Muut
Tälle sivulle olemme koonneet kaikki ne artikkelit, joita ei ole erikseen luokiteltu tiettyyn kategoriaan. Näet ne alla.
Holdingyhtiö lyhyesti – miksi ja milloin hallintayhtiön perustaminen voi kannattaa?
Sanalla holdingyhtiö on monien korvissa negatiivinen kaiku, sillä mediassa termi yhdistetään usein varsin aggressiiviseen verosuunnitteluun. Yrityksen tai yrittäjän verotaakan…
Hyvä asiakaspalvelu pienyrittäjän näkökulmasta
Miten asiakaskokemus muodostuu asiakassuhteen aikana? Asiakaspalvelu mielletään usein joko kasvokkain tai puhelimessa tapahtuvaksi vuorovaikutukseksi, vaikka oikeasti se kattaa paljon muutakin.…
Yrityksen perustaminen Viroon
Tässä kirjoituksessa käsitellään, kuinka yrityksen perustaminen Viroon onnistuu (mitä eri tapoja siihen on), millaisia yhtiömuotoja Virossa on verrattuna Suomeen, sekä…
Sinustako freelancer? Ainakin nämä asiat on hyvä tietää ensin
Freelancer-työ tutuksi Freelancer on termi, jolla voidaan viitata niin useille työnantajille työskentelevään työntekijään kuin myös itsenäiseen yrittäjään, joka tekee toimeksiantoja…
Ilmainen laskutusohjelma pienyrittäjälle: Esittelyssä 10 suosittua vaihtoehtoa
isolta ilmainen laskutusohjelma
Sähköinen allekirjoitus yrityksille
Kaikki mitä pienyrittäjän tarvitsee tietää aiheesta sähköinen allekirjoitus Jo hyvinkin pientä yritystä pyörittäessäsi tarvitset välillä erilaisiin dokumentteihin allekirjoituksia asiakkailta, työntekijöiltä…
Kilometrikorvaus 2024
Kilometrikorvaus 2024 on 57 senttiä kilometriltä Kilometrikorvaus tarkoittaa palkansaajan saamaa korvausta työmatkoista, jotka on tehty palkansaajan omalla tai hänen hallitsemallaan…
Aputoiminimi
Mikä kumma on aputoiminimi ja mihin sitä tarvitaan? Mikä on aputoiminimi? Yrittäjänä olet varmasti törmännyt aputoiminimen käsitteeseen jo yrityksen perustamisilmoitusta…
Mikä on yrityksen perustamisen hinta?
Yrityksen perustamisen hintaan vaikuttavat yritysmuoto, toimiala ja liiketoiminnan laajuus Yrityksen perustamisen hinta vaihtelee suuresti sen perusteella, millaista liiketoimintaa lähdet harjoittamaan.…
Yrityksen perustaminen ulkomaille
Kiinnostaako yrityksen perustaminen ulkomaille? Laadimme lyhyen johdannon asiaan ja listasimme asioita, joita sinun tulisi tietää ja muistaa ennen päätöstäsi. Yrityksen perustaminen…
Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen
Mitä työntekijän palkkaaminen maksaa yrittäjälle, ja mitä rekrytointia harkitessa tulee huomioida? Työntekijän palkkaaminen ei ole mikään helppo päätös. Oletko yksinyrittäjä…
Tarjouspohja – Minkälainen on täydellinen tarjous?
Etsitkö itsellesi tarjouspohjaa? Löydät tarjouspohjan tämän artikkelin lopusta. Kun uudelle yrittäjälle koittaa ensimmäisen tarjouksen tekemisen aika, mieleen nousevat monet kysymykset:…
Yrityksen perustaminen eläkkeellä
Yrittäjäksi eläkkeellä — näin se käy Eläkkeellä yrityksen perustaminen on järkevää, jos haluat hankkia lisätienestejä tai saada muuten vain uutta…
Toiminimen lopettaminen
Miten toiminimen lopettaminen tehdään? Toiminimiyrittäjän on hyvä olla tietoinen myös siitä, miten toiminimen lopettaminen tulee hoitaa. Tämä voi tulla ajankohtaiseksi…
Yrityksen liikevaihto
Mitä liikevaihto tarkoittaa ja mitä se yrityksestä kertoo? Liikevaihto kuuluu yrittämisen peruskäsitteisiin – jo yrityksen perustamisvaiheessa tulevalta yrittäjältä kysytään arviota…
Budjetointi yrityksessä
Mikä on budjetti, miksi se laaditaan ja mitä vaiheita budjetointi sisältää? Artikkelin sisältö: Budjetin ja budjetoinnin määritelmät ja tarkoitus Pääbudjetti,…
Työnantajarekisteri
Mitä tarkoittaa työnantajarekisteri ja milloin aloittavan yrittäjän tai yrityksen on kuuluttava siihen? Työnantajarekisteri tarkoittaa Verohallinnon eli verottajan ylläpitämää rekisteriä, johon…
Vakuutusmaksuvero
400 sanan pikaopas yrityksen vakuutusmaksuverovelvollisuuteen Tässä tekstissä käsittelemme vakuutusmaksuveroa ja sen maksuvelvollisuutta aloittavan yrittäjän ja yrityksen näkökulmasta. Lue teksti, mikäli…
Matkalasku
Matkalaskun tekeminen voi olla myös helppoa Miten teen matkalaskun ja mistä saan matkalaskupohjan? Tästä artikkelista saat vastaukset molempiin kysymyksiin! Työhön…
Tulorekisteri uuden yrittäjän näkökulmasta – 5 kysymystä ja vastausta
Mikä on yritysmuotosi? Onko palveluksessasi työntekijöitä? Hoituuko palkanlaskenta itse vai ulkoistatko sen tilitoimistolle? Muun muassa nämä seikat vaikuttavat siihen, miten…
Parhaat kirjat yrityksen perustajalle
Yrittäjän parhaat kirjat – ja miksi niitä kannattaa lukea? Yrityksen perustamiseksi on mahdollista käydä lukuisia kursseja ja opintokokonaisuuksia eri oppilaitoksissa.…
Yrityksen lopettaminen
Yrityksen lopettamiseen voidaan joutua, mutta joskus se myös halutaan tehdä itse ilman ulkopuolelta tulevaa syytä. Tämä artikkeli ei ota kantaa…
Yrittäjän työttömyysturva
Pikaopas yrittäjän työttömyysturvaan Yrittäjän työttömyysturva on aihe, josta harva haluaa lukea, mutta josta jokaisen yrittäjän olisi silti hyvä olla tietoinen.…
Yritys Suomessa, asuminen ulkomailla
Yrityksen perustaminen Suomeen ulkomailta Nettiyhteys ja kannettava tietokone – erikseen erinomaiset, yhdessä ylivoimaiset! Tämä oiva yhdistelmä riittää mainiosti tuhansille suomalaisille…
Päiväraha – kotimaa ja ulkomaat
Kotimaan kokopäiväraha on 51 ja osapäiväraha 24 euroa (2024) Päiväraha on Verohallinnon määritelmän mukaisesti ”korvaus kohtuullisesta ruokailu- ja muiden elinkustannusten lisäyksestä,…
Rinnakkaistoiminimi
Mitä tarkoittaa rinnakkaistoiminimi? Yrityksen perustajalta kysytään perustamislomakkeessa, haluaako hän ottaa käyttöön rinnakkaistoiminimen. Rinnakkaistoiminimi on varsinaisen toiminimesi vieraskielinen käännös ja se…
Yrittäjän asumistuki
Voiko yrittäjä saada asumistukea? Toimiessasi yrittäjänä voit olla oikeutettu yleiseen asumistukeen. Yrittäjän asumistuki määräytyy yrittäjän itse ilmoittaman YEL-työtulon mukaan. Kela…
Kuitti- ja matkalaskusovellus
pienyrittäjille
Toimita kuitit, matkalaskut ja dokumentit sähköisesti kirjanpitäjällesi.
Kokeile 30 päivää ilmaiseksi!