Starttirahan tilitys

Oletko saanut jo starttiraha päätöksen? Jos et ole vielä niin kannattaa lukea ensin artikkeli starttirahan hakemisesta ja jatkoaikahakemuksesta.

Kun saat starttiraha päätöksen, pitää ryhtyä myös huolehtimaan, että sitä tilitetään sinulle. Sitä varten tarvitset tilityslomakkeen sekä kasan eri liitteitä. Tässä kirjoituksessa käymme läpi mitä kaikkea tarvitset ja millaisia asioita sinun tulee ottaa huomioon.

Starttirahan tilitys 2013

Tilityslomake toimitetaan TE-toimistolle kalenterikuukausittain. Tämä tarkoittaa, että se pitää olla toimitettuna kuukauden sisällä tilitysjakson päättymisestä ellei toimittamiselle ole pyydetty lisäaikaa. Myöhemmin toimitettu tilitys vanhentuu ja silloin siltä ajalta menettää starttirahan. Tilitystä ei tehdä ennakoivasti vaan vasta kun kuukausi on kulunut.

Starttirahan tilitystä varten viranomaisten täytyy selvittää veroprosenttisi, mikä ilmoitetaan TE-toimiston puolesta suoraan Verohallinnolle. Tilitystä varten tarvitset sen takia päätoimisen palkkatulosi verokortin tai muutosverokortin. Verokortin täytyy olla alkuperäinen versio.

Starttiraha tilitetään suoraan henkilökohtaiselle tilillesi. Siitä tosin pidätetään verot. Veroja menee seuraavanlaisesti:

 • Jos pidätysprosenttisi on alle 18 %, menee veroja 20 %. Jos pidätysprosenttisi on yli 18 %, menee veroja 22 %.
 • Jos käytät muutosverokorttia, noudetaan pidätyksessä sen mukana tulevaa veroprosenttia.
 • Ilman veroprosenttia ennakkopidätys prosentti on automaattisesti alle 26 euron päiväkohtaisesta osuudesta 20 % ja yli 26 euroa menevästä osuudesta 25 %.

Tilitystä varten sinun tulee toimittaa myös kopio kaupparekisteriotteesta sekä ilmoitus ennakkoperintärekisteriin merkitsemisestä tai ilmoitus y-tunnuksen antamisesta. Usein ensimmäistä kertaa tätä ilmoitusta tehdessä rekisteröinti ei ole vielä valmistunut, joten siinä tapauksessa liitä kopio rekisteröinti-ilmoituksestasi.

Starttirahan tilityslomake

Starttirahan tilityslomakkeeseen täytetään tietyt asiat, jotka kerromme tässä. Voit ladata lomakkeen tämän kirjoituksen lopusta.

 • Nimi ja henkilötunnus
 • Pankkitilin numero IBAN muodossa, mahdollinen viitenumero jokaiseen tilitykseen
 • Tilitysjakso
 • Korvattavat päivät eli päivät, joina olet työskennellyt yrityksessäsi. Käytännössä siis arkipäivät.
 • Allekirjoituksesi.

Lomakkeen täyttämisen kanssa kannattaa olla tarkka, sillä puutteellisesti tai väärin täytetty lomake palautetaan täydentämistä ja korjaamista varten. Tämä tietysti viivyttää tuen maksamista. Muista lähettää aina alkuperäinen versio täyttämästäsi lomakkeesta, sillä kopioitu versio ei kelpaa ja se hylätään käsittelemättä.

Starttirahan tilityksen liitteet

Starttirahan tilitystä varten tarvitset erinäisiä liitteitä. Käydään ne yksitellen läpi niin saat selkeän muistilistan liitteistä, jotka tarvitsee valmistella, tilata ja muuten vain huomioida.

 • Alkuperäinen verokortti. Voit tilata uusimman verokorttisi täältä. Muistathan, että uudet verokortit tulevat voimaan 1.2 jokaisen vuoden alussa, joten uusi versio täytyy toimittaa viimeistään silloin.
 • Kopio kaupparekisteriotteesta (tai rekisteröinti-ilmoituksesta)
 • Kopio ennakkoperintärekisteriin merkinnästä tai y-tunnuksen saamisesta.

Starttirahan tilitysosoite

Starttirahan tilityslomake ja muut tiedot toimitetaan normaalisti paikalliseen TE-keskukseen. Löydät tarvittavat osoite tiedot alueellisesti täältä.

Lataa starttirahan tilityslomake

Voit ladata starttirahan tilityslomakkeen suoraan verkosta, tulostaa sen ja toimittaa paikalliseen TE-toimistoosi. Etsi oikea osoite yläpuolella olevasta linkistä ja lataa lomake alapuolelta.

Lataa tilityslomake täältä.

etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field