Starttirahan jatkohakemus

Starttirahaa voi hakea enemmän kuin ensimmäisen eli perusosan verran. Normaalisti perusosaa myönnettään vain kuusi kuukautta, minkä jälkeen on mahdollisuus hakea jatkoaikaa starttirahalle. Tämä artikkeli käsittelee enemmän kuinka jatkoaikaa haetaan ja mikä sen määrä on.

Jos olet hakemassa vasta starttirahaa, kannattaa lukea tämä ensimmäisen osan hakemisesta kertova kirjoitus.

Starttirahan jatkoaika

Starttirahan jatkoaikaa myönnetään yrityksille muutamilla perusteilla. Ajatus on lähtökohtaisesti hullunkurinen, sillä yritys joka voi osoittaa menestymisen merkkejä saa jatkoa helpommin kuin vaikeuksissa ponnisteleva. Tietysti siinä on järkeä, koska huonolle yritysidealle rahaa ei kannata tunkea. Kannattaa kuitenkin saamisen takaamiseksi pyrkiä osoittamaan, että idea on tosissaan elinkelpoinen.

Starttirahan jatkohakemus täytyy tehdä ennen kuin perusosan maksuaika päättyy eli ensimmäisen puolen vuoden sisällä. Hakemus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta se ehtitään käsitellä ja jatkopäätös tehdä. Tähän kannattaa varata muutama kuukausi aikaa.

Jatkoaikaa varten tehdään selvitys ensimmäisen kauden toiminnasta. Sitä varten täytetään erillinen hakemus, minkä voit ladata artikkelin lopusta. Hakemukseen lisätään kertomus ensimmäisen kauden toiminnasta ja pyritään osoittamaan, että idea on toimintakelpoinen. Lisäksi tarvitset kirjanpitäjältä vahvistetun tuloslaskelman. Tarvitset myös kuukausittaisen liikevaihdon.

Jatkohakemukseen liitetään myös kertomus sinulta, että miksi koet tarvitsevasi jatkoa starttirahalle.

Starttirahan kesto

Starttirahan jatkoaika on 6 kuukautta.

Muistathan, että hakemus täytyy tehdä ennen kuin ensimmäisen kuuden kuukauden kausi täytyy.

Starttirahan määrä

Starttirahan jatkohakemuksella haetaan lisäosaa, minkä määrä vaihtelee hieman tapauskohtaisesti. Tarkkaa päivä – tai kuukausikohtaista määrää on siis vaikea sanoa. Lisäosalle on kuitenkin olemassa kattosumma, mikä on 60 % perustuesta eli ensimmäisen kauden tuesta. Jos määriä ryhtyy laskemaan niin se tarkoittaa noin 20 euron päiväkohtaista summaa. Tästä tietysti vähennetään vielä verot.

Tarkan summan päättää TE-keskus, kun se tekee päätöksen starttirahan jatkoajasta.

Starttirahan jatkohakemus

Jatkohakemuksen voi täyttää koneella, tulostaa ja toimittaa TE-keskukseen.

Voit ladata hakemuksen täältä.

etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field