Verovelkatodistus

Verovelkatodistusta tarvitaan, kun haetaan yrityksen starttirahaa tai tehdään muita rahoitushakemuksia. Todistuksen tilaaminen on ilmaista. Käydään läpi tässä artikkelissa tarkemmin, että mikä verovelkatodistus on ja mistä sen saa.

Mikä verovelkatodistus on

Verovelkatodistus on 1. todistus verojen maksamisesta tai 2. todistus veroveloista. Todistuksia on siis kahdenlaisia. Käydään tarkemmin mitä ne kertovan hieman myöhemmin. Todistuksen osoittama tilanne voi muuttua, koska se osoittaa tilanteen, mikä on sen antohetkellä eli hyvin vanhaa velkatodistusta on turha kärrätä tuista päättäville viranomaisille.

Todistuksen voi pyytää vain henkilökohtaisesti, sillä hakeminen vaatii tunnistautumista.

Todistus verojen maksamisesta

Verovelkatodistus on todistus verojen maksamisesta, mikäli olet antanut veroja koskevat ilmoituksesi oikeaan aikaan sekä olet maksanut verot ajoissa ja niiden oikeissa määrissä. Käytännössä saat sen, kun hoidat asiat hyvin ja täsmällisesti aina. Todistus kertoo myös, että oletko mukana arvonlisäverovelvollisen rekisterissä, työnantajarekisterissä tai ennakkoperintärekisterissä.

Verovelkatodistus

Saat verovelkatodistuksen eli todistuksen veroveloista, mikäli sinulla on arvonlisäveroa, ennakkopidätystä tai työnantajan sosiaaliturvamaksuja ilmoittamatta tai maksamatta. Näitä voivat olla:

  • Erääntyneet suorittamattomat verot (verojäämät)
  • Verovastuuseen perustuvaa verovelkaa
  • Verorikokseen perustuvaa vahingonkorvausvelkaa
  • Verovelkaa yrityssaneerauksessa tai yksityishenkilön velkajärjestelyssä

Myös tämä todistus kertoo, että oletko mukana arvonlisäverovelvollisen rekisterissä, työnantajarekisterissä tai ennakkoperintärekisterissä.

Verovelkatodituksen tilaaminen

Verovelkatodistuksen voi tilata sähköisesti tai soittamalla Verohallinnon palvelunumeroon. Sen jälkeen todistus toimitetaan sinulle kotiin postitse tai siihen osoitteeseen, mikä Verohallinnolla on tiedossa sinun kohdallasi. Valitettavasti todistusta ei saa sähköisesti. Todistus on myös mahdollista saada automaattisesti esimerkiksi kuukauden välein. Normaalisti todistus saapuu 4-5 arkipäivän kuluessa tilaamisesta.

Todistuksen aitouden todistaa varmennusnumero eli sitä voi noin vain väärentää.

Todistuksen voi tilata seuraavilla tavoin:

  • Tilaa verovelkatodistus sähköisesti. Tilaa verovelkatodistus täältä.
  • Tilaa todistus soittamalla Verohallinnolle. Palvelunumero on 020 697 032 (pvm/mpm). Palvelua on saatavilla klo 9−16.15 arkisin.
etasku-kuitit-600x150

Leave A Response

* Denotes Required Field