Kokemuksia Isolta-laskutusohjelmasta
Isolta on yrittäjälle suunniteltu laskutusohjelma, jolla voit lähettää asiakkaillesi verkkolaskuja, sähköpostilaskuja ja paperilaskuja sekä myös vastaanottaa verkkolaskuja. Tässä esittelyssä tutustumme lyhyesti Isoltan tärkeimpiin ominaisuuksiin ja kerromme, miten sähköisen laskutusohjelman käyttäminen eroaa Word- tai Excel-laskupohjien käytöstä.
Isoltassa laskutus- ja asiakastiedot ovat saatavilla sijainnista ja laitteesta riippumatta. Tukee myös verkkolaskujen lähettämistä ja vastaanottoa.
Kun olet näppäillyt laskun valmiiksi, voit toimittaa sen asiakkaallesi seuraavilla tavoilla:
- Lähetät laskun sähköpostipalvelun kautta asiakkaasi antamaan sähköpostiosoitteeseen.
- Toimitat laskun perille tulostuspalvelun kautta. Tällöin luot ja lähetät laskun sähköisesti, mutta tulostuspalvelu muuttaa laskun paperimuotoon ja toimittaa sen perille postitse.
- Voit luoda laskustasi myös pdf-tiedoston, jonka tulostat ja lähetät itse.
- Yritysasiakkaille voit lähettää myös verkkolaskuja, jolloin lasku välittyy vastaanottajan ostolaskujärjestelmään valmiissa sähköisessä muodossa. Tätä varten tarvitset asiakkaaltasi verkkolaskuosoitteen.
Varmista aina asiakkailtasi, missä muodossa he haluavat laskunsa vastaanottaa.
Ostolaskujen vastaanotto verkkolaskuina
Voit vastaanottaa ostolaskuja verkkolaskuina, jonka mukana myös mahdolliset liitteet kulkevat mukana. Näin säästyy aikaa ja virheiden määrä vähentyy. Lisäksi säästyt paperilaskutuslisiltä, joita monet yritykset paperilaskujen lähettämisestä vaativat.
Verkkolaskuosoitteen saa automaattisesti ja verkkolaskuoperaattorina toimii Apix Messaging Oy. Näin ollen ei tarvitse tehdä sopimuksia operaattoreiden kanssa, vaan asia on hoidettu valmiiksi puolestasi.
Lisäksi on hyvä kertoa laskuttajille, että haluaa laskut jatkossa verkkolaskuina. Tämän voi tehdä käyttämällä Isoltasta löytyvää valmista viestipohjaa tai muulla vapaamuotoisella tavalla.
Miten sähköinen laskutusohjelma muuttaa laskutusrutiineja Word- tai Excel-laskupohjaan verrattuna?
Mikään ei tietenkään estä sinua käyttämästä laskuttamiseen tietokoneelta löytyvää ilmaista Word- tai Excel-laskupohjaa – varsin monet pienyrittäjät tekevät juuri näin. Varsinkin hieman isommilla laskutusmäärillä sähköisen laskutusohjelman käyttöönotto voi silti sisältää monia hyötyjä, jotka liittyvät varsinkin ajankäyttöön.
- Laskujen lähettäminen onnistuu nopeammin erillisellä laskutusohjelmalla. Sähköpostilaskut lähtevät matkaan muutamalla napinpainalluksella ja paperilaskuja lähettääksesi voit käyttää tulostuspalvelua, eli sinun ei tarvitse itse huolehtia tulostamisesta ja postituksista. Kun laskut lähtevät matkaan nopeammin, myös maksut saapuvat tilille entistä ripeämmällä aikataululla.
- Laskutusohjelma auttaa sinua laskun tekemisessä, eli esimerkiksi laskutoimitukset, pakolliset laskumerkinnät sekä ajantasainen kirjanpitolainsäädäntö huomioidaan automaattisesti.
- Asiakkuudenhallinta- ja tuoterekisterien avulla poimit oikeat tiedot laskulle nopeasti. Samoja tietoja ei tarvitse näpytellä laskuille uudestaan joka kerta. Myös maksumuistutusten lähettäminen ja hyvityslaskujen tekeminen onnistuvat tarvittaessa nopeasti laskutusohjelman avulla.
- Varsinkin hieman isommilla laskutusmäärillä erääntyvien laskujen seuraaminen yksinkertaistuu huomattavasti. Näet yhdessä näkymässä, mistä ja milloin rahaa pitäisi olla tulossa, ja löydät tarvittaessa vuosienkin takaiset laskutiedot muutamalla napinpainalluksella.
- Käytitpä laskutusohjelmaa tai et, joudut toimittamaan kirjanpitäjällesi kuukausittain tiedot myynneistäsi. Laskutusohjelmalla helpotat kirjanpitäjäsi työtä lähettämällä valmiit raportit kirjanpitoa varten. Tämä säästää kirjanpitäjältäsi manuaaliseen työhön kuluvaa aikaa, minkä saatat huomata myös kirjanpitokustannusten alenemisena.
- Huhtikuussa 2020 astui voimaan sähköistä laskutusta koskeva lakiuudistus. Sen jälkeen yrityksillä on ollut oikeus saada halutessaan laskunsa verkkolaskuina. Mikäli laskun lähettäjä ei pyynnöstä huolimatta toimita verkkolaskua, yritys voi jättää laskun maksamatta. Jos siis laskutat yrityksiä, tämäkin asia tulee huomioida.
- Viimeisenä hyötynä mainittakoon, että laskutusohjelmalla luodut laskut myös yleensä näyttävät hieman ammattimaisemmilta ja tyylikkäämmiltä useimpiin Word- tai Excel-laskupohjiin verrattuna.
Mitä Isoltan käyttö maksaa?
Isoltaa voit hyödyntää kolmessa eri laajuudessa, jotka kulkevat nimellä Starter, Pro ja Premium.
Laskuttaminen Isoltalla on maksutonta, jos vuosittainen laskumääräsi on korkeintaan 10. Voit tällöin tulostaa luomiasi laskuja postitettavaksi tai lähettää niitä sähköpostipalvelun kautta ilman erillistä maksua. Myös kaikki ohjelman sisältämät perusominaisuudet – kuten esimerkiksi asiakkuudenhallinta- ja tuoterekisteri – ovat Starter-versiossa käytössä maksutta.
Ostolaskuja voit vastaanottaa rajattomasti edulliseen kappalehintaan 0,54 € / vastaanotettu lasku + alv.
12 euroa kuukaudessa maksavaan Pro-versioon kuuluu rajaton määrä laskuja. Kaikki Isolta-laskutusohjelman sisältämät perustyökalut ovat käytössäsi ilman rajoituksia, ja halutessasi voit liittää pakettiin muita maksullisia lisäpalveluita.
Premium-version hinta puolestaan on 22 euroa kuukaudessa, ja tähän pakettiin voit kytkeä mukaan myös maksunvalvonta- ja perintäpalvelut.
Isoltan ominaisuuksiin ja lisäpalveluiden hinnoitteluun voit tutustua tarkemmin Isoltan verkkosivuilla.
Kokemuksia Isolta-laskutusohjelmasta
Isolta-laskutusohjelma on käytössä yhteensä yli 30 000 yrityksessä niin Suomessa kuin ulkomailla. Alla olevalta videolta voit katsoa sähköasennuspalveluita tarjoavan Sähkö Luxin kokemuksia Isolta-ohjelman käytöstä.
Laskutusohjelma osaksi laajempaa kirjanpitopakettia?
Myyntilaskutus on toki vain yksi taloushallinnon osa-alue, jonka pienyrittäjänä joudut huomioimaan. Siksi sähköinen laskutusohjelma on mahdollista ottaa käyttöön myös osana laajempaa palvelupakettia.
Yrityksen-perustaminen.netistä löydät esittelyt myös seuraavista palveluista:
- Procountor Solo on sooloyrittäjille suunniteltu kirjanpito- ja laskutustyökalu, jolla sekä lähetät että maksat laskuja, nappaat kuvat kuiteista ja toimitat kaikki kirjanpitomateriaalit sähköisesti kirjanpitäjällesi. Ohjelma toimii nettiyhteyden avulla kaikissa laitteissa. Solon kuukausihinta on 10 – 30 euroa riippuen yrityksesi liikevaihdosta ja kattaa käytön sekä sinulle että kirjanpitäjällesi. Mikäli nykyinen kirjanpitäjäsi käyttää Procountoria, voit aloittaa Solon käyttämisen hänen kanssaan vaikka heti. Aloitus on maksutonta.
- Accountor Go -kirjanpitopalveluun puolestaan kuuluu sekä Procountor Solo -ohjelmisto että Accountor-tilitoimiston kirjanpitäjätiimi. Tällöin ostat kirjanpidon palveluna, eli saat samassa paketissa sooloyrittäjälle soveltuvan ohjelman ja ammattikirjanpitäjän huolehtimaan kirjanpidostasi. Palvelun hinnaston löydät täältä: go.accountor.fi/hinnasto/.