Fellow Finance -yrityslaina

Fellow Finance -yrityslaina

Lainaa yritykselle Fellow Financelta? Nämä asiat hakijan on hyvä tietää ennalta

Fellow Finance lienee monille tuttu kuluttajille myönnettävistä vertaislainoistaan, mutta yksityishenkilöiden lisäksi rahoitusyhtiö tarjoaa palvelujaan myös suomalaisille yrityksille.

Yrityslainaa Fellow Financelta voit hakea aina miljoonaan euroon asti, mutta ilman reaalivakuuksia sitä järjestyy 1500-250 000 euron arvosta.

Tässä hakijan oppaassa tutustumme pääpiirteittäin niihin olennaisiin asioihin, joita sinun on hyvä tietää, mikäli harkitset yrityslainan hakemista Fellow Financelta.

Miten Fellow Finance yrityslaina eroaa monista kilpailijoistaan?

Fellow Finance yrityslaina toimii joukkorahoitusperiaatteella. Tämä tarkoittaa, että tehdessäsi palveluun ei-sitovan lainahakemuksen, se päätyy tuhansien Fellow Financeen rekisteröityneiden sijoittajien kilpailtavaksi.

Kansankielisesti ilmaistuna lainastasi käydään huutokauppaa ja luonnollisesti vain alhaisinta korkoa tarjoavat sijoittajat pääsevät mukaan rahoittamaan lainaasi – näin ollen Fellow Finance voi mahdollisesti tulla jonkin verran huokeammaksi vaihtoehdoksi perinteiseen vakuudettomaan yrityslainaan verrattuna.

Palveluun rekisteröityneet sijoittajat voivat olla niin muita yrityksiä kuin myös yksityishenkilöitä. Jos sinun ja sijoittajien asettamat lainaehdot kohtaavat, saat tarjouksen yrityslainasta – voit tutkailla sitä rauhassa ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö vai hylkäätkö tarjouksen.

Lainan hakeminen itsessään on täysin ilmaista, eikä se sido sinua tai yritystäsi mihinkään. Tarjoukset hyväksyessäsi voit nopeimmillaan saada yrityslainan tilille vielä saman päivän aikana.

Fellow Finance voi olla hyvä vaihtoehto isompaan yrityslainaan tai pankkilainan täydentäjäksi

Moneen kilpailijaansa verrattuna palvelu tarjoaa selvästi isompia lainasummia, ja tästä syystä Fellow Financen yrityslainaa hyödynnetään monesti perinteisen pankkilainan täydentävänä muotona.

Mikäli pankki esimerkiksi lupaa rahoittaa 80 prosenttia haettavasta lainasummasta, loppuosa rahoituksesta pitää hakea muualta. Tällöin Fellow Finance voi olla varteenotettava vaihtoehto.

Yritysten joukkorahoituksesta löydät halutessasi lisätietoa erillisestä artikkelistamme linkin takaa.

Millainen yritys voi hakea lainaa Fellow Financelta?

Yrityksesi joutuu täyttämään muutaman ehdon, jotta yrityslaina Fellow Financen kautta järjestyy. Ehdot ovat seuraavanlaiset:

  • Yrityksesi on ollut toiminnassa vähintään yhden tilikauden ajan.
  • Yrityksesi luottotiedot ja maksuhistoria ovat moitteettomia.
  • Yritykselläsi on suomalainen pankkitili.
  • Kassavirta todetaan riittäväksi lainan takaisinmaksuun.
  • Lainan käyttötarkoitus tukee yrityksesi taloudellista menestystä.
  • Pystyt takaamaan lainan henkilökohtaisesti, jos sinulla ei ole asettaa reaalivakuuksia.

Alle 250 000 euron yrityslainoissa reaalivakuuksia ei vaadita, mutta jos sinulla on sellaiset asettaa, se kannattaa aina.

Vakuuksien ansiosta saat luonnollisesti lainallesi selvästi paremmat korkoehdot.

Reaalivakuus voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi kiinteistöä, asunto-osakkeita tai yrityskiinnityksiä, jotka asetat lainan takaisinmaksun pantiksi.

Ilman reaalivakuuksia toimit ottamasi lainan henkilötakaajana.

Mitä liitteitä yrityslainahakemukseen tarvitaan?

Yrityslainan hakijalta vaaditaan muutamien olennaisten asiakirjojen toimittamista Fellow Financelle.

Tarvittavat liitteet voit toimittaa sähköpostilla, perinteisellä postilla tai ladata ne hakupalveluun suoraan tietokoneeltasi lainan hakemisen yhteydessä. Käyntiä konttorissa ei vaadita samaan tapaan kuin perinteisessä pankkiasioinnissa.

Nämä liitteet tarvitset yrityslainaa hakiessasi:

  • Kopio yrityksen tilinpäätöksestä,
  • kopio yrityslainan takaajan verotuspäätöksestä ja sen erittelyosiosta,
  • tiedot lainalle tarjottavasta mahdollisesta vakuudesta.

Paljonko Fellow Finance yrityslainan korko ja muut kulut ovat?

Tarkat lainaehdot riippuvat haettavasta summasta ja laina-ajasta, mutta keskimääräisesti yrityslaina järjestyy Fellow Financelta 6-20 prosentin korolla. Lainan korko on kiinteä koko lainan voimassaoloajan.

Tämän lisäksi kustannuksia aiheutuu yrityslainan avauspalkkiosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta.

Lainan avaus- eli välityspalkkio on minimissään 4,5 prosenttia myönnettävästä lainasummasta, kuitenkin vähintään 500€ – aivan pieniä yrityslainoja Fellow Financen kautta ei siis ole järkevää hakea.

Tilinhoitomaksu on 0,084 prosenttia alkuperäisestä lainasummasta, kuitenkin vähintään 12 euroa kuukaudelta.

Alla muutama esimerkki Fellow Finance yrityslainan hinnasta erikokoisilla lainasummilla ja ajoilla. Omaa lainaasi koskevia ehtoja voit alustavasti vertailla Fellow Financen sivuilta löytyvällä lainalaskurilla.

Fellow Finance yrityslainan korkokulut ja hinta.

Kokemuksia Fellow Finance -yrityslainasta

YouTubesta löytyvällä Fellow Financen mainosvideolla ohjaaja Taavi Vartia kertoo kokemuksiaan joukkorahoitusmuotoisen yrityslainan hakemisesta ja hyödyistä.

Tietoa palveluntarjoajasta

Vuonna 2013 perustettu Fellow Finance Oyj on yksityisille kuluttajille, yrityksille ja sijoittajille tarkoitettu joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu. Lainojen volyymeilla mitattuna se on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin toimija omalla sektorillaan.

Yrityksen toimistot sijaitsevat Helsingissä Pursimiehenkadulla ja Turussa Käsityöläiskadulla. Tarkemmat yhteystiedot sähköposteineen ja puhelinnumeroineen löydät Fellow Financen verkkosivuilta.

Lisätietoa yrityslainoista ja rahoituksesta sivuillamme

Sinua saattavat kiinnostaa myös seuraavat Yrityksen-perustaminen.netistä löytyvät oppaat:

Kuukausi kirjanpitoa + käynnistys ilmaiseksi

Accountor Go on kiinteähintainen kirjanpitopalvelu pienyrittäjälle.

Pyydä esittely