Verovelkatodistus

Verovelkatodistusta tarvitaan, kun esimerkiksi haetaan yrittäjän starttirahaa tai tehdään muita rahoitushakemuksia. Todistuksen tilaaminen on ilmaista. Käymme tässä artikkelissa tarkemmin läpi, mikä verovelkatodistus on ja mistä sen saa.

Mikä verovelkatodistus on?

Verovelkatodistus on 1. todistus verojen maksamisesta tai 2. todistus veroveloista. Todistuksia on siis kahdenlaisia. Todistuksen osoittama tilanne voi muuttua, koska se osoittaa tilanteen, joka on sen antohetkellä. Hyvin vanhaa velkatodistusta on siis turha kärrätä tuista päättäville viranomaisille.

Todistus voidaan pyynnöstä antaa verovelvolliselle, tämän valtuuttamalle henkilölle tai laissa todistukseen saantiin oikeutetuille viranomaisille.

Todistus verojen maksamisesta

Verovelkatodistus on todistus verojen maksamisesta, mikäli olet antanut veroja koskevat ilmoituksesi oikeaan aikaan sekä olet maksanut verot ajoissa ja niiden oikeissa määrissä.

Käytännössä saat sen, kun hoidat asiasi aina hyvin ja täsmällisesti.

Verovelkatodistus

Saat verovelkatodistuksen eli todistuksen veroveloista, mikäli sinulla on arvonlisäveroa, ennakkopidätystä tai työnantajan sosiaaliturvamaksuja ilmoittamatta tai maksamatta. Näitä voivat olla:

  • Erääntyneet suorittamattomat verot (verojäämät)
  • Verovastuuseen perustuvaa verovelkaa
  • Verorikokseen perustuvaa vahingonkorvausvelkaa
  • Verovelkaa yrityssaneerauksessa tai yksityishenkilön velkajärjestelyssä

Verovelkatodistuksen tilaaminen

Verovelkatodistuksen voi tilata sähköisesti Verohallinnon verkkosivuilla.

Asiakas saa todistuksen postitse 3-4 työpäivän kuluessa. Tietoturvasyiden takia todistusta ei voi saada sähköpostiosoitteeseensa.