Ammatinvalintatesti

 

 

Ammatinvalintatesti

Tiedätkö mitä haluat tehdä tulevaisuudessa? Maailmassa erilaisia urapolkuja on niin paljon, että vaihtoehtojen määrä pyörryttää. Olit sitten viimeistä vuotta opiskeleva lukiolainen tai vuosikymmeniä samalla työpaikalla pusertanut työläinen, ammatinvalintatesti voi olla sinulle.

Ammatinvalintatesti (tai mikä minusta tulee isona-testi, unelma-ammattitesti, uratesti sekä uravalintatesti – rakkaalla lapsella on monta nimeä) on suuntaa antava testi, jonka avulla voi kartoittaa omia kiinnostuksen kohteita ja kykyjä. Sen asettamat kysymykset antavat sytykkeen miettiä, mitä toivoisit omalta tulevaisuudelta ja työuralta tai yrittäjyyden polulta.

 

 

Ammatinvalintatesti netissä

Kouluista valmistuttua ei paljon näy opinto-ohjaajia auttamassa urasuunnan vaihdossa tai valinnassa. Onneksi ei tarvitse lähteä merta kauemmas kalaan, sillä on helppoa tehdä ammatinvalintatesti netissä. Ne antavat oivan pohjan päätöksentekoon, ja muistinko mainita, että ne ovat myös ilmaisia?

On monta sivustoa, missä sijaitsee ammatinvalintatesti netissä, joten allekirjoittanut on täällä auttamassa valitsemaan parhaimmat. Ammatinvalintatesti MOL on monipuolinen, ja helppo täyttää pikanäppäimien takia. MOL antaa tulokset työn ominaisuuksien, sinun kiinnostuksen, kykyjen ja rajoitteiden kautta, ja pystyt tutkimaan lopputulemaa monelta eri kantilta.

Jos kaipaa jotain hieman yksinkertaisempaa ja nopeampaa, missä tulokset on rajattu toimialoittain, voi Studentumin ammatinvalintatesti olla toimiva. Myös Oikotien testi on käypä, mutta joudut luomaan profiilin ennenkuin näet tulokset kokonaisuudessaan. Paljon oivaa tietoa erilaisista mahdollisuuksista löytyy myös Duunikoneen sivuilta.

pexels-photo-102644-1

Ammatinvalintatesti aikuisille

Ammatinvalintatesti laitetaan usein peruskoulusta tai lukiosta valmistuvan opiskelijan täytettäväksi, mutta kaikki niistä soveltuvat myös aikuisille. Lisäksi löytyy myös eri elämäntilanteissa oleville suunnattuja sivustoja, kuten Myjobcafe.net Verkkosivulla on kattavasti erilaisia testejä ja artikkeleita eri elämäntilanteissa oleville henkilöille, jotka kaipaavat suunnanantoa ammatinvalinnassaan.

Oli alasi lopulta melkeinpä mikä vain, on hyvä pitää mielessä yrittäjä-kortti ja freelancer mahdollisuus. Firmoille on usein riskittömämpää tilata osaamista toiselta yrittäjältä, kuin ottaa palkollinen tekemään homma.  Yrityksen perustamiseen voi tutustua täällä.

Summa summarum, apua löytyy jokaiselle. Tiedottomuus on stressaavaa, mutta et ole sen kanssa yksin. Onnea urasi suunnistukseen!

etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field