakentaa sivut alusta alkaen itse. Perinteisten kotisivukoneiden rinnalla hyvänä vaihtoehtona toimii WordPress-julkaisujärjestelmä. Se on paitsi hyödynnettävissä verkossa ilmaiseksi, myös kerännyt kehuja helppokäyttöisyytensä ansiosta.

Vaikka siis olisitkin varsin kaukana koodarista, voit silti hieman asiaan perehtymällä rakentaa itsellesi toimivat ja ihan hyvännäköiset verkkosivut. WordPressiin on olemassa paljon erilaisia, sekä ilmaisia että maksullisia teemoja ja lisäosia, joilla sivusta saa räätälöityä omannäköisen.

Olennaista on tajuta, että sinun ei tarvitse osata koodata rakentaaksesi yrityksellesi verkkosivut itse. Jos pystyt luomaan Facebook-tilin, osaat tehdä myös kotisivut yritykselle. Eri asia on se, osaatko kirjoittaa suomea ja haluatko tuhlata sivuston rakentamiseen kymmeniä tunteja omaa työaikaasi.

Huonosti toteutettu sivusto päin honkia kirjoitetulla sisällöllä aiheuttaa liiketoiminnallesi enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos arvioit, että kotisivullasi on vähänkään enemmän merkitystä kuin pelkkä yhteystietojen ja aukioloaikojen ilmoittaminen, niistä kannattaa maksaa.

Tässä tekstissä mainittu WordPress ei tietenkään ole ainoa vaihtoehto ilmaisten kotisivujen luomiseen. Muita hyviä ehdokkaita ovat esimerkiksi Weebly, WebNode ja Wix.

Suosittelemme kuitenkin vahvasti WordPressiä, hieman alempaa tätä tekstiä voit lukea miksi.

Kotisivut yritykselle, hinta?

Yrityksen verkkosivun hinta kiinnostaa luonnollisesti monia aloittavia yrittäjiä. Nyt puhumme siis siitä, että et tee mitään itse, vaan tilaat koko helahoidon ulkopuoliselta toimijalta.

Googlesta löytyy valitettavan vähän valmiita numeroita, kun etsitään yrityksen kotisivun hintaa. Tälle on olemassa selkeä syy: tiukkoja numeroita on vaikea heittää, koska kotisivut ja niiden laajuudet ovat hyvin erilaisia keskenään.

Mikäli tilaat verkkosivuston avaimet käteen -periaatteella markkinointitoimistolta, voit käytännössä varautua aina siihen, että laskussa on neljä numeroa ennen pilkkua. Isompien yritysten kohdalla voidaan puhua jopa kymppitonneista, mutta tämä teksti on suunnattu lähinnä toimintansa alkuvaiheessa oleville yksin- ja pienyrittäjille.

Edellä mainittuihin lukuihin voi olla poikkeuksia. Jos tarvitset yksinkertaisen verkkosivun periaatteessa vain yhteystietojasi ja satunnaisia tiedottamisia varten, jokin yksityinen toimija voi rakentaa sivun satasilla. Tällöin verkkosivustosi saattaa käytännössä koostua vain yhdestä sivusta, jonka päivityksen hoidat jatkossa itsenäisesti.

Tämä ei kuitenkaan useimmiten ole kovin viisas ratkaisu. Kannattaa mieluummin maksaa hieman enemmän siitä, että asiat hoidetaan kerralla kuntoon. Pidä myös mielessä että kotisivut yritykselle eivät koskaan ole 100 % valmiit – niitä tulee kehittää jatkuvasti, esim. hakukoneoptimoinnin avulla.

Usein markkinointitoimisto hoitaa sivuston rakentamisen ja perussisällön luomisen, jonka jälkeen yrittäjä huolehtii itse uuden sisällön ja päivitysten luomisesta. Jos et halua huolehtia sisällöstä itse, markkinointitoimisto voi toki hoitaa asian puolestasi mukavaan tuntihintaan.

Esimerkiksi WordPress-sivuston päivittäminen itse on kuitenkin todella helppoa: se ei käytännössä eroa mitenkään siitä, että kirjoittaisit tekstiä jokaiselle tuttuun Microsoft Word-ohjelmaan.

Läheskään kaikilla lilliputtimittaluokan yrityksillä ei kuitenkaan edes ole omaa kotisivua. Tämä voi johtua monesta syystä, joista yhden jo mainitsimmekin:

  • Yrityksen yhteystiedot löytyvät Google-haulla jo muutenkin helposti (esim. suosittu Facebook-sivusto tai hakutulos Finderistä)
  • Verkkosivuston ylläpito söisi liikaa aikaa ja vaivaa.
  • Verkkosivuston luominen itse tuntuu haastavalta ja ulkopuoliselle tekijälle ei haluta maksaa.

Verkkotunnus yritykselle

Jotta kotisivut yritykselle saataisiin näkyville verkkoon, tarvitset sille ulkoasun ja sisällön lisäksi oman verkkotunnuksen. Suomeksi sanottuna siis nimen ja osoitteen, jotta sivusto on asiakkaidesi löydettävissä.

Jos luot kotisivut yritykselle esimerkiksi WordPressillä, sinulle luodaan automaattisesti oletusverkkotunnus, esimerkiksi yrityksenimi.wordpress.com. Fiksumpaa on silti uhrata muutama kymmenen euroa oman verkkotunnuksen hankkimiseen, jotta saat rekisteröityä itsellesi fi-loppuisen verkkotunnuksen.

Samalla saat käyttöösi yrityksesinimi.fi-loppuisen sähköpostiosoitteen. Se on huomattavasti uskottavampi kuin esimerkiksi luukku-, hotmail- tai gmail-loppuinen osoite.

Verkkotunnuksen (esimerkki.fi) valinnassa olennaista on se, että se kertoo yrityksestäsi jo jotain ja että se on helppo muistaa ja kirjoittaa. Tähän pätee hyvin yksinkertainen muistisääntö: mitä yksinkertaisempi, yleensä sitä parempi. Vältä siis hankalia kirjainyhdistelmiä ja väliviivoja.

8 yleistä myyttiä yrityksen verkkosivuista!

Katsotaan ensiksi pari yleistä myyttiä kotisivuista, joita varsinkin useat mainostoimistot haluavat ylläpitää.

1. Mielestämme on täysin turhaa maksaa 2000-5000 euroa yrityksen nettisivuista, paitsi jos se on äärettömän olennaista bisneksen ja brändin kannalta tai tuo summa on vain murto-osa yrityksen kuukausittaisesta TULOKSESTA.

2. Kotisivujen suunnittelussa kärki ei voi olla sivujen ulkonäössä. Se, miltä sivut näyttävät on toki tärkeää, mutta se ei ole kuitenkaan sivujen tärkein tehtävä.

3. Nettisivuprojekti ei ole valmis kun sivut julkaistaan. Silloin vasta projekti alkaa.

4. Hyvin yleinen myyti on, että nettisivut pitää olla tai, että ne pitää perustaa heti.

5. Sivuilla pitää olla kaikki, mitä yritys tekee tai voisi mahdollisesti tehdä.

6. Kotisivut ovat yrittäjän tai yrityksen CV.

7. Pelkkä sivujen tekeminen riittää. Ihmiset tulevat kun rakennat eli rakentamalla nettisivut ihmiset löytävät yrityksesi.

8. Sivujen pitää olla kauniit. Ovatko nämä sivut kauniit? Luet niitä silti, samoin 20 000 muuta suomalaista joka kuukausi.

Kaikki nämä väitteet ovat VÄÄRIN. Jos joku koittaa niitä uskotella sinulle, pyydä häntä todistamaan väite.

Kuinka yrityksen verkkosivut tulisi suunnitella?

Käydään seuraavaksi jokainen asia kohta kohdalta läpi, jotta tiedät mitä sinun pitäisi tehdä kun suunnittelet yrityksesi nettisivut.

1. Nettisivuihin ei ole järkevää sijoittaa alussa suuria summia rahaa, ellei ne summat ole oikeasti pieni osa yrityksen tuloista.

Olemme jo aikaisemmissa kirjoituksissa puhuneet, että muutamat yritysideamme on testattu ilmaisilla tai enintään muutaman kymmenen euron hintaisilla nettisivuilla.

Siinäkin vaiheessa kun homma on todettu toimivaksi ja kauppaa on syntynyt niin sivut on pidetty sen hintaisina, että niiden kautta syntyvä bisnes on maksanut sivut moninkertaisesti takaisin heti.

2. Kotisivujen tehtävänä pitäisi olla lisätä yrityksen myyntiä. Silloin suunnitteleminen ei voi perustua pelkästään kivan ulkonäön keksimiseen. Pitää kehittää se keino, millä lisätään tehokkaasti yrityksen myyntiä.

Tämä ei tarkoita, että yritykselle pitäisi olla verkkauppa. Jos sinulla on kivijalkaliike tai myyt asiantuntijapalveluita niin todennäköisesti et tee kauppaa suoraan verkossa laisinkaan. Kivijalkaliikkeen kohdalla tärkeintä olisi saada ihmiset tulemaan itse liikkeeseen. Silloin pitää miettiä, mikä saa ihmiset tekemään sen päätöksen katsomalla sivujasi.

Asiantuntijapalveluiden kohdalla tärkeää saattaa olla kerätä asiakasliidejä eli asiakkaiden yhteystietoja. Esimerkiksi palveluistasi kiinnostuneiden asiakkaiden sähköposteja tai puhelinnumeroita. Silloin pitää miettiä, että mikä saisi ihmiset jättämään sinulle heidän sähköpostiosoitteensa.

3. Nettisivut eivät ole valmiita silloin kuin ne julkaistaan. Projekti oikeasti alkaa vasta silloin. Jokaisella projektilla pitää olla jokin tavoite, jonka saavuttamista voidaan mitata. Kun pystyt mittaamaan esimerkiksi myytyjen tuotteiden määrää tai kerättyjen sähköpostiosoitteiden määrää, voit optimoida sivujasi paremmiksi.

Suomessa vähemmän puhutaan esimerkiksi kirjoitetun tekstin eli copyn merkityksestä, mikä ymmärretään Amerikassa paljon paremmin. Jo pelkästään hyvän ja huonon otsikon ero voi olla myynneissä kymmeniä prosentteja. Näitä asioita ei voi tietää etukäteen vaan ne pitää testata. Sen takia on tärkeää käyttää esimerkiksi ilmaista Google Analytics – palvelua, jonka avulla voit seurata miten ihmiset käyttäytyvät sivuillasi.

4. Nykyisin sanotaan, että yrityksellä on pakko olla nettisivut ja/tai ne pitää perustaa heti.

Varsinkin alkuvaiheessa sivuja ei välttämättä edes tarvitse, saattaa olla hyvin, että parempi vaihtoehto on perustaa Facebook-sivu. Alussa on tärkeintä nähdä, että onko idealle kysyntää. Silloin tärkeää on päästä puhumaan ihmisten kanssa. Tässä Facebook on aina parempi vaihtoehto.

Kaikki bisnesmallit eivät oikeasti tarvitse sivuja, riippuu täysin siitä mitä teet ja mitä haluat tehdä. Jos myyt aikaasi muutamalle asiakkaalle suoraan, voi sivujen rakentaminen olla turha kulu sekä ajallisesti, että rahallisesti.

5. Nettisivuille ei ole tarkoitus laittaa kaikkea mahdollista, mitä yritys tai yrittäjä voi tehdä.

Yksi järkyttävimmistä esimerkeistä oli eräs yritys, joka ajatteli herättävänsä kiinnostusta kertomalla sivuillaan tarjoamalla sekä siivouspalveluita, että kirjanpitopalveluita. Kuinka paljon luotat yritykseen joka tekee niitä molempia? Todennäköisesti hyvin vähän.

Tässäkin asiassa voi mennä aina syvemmälle. Mitä enemmän voit välittää sivujesi avulla olevasi erikoistunut johonkin tiettyyn asiaan niin sitä enemmän sivusi herättävät asiakkaiden kiinnostusta. Otetaan esimerkki.

Jos osaamisesi on vaikka kosmetiikkateollisuuden käännöstöissä niin on järkevämpää kertoa juuri siitä kuin tarjota yleisesti käännöspalveluita.

Mikäli asiakas etsii juuri kosmetiikkateollisuuden kääntäjää niin todennäköisemmin hänkin on kiinnostunut löytämään juuri siihen erikoistuneen kääntäjän.

Tämän lisäksi asiakas on hyvin todennäköisesti valmis maksamaan huomattavasti enemmän asiaan perehtyneelle kääntäjälle kuin yleiselle kääntäjälle.

Nettisivuillakin erikoistuminen johtaa usein siihen, että voit pyytää työstäsi ja tuotteistasi enemmän rahaa ja saat juuri niitä asiakkaita, joita haluat.

6. Kotisivut ovat yrittäjän tai yrityksen CV. Useimmat pitävät sivujaan hyvänä paikkana kertoa itsestä mahdollisimman paljon. Tottakai itsestä pitääkin tuoda jotain esille, mutta mietipä asiaa näin.

Kun menet etsimään ratkaisua johonkin ongelmaan, minkä jokin tuote tai palvelu tarjoaa niin oletko kiinnostunut lukemaan juuri siihen ongelmaan liittyvistä asioista vai sitä tarjoavasta yrityksestä tai yrittäjästä? Todennäköisesti haluat saada tietoa juuri sen ongelman ratkaisemisesta.

Kotisivusi ovat asiakasta varten, eivät sinun egosi boostamista.

7. Pelkkä kotisivujen tekeminen riittää. Tämä ei pidä paikkaansa. Netissä on miljoonia ja miljoonia sivuja. Yhden uuden lisääminen joukkoon häviää kuin sadepisaran tippuminen mereen.

Jos mietit itseäsi niin kuinka löydät hakemasi asiat netistä? Usein hakukoneiden, ihmisten suositusten tai sosiaalisen median kautta. Toki muutamia palveluita on jo painunut mieleesi syvästi, kuten todennäköisesti jotkin uutispalvelut tai vaikka pankkipalvelut.

Mutta ovatko sinun palvelusi yhtä tärkeitä asiakkaillesi ja uusille asiakkaille, että he tietävät sivujesi osoitteesi jo etukäteen? Epäilen tätä.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? Sitä, että sinulla pitää olla suunnitelma ja työkalut siihen, kuinka ihmiset löytävät sivusi!

8. Sivujen pitää olla kauniit. Kuten jo sanoin, ovatko nämä sivut kauniit? Eivät. Mutta silti niitä luetaan melko usean suomalaisen toimesta. Tehokkuus ja kauneus eivät ole aina sama asia, vaikka hyvällä ulkoasulla voikin vaikuttaa asiaan.

Haluamme painottaa tätä asiaa, koska jos olet liikkeellä pienellä budjetilla niin ei ole järkevää tilata kalliita sivuja, joista tehdään kivan näköiset. Silloin järkevämpää rakentaa sivut, jotka toimivat, vaikka ne eivät olisi omasta mielestäsi niin kivat.

Täytyy muistaa, että sinun mielipiteelläsi kotisivujesi suhteen on melko vähän merkitystä, ellet aio itse pitää omaa yritystäsi pystyssä ja olla paras asiakkaasi.

Katsotaan seuraavaksi mielestämme kaksi parasta työkalua, joiden avulla voi itse rakentaa yritykselle kotisivut helposti ja halvalla.

Kotisivukoneella verkkosivut yritykselle!

Kotisivukone on maksullinen nettisivujen rakentamiseen tarkoitettu valmis palvelu. Se on ainoa tälläinen palvelu, jota suosittelemme.

Palvelun heikkous on se, että olet myös jatkossa aina kiinni tässä palvelussa ja sivujesi sisällön siirtäminen muualle on työlästä. Kannattaa siis harkita haluaako lähteä rakentamaan sivuja lainkaan tälläiseen palveluun.

Suosittelemme kuitenkin Kotisivukonetta varsinkin alkuvaiheessa, jos omien sivujen toimivuutta ja tarpeellisuutta haluaa testata halvalla.

Hyvä puoli, että sivujen ulkoasun suunnitteluun tai vaikka verkkokauppaominaisuuksien lisäämiseen on saatavilla myös apua tai vaikka täysin kustomoidun sivuston rakentamiseen.

Nettisivujen rakentaminen Kotisivukoneen avulla

Erinomaista tässä palvelussa on sen yksinkertaisuus ja hyvä ohjeet. Lisäksi kaikki on saatavilla suomeksi ja myös videoita on tarjolla. Tässä lyhyt esimerkki kuinka omia nettisivuja voi rakentaa palvelun avulla.

Tutustu Kotisivukoneeseen linkistä.

WordPress kotisivut yritykselle

Toinen vaihtoehto on WordPress. Henkilökohtaisesti suosimme tämän työkalun avulla sivujen rakentamisesta. Esimerkiksi tämä sivu on rakennettu juuri WordPressin avulla. Itse sivusto ei ehkä ole kaunein, mutta ajaa asiansa ja lukijat saavat sen mitä haluavat.

WordPressin paras ominaisuus on sen avoimuus ja fakta, että se on ilmainen. Kaikista maailman verkkosivuista noin viidennes alkaa olla rakennettu WordPressin avulla, joten on todella helppoa löytää eri haasteisiin ratkaisu Googlen tai Youtuben avulla välittömästi.

Avoimuus myös takaa sen, että ei ole koskaan yhden mainostoimiston tai muun toimittajan kanssa lukossa, jos palvelu ei sujukaan niin kuin sen pitäisi. Silloin voi ottaa yhteyttä lähes mihin tahansa toimijaan ja he voivat auttaa sinua eteenpäin.

Parasta on se, että itse WordPress on lopulta hyvin yksinkertainen käyttää ja parin tunnin opiskelun jälkeen tuskin tarvitset liiemmin apua, jos tietotekniikan kanssa pelaaminen sujuu vähääkään.

WordPressin voi ladata ilmaiseksi täältä.

Ohjeet WordPressin asentamiseen löydät täältä.

Tyylikäs ulkoasu WordPressin avulla

Yksinkertaistettuna WordPress on alusta, jonka päälle sivustosi rakennetaan. Helpoksi sen muokattavuuden tekee se, että voit ostaa valmiita teemoja, mitkä tarkoittavat valmiita ulkoasu moduuleja. Eli siis jonkun valmiiksi suunnittelemia ulkoasukokonaisuuksia.

Koska WordPress on niin suosittu niin vaihtoehtoja löytyy lukuisia. Niiden hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta keskimäärin 40-50 euroon. Ja vaihtoehtoja on todella paljon.

Hauskinta on, että myös suuremmat yritykset käyttävät näitä 50 euron hintaisia teemoja omien sivujen rakentamiseen.

Kun teeman ostaa, se asennetaan parilla napin painalluksella. Sitten sitä voi vielä itse muokata kevyesti, jos niin haluaa.

Parhaat paikat teemojen etsimiseen on WordPressin oma ilmainen teemahakemisto, Themeforest ja Creativemarket.

Kaikki nettisivujen ominaisuudet WordPressin avulla

WordPressin yksi ominaisuus on se helppo muokattavuus. Siihen on parin napin painannuksella helppoa asentaa erilaisia lisäosia lähes mihin tahansa tarpeeseen mitä sinulla voisi olla.

Esimerkiksi verkkokaupan perustaminen onnistuu näiden lisäosien avulla vaivattomasti. Verkkokaupan perustamisesta voit lukea lisää edellisen lauseen linkin takaa avautuvasta oppaastamme.

Hyvin iso osa lisäosista on ilmaisia, mutta myös maksullisia löytyy. Kannattaa aina kokeilla ensin ilmaiset läpi ja sitten siirtyä maksullisiin vaihtoehtoihin.

Lisäosia voit selata täältä.

Yhteenveto uuden yrityksen kotisivuista

Jos osaat kirjoittaa hyvää suomea ja olet valmis uhraamaan projektiin lukuisia työtunteja, kotisivut yritykselle voi rakentaa myös itse. Usein tämä tulee kuitenkin kysymykseen lähinnä silloin, kun tarkoituksena on luoda erittäin riisutut ja yksinkertaiset sivut omalle pienyritykselle.

Mikäli kaipaat vähänkään laajempaa ja ulkoasultaan hiottua sivustoa hyvällä sisällöllä, kannattaa kysellä tarjouksia ulkopuolisilta toimijoilta. Niiden joukosta voi joskus löytyä hyvinkin halpoja vaihtoehtoja.

Hinta ei kuitenkaan saa olla ensimmäinen kriteeri valintaa tehdessä. Määrittele yrityksesi kotisivujen tavoitteet ja lähesty asiaa niiden pohjalta.

Entä huolehditko sisällön päivittämisestä itse? Mitä tarkemmin sinulla on nämä asiat tiedossa, sitä tarkempia arvioita verkkosivuprojektin hinnasta tulet saamaan.