Google-mainonta
Mitä on Google-mainonta? Kohta tiedät! Moni aloitteleva yrittäjä pelkää ettei saa asiakkaita, tai että asiakkaiden hankinta tulee liian kalliiksi.
Markkinointi ja asiakkaiden hankinta tulisikin olla aloittelevan yrityksen keskiössä. Ilman maksavia asiakkaita ei ole menestyvää yritystä. Parhaassa tapauksessa yrityksen palveluiden markkinointi on aloitettu jo ennen suuria hankintoja, eli on testattu onko yritysidealle kysyntää.
Yli 30 000 000 (30 miljoonaa) Google-hakua joka päivä
Kun potentiaalinen asiakas aloittaa tuotteiden tai palveluiden etsimisen, tekee hän se hakemalla tietoa Googlesta. Yli 80 % kuluttajista aloittaa ostoprosessin näin. Pelkästään Suomessa tehdään 30 miljoonaa Google-hakua joka päivä!
Miksi Google-mainonta ja Google Ads on tärkeä pienyrityksille?
Google-mainokset (Google Ads) ovat kustannustehokas tapa (pienellekin yritykselle) ohjata liikennettä, markkinoida tuotteita/palveluita ja kasvattaa myyntiä.
1. Näy potentiaalisille asiakkaille silloin kun he ovat palveluidesi tarpeessa
Kaikki yritykset (koosta riippumatta) haluaisivat olla Googlen ensimmäisten hakutulosten joukossa kun heidän palveluitaan etsitään. Mikäs sen tehokkaampaa markkinointia kuin näkyä asiakkaalle juuri sillä hetkellä kun he etsivät palveluita joita tarjoat?
Hakukoneoptimoinnilla voidaan saada omat nettisivut nousemaan korkeammalle orgaanisissa hakutuloksissa, mutta siinä voi helposti kestää 6 kuukautta jos ala on kilpailtu. Lisäksi, sinun täytyisi olla hakukoneoptimoinnin ja avainsanatutkimuksen guru (tai palkata semmoinen) jotta voisit päihittää suuret yritykset.
Google-mainoksilla sinä pystyt kilpailemaan näkyvyydestä suurempienkin yritysten kanssa, koska olette kaikki samalla lähtöviivalla riippumatta yrityksen koosta tai siitä kuinka kauan olette olleet toiminnassa.
Mainosten avulla saat yrityksesi nettisivut näkymän juuri sillä hetkellä kun potentiaalinen asiakas on palveluidesi tarpeessa.
2. Sinun ei tarvitse sijoittaa tuhansia euroja mainontaan
Moni pienyritys kuvittelee että Google-mainontaan täytyy laittaa tuhansia euroja joka kuukausi. Voit aloittaa niin pienellä budjettilla kuin itse haluat, vaikka 100 euroa kuukaudessa.
Lisäksi, maksat ainoastaan siitä kun joku klikkaa mainostasi. Et maksa Googlelle senttiäkään ellet saa kävijää verkkosivuillesi.
Ja mikä parasta?
Koska mainonta on mitattavaa, näet tasan tarkkaan mitä saat vastineeksi rahoillesi. AdWords kertoo sinulle mm. kuinka moni näki mainoksesi, kuinka moni vieraili sivustollasi mainoksista, montako liidiä/myyntiä sait mainoksista, mikä oli tuottoprosentti suhteessa kuluihin jne.
Kannattaako Google-mainonta tehdä itse vai ulkoistaa?
Kun olet tullut siihen tulokseen että sinunkin kannattaisi kokeilla Google-mainontaa, täytyy sinun päättää teetkö mainontaa itse vai ulkoistatko sen toiselle yritykselle?
Google mainosten hinta koostuu 2 asiasta
Mediabudjetti – hinta per klikkaus yhteensä. Esimerkiksi 1 000 klikkausta kuukaudessa x 0,25 euroa/klikkaus = 250 euroa kuukaudessa.
Hallinnointipalkkio (jos ulkoistat) – palkkio, jonka digitoimisto tai freelancer veloittaa tilisi optimoinnista. Voi olla mitä vaan 50 – 2000 euroa kuukaudessa.
Ongelma Google-mainonnan ulkoistamisessa pienyrittäjälle
Oletetaan että haluat lähteä kokeilemaan Google-mainontaa pienellä budjetilla, esim. 300 euroa kuukaudessa (=mediabudjetti). Sanotaan että saat 1000 euroa myyntiä tällä sijoituksella, eli ROI (tuottoprosentti) on:
(1000 – 300) / 300 = 233,333333333 %
Entäpä jos maksat siihen lisäksi 200 euroa digitoimistolle kampanjoiden hoitamisesta? Siinä tapauksessa saadaan:
(1000 – 500) / 500 = 100 %
Saatko myös lisää myyntiä ulkoistamalla mainonnan? Ehkä.
Jos teet mainontaa itse, ilman minkäänlaista osaamista, on se luultavasti rahan hukkaamista. Toisaalta, jos maksat 2/3 mediabudjetista mainontaa tekevälle digitoimistolle, häviät liian suuren osan tuotostasi.
Ratkaisu?
Opettele ensin tekemään Google-mainontaa oikein, ja tee sitä itse niin kauan että voit todeta että se toimii. Kun mainonta toimii pienellä budjetilla (saat myyntiä mainosten kautta), kannattaa harkita digitoimiston palkkaamista ja samalla mainonnan kasvattamista.
Opi tekemään Google-mainontaa itse
Osallistu verkkokurssille ja opi välttämään kaikki aloittelijan virheet.