Blogin aloittaminen

Bloggaaminen kiinnostaa nykyään lukuisia kirjoittajia, valokuvaajia ja ihmisiä eri elämäntilanteissa ja -poluilla: toiset haluavat jakaa tietoaan, toiset taitoaan ja toiset vain haluavat jakaa ajatuksiaan tai elämäänsä verkkoon. Blogin pitäminen voi myös olla tapa jolla tienata rahaa netistä.

Miten aloittaa blogin pitäminen?

Ensin on tietysti tärkeintä päättää ja ymmärtää, miksi haluat blogata. Onko syy jokin edellä mainituista tai jokin muu? Kun olet selvillä motiivistasi, voit seuraavaksi päättää tai selventää, mistä tarkalleen ottaen haluat blogata: aiheen on välttämätöntä olla sellainen, josta jaksat myös kirjoittaa paljon ja syvästi, jotta lukijat kiinnostuisivat blogistasi.

Jotta blogisi tavoittaisi mahdollisimman paljon ihmisiä, voit jakaa postauksiasi esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä, joko omilla profiileillasi tai blogia varten luoduilla tileillä. Blogin voi myös jakaa Blogloviniin, joka on yksi tunnetuimmista blogien seuraamiseen keskittynyt sivusto.

Blogisi menestymisen kannalta on tärkeää myös opetella hakukoneoptimointia, josta voit lukea lisää täältä.

Blogin aloitusteksti ja blogin aloituspostaus

Yleisin tapa aloittaa blogi on kirjoittaa postaus, jossa kerrot blogistasi ja mahdollisesti myös itsestäsi: mitä blogi tulee pitämään sisällään, kuka sitä pitää, miksi hän on innostunut aiheesta ja miksi hän haluaa blogata?

Jos kyseessä on henkilökohtainen blogi, voit kertoa itsestäsi oleellisia asioita ja niitä piirteitä tai elämän elementtejä, jotka blogissasi tulevat näkymään keskeisesti.

Jos kyseessä taas on ammattia tai jotain muuta konkreettista yleispätevästi käsittelevä blogi, voit keskittyä esittelyssä siihen, että lukija kiinnostuisi sisällöstä ja kokisi, että juuri hän tulee samaan siitä itselleen hyötyä ja tarpeellista informaatioita.

Blogin luominen ja Ilmainen blogi

Voit luoda blogin ilmaiseksi muun muassa Bloggerissa, Tumblrissa tai WordPressissä. Aiheesta yksityiskohtaisesti löydät lisää täällä.

Blogin aloittaminen blogspot tai Blogger

Ilmaisen blogin Bloggerissa voit luoda näitä ohjeita noudattaen.

Lue toinen blogin tekemisestä kertova artikkelimme täältä.