Kokemuksia Kotisivukoneesta

Kokemuksia Kotisivukoneesta

Kotisivukone on suosittu palvelu, mutta kenelle se sopii ja kenelle ei? Lue kokemuksia

Oletko perustanut yrityksen, mutta verkkosivuasiat ovat muiden kiireiden keskellä jääneet retuperälle?

Kotisivukone on kotimainen palvelu, jonka avulla voit luoda pienyrityksellesi verkkosivut nopeasti joko itse tai tilata ne avaimet käteen -periaatteella toiveidesi mukaan.

Yritysten lisäksi Kotisivukonetta hyödyntävät tälläkin hetkellä tuhannet suomalaiset yhdistykset ja yksityishenkilöt.

Tässä artikkelissa tarkastelemme Kotisivukoneen käyttöön liittyviä kokemuksia – arvioimme, millaisille yrityksille palvelu eritoten sopii ja milloin on syytä kääntää katseet muiden vaihtoehtojen perään.

Kotisivukone lyhyesti

Kotisivukone on niin yksityishenkilöille, yhdistyksille kuin yrityksillekin suunnattu kotisivueditori, jolla pystyt rakentamaan verkkosivuston helposti ilman koodaustaitoja.

Jo yli 10 vuotta toimineella palvelulla on vuosien varrella luotu satoja tuhansia verkkosivustoja, ja tällä hetkellä käyttäjiä on noin 13 000. Vuodesta 2013 asti Kotisivukone on ollut Fonectan omistuksessa.

Voit valita sivuston ulkoasun useista valmiista pohjista, mutta värimaailmaa, kuvia, fontteja ja tekstejä pystyt luonnollisesti räätälöimään omien tarpeidesi mukaan.

Sivuston päivittäminen on tehty helpoksi. Esimerkiksi sisällön lisääminen ei juuri eroa normaaliin tekstinkäsittelyohjelmaan kirjoittamisesta.

Tämän voimme luvata: jos osaat käyttää Wordia tai lähettää sähköpostia, myös Kotisivukoneen käyttö luonnistuu sinulta ongelmitta.

Alla näet muutaman esimerkin Kotisivukoneella rakennettujen sivustojen ulkoasuista – kuvia klikkaamalla pääset itse tutkailemaan verkkosivustoja.

kotisivukone kokemuksia

Runsaasti lisää malleja esimerkkisivustoista löydät Kotisivukoneen verkkosivulta. Kaikki palvelun avulla luodut sivustot ovat mobiiliresponsiivisia, eli ne taipuvat näyttävän näköisiksi myös älypuhelimen tai tabletin näytöllä.

kotisivukone kokemuksia

Millaiselle yritykselle Kotisivukone sopii parhaiten?

Parhaiten Kotisivukone soveltuu yrityksille (ja yhdistyksille), joille riittää yksinkertainen mutta ammattimaisen näköinen pieni sivusto.

Tällaisia esimerkkiasiakkaita ovat käytännössä kymmenet tuhannet suomalaiset pienyritykset, jotka haluavat tulla löydetyksi verkosta, mutta eivät suoraan myy siellä mitään. Kotisivukone on tällöin hyvä vaihtoehto luoda käyntikorttityylinen sivusto kohtalaisen huokeaan hintaan.

Mikäli vaadit yrityksesi verkkosivulta yksilöllistä ulkoasua ja useampia räätälöityjä ominaisuuksia, kannattaa ennemmin tutustua WordPress-julkaisujärjestelmään ja tilata sivusto mainos- tai digitoimistolta tai yksityiseltä tekijältä. Tällaiset sivustot tietysti maksavat enemmän, mutta yksilöidymmästä palvelusta joutuu aina pulittamaan lisähintaa.

Kotisivukoneella pystyt luomaan sivustolle myös verkkokaupan, mutta sen ominaisuudet voivat jäädä riittämättömiksi, jos myyntiartikkeleita on useampia ja myynti on vähänkään laajempaa.

Tiivistetysti: Mikäli yrityksellesi riittää yksinkertainen ja selkeä sivusto, jonka saat pystyyn nopeasti ja edullisesti, Kotisivukone on erittäin varteenotettava vaihtoehto. Jos taas myyt jotain verkossa tai haluat juuri omanlaisesi näköisen uniikin sivuston, käänny muiden vaihtoehtojen puoleen.

Mitä lisäominaisuuksia Kotisivukone tarjoaa?

Jo mainitun verkkokaupan lisäksi Kotisivukoneella luotuun sivustoon on yhdistettävissä muitakin lisäominaisuuksia. Näitä ovat muun muassa:

 • Uutisfeedi ajankohtaisista asioista tiedottamista varten,
 • tapahtumakalenteri (esimerkiksi yhdistykselle),
 • kuva-albumi,
 • kävijätilastot,
 • blogi,
 • keskustelupalsta,
 • ruokalistaominaisuus ravintoloille & kyselylomakkeiden luonti kävijöille.

Kotisivukoneella rakennetulle sivustolle pystyt myös helposti hankkimaan oman verkkotunnuksen eli domainin.

Yrityksesinimi.fi-muotoinen nettiosoite lisää toiminnan uskottavuutta ja saat samalla käyttöösi @yrityksennimi.fi-päättyvät sähköpostiosoitteet. 12 kuukauden tilauksiin .com- tai .net-loppuinen verkkotunnus tulee kaupan päälle.

Mitä Kotisivukoneella luotu verkkosivusto maksaa?

Hintaan vaikuttaa se, teetkö sivuston itse vai tilaatko sen valmiina Kotisivukoneen tiimiltä.

Niin sanottuun avaimet käteen -pakettiin sisältyy verkkosivuston suunnittelu- ja toteutustyö hintaan 190€. Verkkokaupan kanssa hinta on muutaman satasen kalliimpi.

Tämän jälkeen palvelusta maksetaan kuukausimaksua samaan tapaan kuin jos rakentaisit sivuston itse – hinnat näet alla.

Itse rakennettu verkkosivusto maksaa yrityksille vuosilaskutuksella 17,90€ kuukaudessa. Lyhyemmällä kolmen kuukauden jaksolla hinta on 19,90€/kk. Yhdistyksille vastaavat hinnat ovat muutaman euron halvempia.

Hieman ylempänä tässä artikkelissa mainitut lisäominaisuudet maksavat lisäksi 4-10€ kuukaudessa.

Kotisivukonetta voit kuitenkin testata ilmaiseksi kahden viikon ajan.

Kokeilujakso ei sido sinua mihinkään, eli saat sivuston helposti pystyyn ja voit sen jälkeen tehdä päätöksen siitä, jatkatko käyttöä.

Mikäli et syystä tai toisesta halua sitoutua palveluun, tekemäsi sivusto sulkeutuu automaattisesti, eikä sinulta veloiteta mitään. Helppoa ja riskitöntä.

Kokemuksia: Kotisivukoneen hyvät ja huonot puolet

Verkon keskustelupalstoilta on luettavissa melko runsaastikin kokemuksia Kotisivukoneen käytöstä. Joukosta löytyy niin positiivista kuin negatiivista sanailua.

Näitä on kiitelty

 • Kotisivukonetta on helppo käyttää, vaikka lompakosta ei löytyisikään ATK-ajokorttia.
 • Sivusto on mahdollista saada pystyyn hyvinkin nopeasti – jopa päivässä, jos olet nopea kirjoittamaan sisältöä sivustollesi.
 • Moneen muuhun vaihtoehtoon verrattuna Kotisivukone on edullisempi ratkaisu – parikymmentä euroa kuukaudessa verkkosivustosta on yritykselle halpa hinta millä mittarilla tahansa.
 • Asiakastuki pelaa suomen kielellä, ja apua on saatavilla nopeasti.

Näitä on moitittu

 • Sivuston ulkoasun kanssa joutuu tekemään kompromisseja, jos toiveet ovat vähänkään yksilöllisempiä.
 • Verkkokaupan ominaisuuksissa on parantamisen varaa.
 • Asiakaspalveluun soittaminen maksaa 3 euroa minuutilta. (Chat, lomake- ja sähköpostituki ovat toki ilmaisia!)

Näin pääset alkuun

Sivuston rakentaminen Kotisivukoneen avulla alkaa rekisteröitymisellä palveluun – tämä vie muutaman minuutin.

Sen jälkeen pääset rakentamaan sivustoasi, ja kuten jo todettua: palvelua voit kokeilla ilmaiseksi kahden viikon ajan sitoutumatta mihinkään.

Sähköinen allekirjoitus helposti ja ilman kuukausimaksua

Nimet alle dokumenttiin helposti vaikka omalta puhelimelta, tallennettuna tietoturvalliseen arkistoon. Vain 1,50€ per allekirjoitus.

Aloita käyttö 2 minuutissa