Alisa Pankki -yrityslaina

Alisa Pankki -yrityslaina

Alisa Pankki -yrityslaina yrityksellesi? Nämä asiat hakijan on hyvä tietää ennalta

Alisa Pankki Oyj:n toiminta alkoi huhtikuussa 2022, kun vertaislainaukseen ja joukkorahoitukseen erikoistunut Fellow Finance Oyj liittyi yhteen Evli Pankki Oyj:n kanssa, joka jatkoi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa.

Yrityslainaa Alisa Pankilta voit hakea aina miljoonaan euroon asti, mutta ilman reaalivakuuksia sitä järjestyy Alisa Pankin joustoluottona 50 000 euroon saakka. Luoton kuukausikorko alkaa 1,5 prosentista, mutta on asiakaskohtainen.

Tässä hakijan oppaassa tutustumme pääpiirteittäin niihin olennaisiin asioihin, joita sinun on hyvä tietää, mikäli harkitset yrityslainan hakemista Alisa Pankilta.

Miten Alisa Pankin yrityslaina eroaa monista kilpailijoistaan?

Moneen kilpailijaansa verrattuna palvelu tarjoaa selvästi isompia lainasummia, ja tästä syystä Alisa Pankin yrityslainaa hyödynnetään monesti perinteisen pankkilainan täydentävänä muotona.

Mikäli pankki esimerkiksi lupaa rahoittaa 80 prosenttia haettavasta lainasummasta, loppuosa rahoituksesta pitää hakea muualta. Tällöin Alisa Pankin yrityslaina voi olla varteenotettava vaihtoehto.

Millainen yritys voi hakea lainaa Alisa Pankilta?

Yrityslainan hakeminen on mahdollista vain yrityksille tai organisaatioille, jotka harjoittavat liiketoimintaa.

  • Yrityslainaa voi hakea eri yritysmuotojen, kuten osakeyhtiön, avoimen yhtiön, kommandiittiyhtiön tai toiminimen nimissä.
  • Hakijayrityksen kassavirta tulee olla riittävän suuri suhteessa haettavaan lainasummaan.
  • Hakijayrityksen luottotietojen ja maksuhistorian tulee olla moitteettomat.
  • Toiminta vähintään yhden tilikauden ajan lisää lainansaantimahdollisuuksia, mutta myös aloittavat yritykset voivat saada yrityslainaa.
  • Hakemuksessa tulee olla selkeä perustelu siitä, kuinka yrityslaina tukee yrityksen menestymistä.
  • Luottopäätös tehdään kokonaisvaltaisen arvion perusteella, joka ottaa huomioon yrityksen luottokelpoisuuden, liiketoimintasuunnitelman ja takaisinmaksukyvyn.
  • Lainahakemuksen voi jättää suoraan verkkosivujemme kautta. Tutustu samalla myös luottolimiitti-vaihtoehtoomme, joka antaa yrityksellesi luotollisen tilin.

Uudelle yritykselle lainan saaminen voi olla haasteellisempaa kuin pidempään toimineelle yritykselle, ja se saattaa vaatia enemmän vaivannäköä. Koska yritys on tuore, yrittäjän henkilökohtaisen luottokelpoisuuden merkitys korostuu yrityksen luottokelpoisuuteen nähden. Tämä tarkoittaa, että yrittäjän omalla varallisuudella on suuri vaikutus lainansaantiin. Lainalle annettava mahdollinen vakuus tai takaus on myös tärkeä tekijä luottopäätöksessä. Uuden yrityksen on lisäksi esitettävä selvä ja uskottava suunnitelma lainan takaisinmaksusta. Yhteenvetona voidaan sanoa, että uuden yrityksen kohdalla omistajien kyky vastata lainan takaisinmaksusta omista varoistaan on tärkeämpää kuin yrityksen taloudelliset luvut.

Miksi yritys ei saa lainaa Alisa Pankilta?

Lainan saaminen yritykselle saattaa olla haastavaa useista eri syistä. Yksi syy voi olla epävarmuus yrityksen kassavirran riittävyydestä lainan takaisinmaksuun, mikä saattaa johtaa pankin kieltäytymiseen lainasta. Toisena syynä voi olla epätyydyttävä tai epäuskottava liiketoimintasuunnitelma, sillä lainan tarkoituksena on aina tukea yrityksen toimintaa. Yrittäjän oma taloudellinen tilanne, esimerkiksi mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, vaikuttavat myös lainan myöntämiseen.

Lisäksi yrityksen toimiala voi vaikuttaa lainan saantiin. Jos Alisa Pankki arvioi tietyn toimialan luottoriskin suureksi tietyssä markkinatilanteessa, yrityslainan saanti voi olla haastavaa. Myös yrityksen nuori ikä tai vakuuksien puuttuminen voivat olla esteenä lainansaannille, sillä pankit suosivat vakiintunutta liiketoimintaa ja haluavat minimoida luottoriskinsä.

Jätä lainahakemus Alisa Pankin verkkosivujen kautta nähdäksesi, olisiko sinulla mahdollisuus saada lainaa.

Vakuudeton yrityslaina Alisa Pankilta

Vakuudeton yrityslaina on sellainen laina, jota yritykselle annetaan ilman erityisiä vakuuksia tai omaisuuden panttausta lainan turvaamiseksi. Monet pankit haluavat yrityslainalle vakuuden, koska se vähentää luoton riskiä. Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti, pankki ottaa vakuuden omakseen korvauksena lainasta. Kuitenkin monilla uusilla ja pienillä yrityksillä ei ole tarjota lainan vakuudeksi vaadittavaa omaisuutta. Tähän ongelmaan ratkaisu on, että Alisa Pankki tarjoaa perinteisen yrityslainan rinnalla vakuudettomia pienyrityslainoja, joissa luotonanto on yksinkertaistettu ja nopeutettu. Pienyrityslainat ovat aina vakuudettomia. Tällaiset joustoluotot on suunnattu erityisesti aloitteleville pienyrittäjille, joilla ei ole tarjota arvokkaita reaalivakuuksia lainalle yrityksen nuoruuden vuoksi. Joustoluotto soveltuu erinomaisesti myös tilanteisiin, joissa rahalle on tarvetta kiireellisesti ja luottoprosessin täytyy olla mahdollisimman ripeä.

Tietoa palveluntarjoajasta

Yritys on toiminut huhtikuusta 2022 alkaen, kun Pohjoismaiden johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance Oyj yhdistyi Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkavan Evli Pankki Oyj:n kanssa. Uudessa pankissa yhdistyi näiden kahden fuusioituneen yhtiön ominaisuuksia: Fellow Financen vankka kokemus luotonannosta ja digitaalisten palveluiden kehittämisestä sekä Evlin vahva osaaminen talletuspankkitoiminnasta ja luottolaitoksen riskienhallinnasta.

Huhtikuussa 2023 nimi vaihtui Fellow Pankista Alisa Pankiksi. Lue lisää yrityksen nettisivuilta.

Lisätietoa yrityslainoista ja rahoituksesta sivuillamme

Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat Yrityksen-perustaminen.netistä löytyvät oppaat:

Sähköinen allekirjoitus helposti ja ilman kuukausimaksua

Nimet alle dokumenttiin helposti vaikka omalta puhelimelta, tallennettuna tietoturvalliseen arkistoon. Vain 1,50€ per allekirjoitus.

Aloita käyttö 2 minuutissa