Yritysidean testaaminen ennakkotilauksilla

Miten ennakkotilaukset voivat auttaa testaamisessa?

Ennakkotilauksien avulla on mahdollista testata onko yritysidea elinkelpoinen tai onko jokin tuote todella järkevää luoda tai lanseerata. Hyvän testaamisen avulla on mahdollista säästää paljon aikaa, vaivaa ja rahaa. Ennakkotilaukset ovat suuri apu testaamisessa.

Puhumme paljon siitä kuinka paras mittari yritystoiminnan käynnistämiselle on valmiiden maksavien asiakkaiden määrä. Liian monet ihmiset sanovat kyllä ostavansa, jos palvelu tai tuote olisi tarjolla, mutta oikeassa tilanteessa lompakko pysyy kiltisti taskussa. Ennakkotilaukset ovat keino ohittaa tämä ikävät tapa.

Ottamalla ennakkotilauksia tai ainakin ihmisten yhteystietoja, ketkä olisivat valmiita tekemään tilauksen, tiedät varmemmin kuinka kannattava perustamasi yritys todella olisi.

Mitä tarvitset ennakkotilauksien ottamiseen

Ennakkotilauksen ottamisen pystyy järjestämään helposti. Varsinkin jos käynnistät yritystoimintaa hyvin kevyesti niin se onnistuu jopa muutamilla ilmaisilla työkaluilla, kuten sähköpostilla tai blogilla. Voit myös hyödyntää puhelinta, nettisivuja tai perinteistä postia.

Kuinka hankit ennakkotilauksia

Ennakkotilauksia hankitaan levittämällä sanaa yritysideastasi. Voit tehdä sen useilla eri tavoilla, kuten sosiaalisen median kautta, ostamalla mainoksia, hyödyntämällä lehtiä tai omia verkkosivujasi. Näitä varten tarvitset jonkinlaisen tarjouksen. Tarjouksen tulee sisältää tietenkin hinnan ja kuvauksen lisäksi myös tapa tehdä ennakkotilaus. Se voi tapahtua juurikin sähköpostin, puhelimen tai nettisivujen kautta. Yksinkertaisin tapa on ottaa tilauksia vastaan puhelimella tai sähköpostilla.

Käydään läpi yksinkertainen kaava ennakkotilauksien saamiseksi:

1. Valitse kohderyhmä. Kun tiedät kenelle haluat tarjoa asioita, on helpompaa kohdistaa mainonta ja yksilöidä tarjousta. Tiedät myös helpommin mistä voi tavoittaa heidät, jotta voit esittää tarjouksen.

2. Luo houkutteleva tarjous. Kohdista tarjouksesi valitsemallesi kohderyhmälle. Kerro kuinka se hyödyttää heitä, mitä he saavat siitä ja mikä on paketin hinta. Muista antaa selkeät ohjeet kuinka he voivat lunastaa tarjouksen eli tehdä tilauksen.

3. Kerro tarjouksesta. Mainosta, ilmoita tai levitä sanaa. Käydä jotain työkalua, jolla voit tavoittaa valitsemasi kohderyhmän. Se voi tarkoittaa sosiaalista mediaa, mainoksia netissä tai tietyssä lehdessä tai vaikka lehtisiä tietyn alueen postilaatikoissa.

4. Kerää tilauksia. Odota ja kerää tilauksia.

5. Mittaa, optimoi ja kokeile uudelleen. Aseta selkeä tavoite kuinka paljon sinun täytyy saada tilauksia. Se voidaan laskea esimerkiksi tuotteen tai yrityksen perustamisen kulujen perusteella. Tavoitehan on päästä voitolle ja luoda kannattavaa liiketoimintaa. Jos saat jonkin verran tilauksia, mutta et tarpeeksi, voi kokeille optimoida tarjoustasi. Mieti mitä siinä voisi parantaa, että se houkuttelisi enemmän. Voit myös yrittää vaihtaa markkinointikanavaa eli kertoa tarjouksestasi eri paikassa. Sitten vain kokeilemaan uudelleen.

Optimointia kannattaa tehdä, vaikka saisikin riittävästi tilauksia. Asioita voi tehdä aina paremmin.

Mitä teet ennakkotilauksilla

Ennakkotilaukset tietysti kertovat, että kannattaako jotain yritystä tai tuotetta tai palvelua luoda. Jos pystyt luomaan tarjottavan palvelun tai tuotteen niillä tuotoilla, jotka saisit ennakkotilauksien katteista niin silloin kannattaa ryhtyä toimeen.

Jos tarjous epäonnistuu niin silloin vain ilmoittaa, että tuotetta ei lanseeratakaan.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: